Contact

Annuïteitenypotheek rente

 Vergelijk en vind de laagste rente.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste hypotheek
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
hypotheek vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige hypotheekrente vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete hypotheekrente vergelijking van Nederland met ruim 30 hypotheekverstrekkers. Vind de beste hypotheek met de laagste rente en bespaar direct!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
8   "De ervaring was goed"
J.A. Elsendoor 06 oktober 2022
Hypotheekexperts Geld.nl
Hypotheekadviseurs

Onze gecertificeerde hypotheekadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste hypotheek. Heb je vragen? kijk hier voor een antwoord op de meest gestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Hypotheek specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van hypotheken. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 23 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat is een annuïteitenhypotheek?

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij je elke maand een vast bedrag aan de hypotheekverstrekker betaalt. Dat heet een annuïteit. Dit maandbedrag bestaat uit hypotheekrente en aflossing. Het bedrag is zo berekend dat je aan het einde van de looptijd de hele hypotheek hebt afgelost en alle verschuldigde rente hebt betaald.

Hoe werkt aflossen op een annuïteitenhypotheek?

De hypotheekverstrekker bepaalt elke maand welk bedrag je aan rente moet betalen over de nog openstaande hypotheeksom. De rest van je maandbedrag wordt gebruikt als aflossing. Aan het begin van de looptijd is je hypotheekschuld nog hoog en betaal je dus relatief veel rente en weinig aflossing. Gedurende de looptijd van de hypotheek neemt de openstaande hypotheeksom af en betaal je steeds minder rente en meer aflossing.

Past een annuïteitenhypotheek bij mij?

Een annuïteitenhypotheek past goed bij je als je nu lage maandlasten wilt en in de toekomst verwacht de hogere maandlasten te kunnen betalen. Je betaalt in het begin namelijk relatief veel hypotheekrente voor je annuïteitenhypotheek. Die rente mag je aftrekken van de belasting. Hierdoor zijn je netto-maandlasten aan het begin relatief laag. Naarmate de hypotheek langer loopt, betaal je steeds minder rente en heb je dus minder hypotheekrenteaftrek. Hierdoor stijgen je netto-maandlasten gedurende de looptijd van je annuïteitenhypotheek.

Hoeveel rente betaal je voor een annuïteitenhypotheek?

De rentes voor een annuïteitenhypotheek verschillen per hypotheekverstrekker. Daarnaast hangt de rente die je betaalt af van bijvoorbeeld de rentevaste periode die je kiest en of je een hypotheek met NHG afsluit. Hoeveel rente je betaalt voor je annuïteitenhypotheek, verschilt dus per situatie. Daarom vragen we je op Geld.nl altijd eerst om je hypotheekwensen in te vullen. Vervolgens tonen we je de hypotheekrentes voor annuïteitenhypotheken die voor jou beschikbaar zijn. Zo die je direct hoeveel rente je betaalt voor een annuïteitenhypotheek die past bij jouw situatie.

Waarom annuïteitenhypotheek rente vergelijken op Geld.nl?

De rentes voor een annuïteitenhypotheek verschillen enorm per hypotheekverstrekker. Soms wel 1 tot 1,5 procent. Dat scheelt je al snel tienduizenden euro’s over de hele looptijd van je annuïteitenhypotheek. Op Geld.nl vergelijk je altijd de actuele annuïteiten hypotheekrentes van het grootste aanbod hypotheken in Nederland. Zo weet je zeker dat de laagste hypotheekrente voor jouw situatie ertussen staat en betaal je nooit onnodig te veel!

Laatste nieuws Geld.nl over hypotheken

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je hypotheek. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een hypotheek afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over hypotheken.

Bekijk alle nieuwberichten

Annuïteitenhypotheek rente

Een annuïteitenhypotheek is een hypothecaire lening waarbij je elke maand een vast bedrag betaalt aan de bank. Dit maandbedrag heet een annuïteit en bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Banken bepalen je maanbedrag elke maand als volgt: ze kijken eerst hoeveel hypotheekschuld je nog hebt en berekenen hoeveel rente je hierover moet betalen. De rest van je vaste maandbedrag wordt gebruikt voor aflossing.

Maandbedrag annuïtaire hypotheek

Hoe werkt annuïteitenhypotheek?

