Contact

Hypotheekrente aflossingsvrij

Vergelijk en vind de laagste rente.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste hypotheek
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
hypotheek vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige hypotheekrente vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete hypotheekrente vergelijking van Nederland met ruim 30 hypotheekverstrekkers. Vind de beste hypotheek met de laagste rente en bespaar direct!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
8   "De ervaring was goed"
J.A. Elsendoor 06 oktober 2022
Hypotheekexperts Geld.nl
Hypotheekadviseurs

Onze gecertificeerde hypotheekadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste hypotheek. Heb je vragen? kijk hier voor een antwoord op de meest gestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Hypotheek specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van hypotheken. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 23 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waarop je tijdens de looptijd niet aflost. Je betaalt alleen hypotheekrente bij aflossingsvrij. Hierdoor heb je relatief lage maandlasten. Aan het einde van de looptijd, meestal na 30 jaar, moet je de hypotheek in één keer terugbetalen aan de hypotheekverstrekker. Hiervoor moet je in de tussentijd zelf sparen of kapitaal opbouwen.

Is een aflossingsvrije hypotheek nog toegestaan?

Je mag nog steeds een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. Sinds 2013 mag een nieuwe aflossingsvrije hypotheek echter niet hoger zijn dan 50 procent van de woningwaarde. Als een woning 300.000 euro waard is, mag je dus maximaal 150.000 euro lenen met een aflossingsvrije hypotheek. Voor de andere 150.000 euro kun je een annuïteiten- of lineaire hypotheek afsluiten, of eigen geld inbrengen. Daarnaast mag je de rente voor een aflossingsvrije hypotheek die je in 2013 of later hebt afgesloten niet meer aftrekken van de belasting.

Waarom zou je een aflossingsvrije hypotheek afsluiten?

Tot 2013 was een aflossingsvrije hypotheek erg aantrekkelijk. Je betaalt immers alleen hypotheekrente bij aflossingsvrij en die mocht je ook nog eens volledig aftrekken van de belasting. Als je nu een aflossingsvrije hypotheek afsluit, heb je het voordeel van hypotheekrenteaftrek niet meer. Toch kiezen nog best veel mensen voor een aflossingsvrije hypotheek. Dit doen ze omdat de maandlasten laag zijn. Door die lage maandlasten kun je met een deel aflossingsvrij meer lenen dan met een volledige annuïteiten- of lineaire hypotheek.

Hoeveel rente betaal je voor een aflossingsvrije hypotheek?

Hypotheekverstrekkers hanteren verschillende aflossingsvrije hypotheek rentes. Hoeveel hypotheekrente aflossingsvrij je precies betaalt, hangt bijvoorbeeld af van je rentevaste periode en hoeveel procent van de woningwaarde je leent. Daarom vragen we je eerst je wensen in te vullen bij je aflossingsvrije hypotheekrente vergelijken op Geld.nl. Op basis van je wensen tonen we je vervolgens alle beschikbare hypotheken met de actuele rentes aflossingsvrij. De bank met de laagste aflossingsvrije hypotheekrente voor jouw situatie staat altijd bovenaan.

Laatste nieuws Geld.nl over hypotheken

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je hypotheek. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een hypotheek afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over hypotheken.

Bekijk alle nieuwberichten

Aflossingsvrije hypotheekrente

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypothecaire lening waarbij je tijdens de looptijd niets aflost. Je betaalt dus alleen maar rente over je aflossingsvrije hypotheek. Aan het einde van de looptijd moet je in één keer je hypotheek terugbetalen aan de bank. Dat geld moet je dan wel beschikbaar hebben. Bovenaan deze pagina kun je direct de aflossingsvrije hypotheekrente vergelijken en de laagste hypotheekrente voor je aflossingsvrije hypotheek kiezen.

Aflossingsvrije hypotheekrente

Waarom hypotheekrente aflossingsvrij vergelijken?

De aflossingsvrije hypotheekrente vergelijken bespaart je een hoop geld. Banken bepalen de rente voor aflossingsvrije hypotheken namelijk allemaal op hun eigen manier. Hierdoor zijn de verschillen soms groot, zoals je ook in de top 10 tabel ziet. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat het verschil in rentekosten tussen de duurste en goedkoopste hypotheek al snel 550 euro per jaar is. Niet voor niets roept de ACM iedereen op goed te vergelijken voor je een financieel product afsluit.

Besparen op aflossingsvrije hypotheek
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 hypotheekrente aflossingsvrij

Om je een beeld te geven van de huidige hypotheekrentes voor een aflossingsvrije hypotheek, hebben we de 10 goedkoopste aflossingsvrije hypotheekrentes vast op een rij gezet. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenste hypotheekvorm en rentevaste periode? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste aflossingsvrije hypotheekrente
Top 10 hypotheekrente aflossingsvrije hypotheek
AanbiederHypotheekvormRente
Tulp HypothekenAflossingsvrij4,16%
NIBC DirectAflossingsvrij4,20%
bunqAflossingsvrij4,25%
Venn HypothekenAflossingsvrij4,28%
ArgentaAflossingsvrij4,29%
Centraal BeheerAflossingsvrij4,29%
Lloyds BankAflossingsvrij4,30%
NIBC DirectAflossingsvrij4,30%
OBVIONAflossingsvrij4,36%
Robuust HypothekenAflossingsvrij4,38%

Dit overzicht is gebaseerd op een aflossingsvrije hypotheek met NHG en een rentevaste periode van 10 jaar. Wil je een andere hypotheekvorm, rentevaste periode of een hypotheek zonder NHG? Klik dan op onderstaande button en pas je vergelijking aan op je wensen. Zo zie je direct de actuele hypotheekrentes voor aflossingsvrije hypotheek voor jouw situatie.

Start vergelijken

Tips aflossingsvrije hypotheekrente vergelijken

Een hypotheek is een financiële keuze die enkele tientallen jaren invloed heeft op je financiële situatie. Je wilt dus een goede keuze maken. Met deze 9 tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Tips aflossingsvrije hypotheek
Besparen op hypotheek

1. Is alleen rente betalen voor je aflossingsvrije hypotheek interessant?

Omdat je voor je aflossingsvrije hypotheek alleen hypotheekrente betaalt, is je maandbedrag laag.

Hypotheek woning

2. Mogelijkheden aflossingsvrije hypotheek beperkt

Een aflossingsvrije hypotheek brengt aan het einde van de looptijd dus financiële risico’s met zich mee.

Goedkope hypotheek

3. Rentetarieven aflossingsvrije hypotheek goedkoper of niet?

Bij het vergelijken van de hypotheekrente voor een aflossingsvrije hypotheek valt je misschien op dat de rentes voor andere hypotheekvormen lager zijn.

Hypotheek overstappen

4. Aflossingsvrije hypotheekrente oversluiten andere aanbieder?

Als je op dit moment een aflossingsvrije hypotheek hebt, kan het interessant zijn om die over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker met een lagere hypotheekrente.

Soorten hypotheek

5. Aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekvorm?

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun aflossingsvrije hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekvorm.

Hypotheek overstappen

6. Rente aflossingsvrije hypotheek vergelijken en rentevaste periode kiezen

Je rentevaste periode heeft een grote invloed op de hypotheekrente voor je aflossingsvrije hypotheek. Met de rentevaste periode geef je aan hoelang je je aflossingsvrije hypotheekrente wilt vastzetten.

Hypotheek woning

7. Aflossingsvrije hypotheekrente met NHG

Met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) heb je de zekerheid dat het Waarborgfonds je hypotheek terugbetaalt aan de bank als jij dat zelf niet meer kunt.

Laagste hypotheekrente

8. Invloed risicoklasse op aflossingsvrije hypotheekrente

Kies je niet voor NHG of is dit voor jou niet mogelijk, dan bepalen banken de hypotheekrente voor je aflossingsvrije hypotheek op basis van het risico dat zij lopen.

Hypotheek overstappen

9. Laagste aflossingsvrije hypotheekrente gevonden?

Heb je met bovenstaande informatie de keuzes kunnen maken voor jouw aflossingsvrije hypotheek en de laagste hypotheekrente gevonden in ons overzicht?

Start met besparen, vergelijk het grootste aanbod
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro op de kosten van je lening.
  • Zorgverzekering vergelijken Het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijk je snel en eenvoudig op Geld.nl en bespaar tot 300 euro op je zorgverzekering.
  • Reisverzekering vergelijken Start hier direct met reisverzekeringen vergelijken en bespaar tot wel 150 euro per jaar op je reisverzekering.
  • Autoverzekering vergelijken Vergelijk ook het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl. Gemiddeld bespaar je door goed te vergelijken wel 600 euro per jaar.
  • Spaarrente vergelijken Een hoger rendement op je spaargeld? Vergelijk spaarbanken en vind direct de hoogste rente en beste voorwaarden.
  • Woonverzekering vergelijken Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod woonverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel voor je inboedel- of opstalverzekering.

title

content
tc