Aan het begin van de looptijd is je hypotheekschuld nog hoog. Je betaalt dan relatief veel rente en weinig aflossing. Tijdens de looptijd daalt je hypotheekschuld steeds verder. Hierdoor wordt het aandeel rente steeds kleiner en het aandeel aflossing steeds groter. Aan het einde van de looptijd betaal je dus relatief weinig rente en veel aflossing.

Besparen op annuïteiten hypotheek
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 hypotheekrente annuïtair

Om je een beeld te geven van de huidige hypotheekrentes voor een annuïteiten hypotheek, hebben we de 10 goedkoopste annuïtaire hypotheekrentes vast op een rij gezet. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenste hypotheekvorm en rentevaste periode? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste annuïteiten hypotheekrente
Top 10 hypotheekrente annuiteitenhypotheek
AanbiederHypotheekvormRente
NIBC DirectAnnuiteiten4,15%
Tulp HypothekenAnnuiteiten4,16%
Venn HypothekenAnnuiteiten4,18%
Robuust HypothekenAnnuiteiten4,19%
ArgentaAnnuiteiten4,19%
Centraal BeheerAnnuiteiten4,19%
Lloyds BankAnnuiteiten4,20%
bunqAnnuiteiten4,20%
NIBC DirectAnnuiteiten4,25%
INGAnnuiteiten4,28%

Dit overzicht is gebaseerd op een annuïteitenhypotheek met NHG en een rentevaste periode van 10 jaar. Wil je een andere hypotheekvorm, rentevaste periode of een hypotheek zonder NHG? Klik dan op onderstaande button en pas je vergelijking aan op je wensen. Zo zie je direct de actuele hypotheekrentes voor annuiteïtenhypotheek voor jouw situatie.

Start vergelijken

Tips annuïtaire hypotheekrente vergelijken

Een hypotheek is een financiële keuze die enkele tientallen jaren invloed heeft op je financiële situatie. Je wilt dus een goede keuze maken. Met deze 7 tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Tips annuïteitenhypotheek
Laagste hypotheekrente

1. Hypotheekrente bij annuïteit aftrekken van de belasting

Het bedrag dat je aan rente betaalt voor je annuïteitenhypotheek mag je aftrekken van de belasting.

Soorten hypotheek

2. Kenmerken annuïteitenhypotheek

We zetten de belangrijkste kenmerken van een annuïteitenhypotheek nog even voor je op een rij:

Hypotheek woning

3. Past een annuïteitenhypotheek bij mij?

Sinds 2013 heb je alleen nog recht op hypotheekrenteaftrek bij een nieuwe hypotheek als het een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek is.

Besparen op hypotheek

4. Annuïteitenhypotheek rente vergelijken en rentevaste periode kiezen

Je rentevaste periode heeft een grote invloed op de hypotheekrente voor je annuïteitenhypotheek.

Hypotheek woning

5. Hypotheekrente annuïteit met NHG

Met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) heb je de zekerheid dat het Waarborgfonds je annuïteitenhypotheek terugbetaalt aan de bank als jij dat zelf niet meer kunt.

Laagste hypotheekrente

6. Invloed risicoklasse op hypotheekrente annuïteitenhypotheek

Kies je niet voor NHG, dan bepalen banken de rente voor je annuïteitenhypotheek mede op basis van het risico dat zij lopen.

Hypotheek overstappen

7. Laagste annuïteit rente gevonden?

Heb je met bovenstaande informatie de keuzes kunnen maken voor jouw hypotheek en de laagste hypotheekrente voor je annuïteitenhypotheek gevonden in ons overzicht?

Start met besparen, vergelijk het grootste aanbod
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro op de kosten van je lening.
  • Zorgverzekering vergelijken Het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijk je snel en eenvoudig op Geld.nl en bespaar tot 300 euro op je zorgverzekering.
  • Reisverzekering vergelijken Start hier direct met reisverzekeringen vergelijken en bespaar tot wel 150 euro per jaar op je reisverzekering.
  • Autoverzekering vergelijken Vergelijk ook het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl. Gemiddeld bespaar je door goed te vergelijken wel 600 euro per jaar.
  • Spaarrente vergelijken Een hoger rendement op je spaargeld? Vergelijk spaarbanken en vind direct de hoogste rente en beste voorwaarden.
  • Woonverzekering vergelijken Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod woonverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel voor je inboedel- of opstalverzekering.

title

content
tc