Contact

Hypotheekrente NHG

Vergelijk en vind de laagste rente.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste hypotheek
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
hypotheek vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige hypotheekrente vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete hypotheekrente vergelijking van Nederland met ruim 30 hypotheekverstrekkers. Vind de beste hypotheek met de laagste rente en bespaar direct!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
8   "De ervaring was goed"
J.A. Elsendoor 06 oktober 2022
Hypotheekexperts Geld.nl
Hypotheekadviseurs

Onze gecertificeerde hypotheekadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste hypotheek. Heb je vragen? kijk hier voor een antwoord op de meest gestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Hypotheek specialisten

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van hypotheken en een veelgevraagd expert in de media. De informatie is voor het laatst geüpdatet op zondag 20 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Hoe werkt een hypotheek met NHG rente?

Hypotheken met of zonder NHG werken eigenlijk grotendeels hetzelfde. Wel betaal je voor een hypotheek met NHG een lagere hypotheekrente. NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en daarmee hebben jij en de bank de zekerheid dat het Waarborgfonds je hypotheek terugbetaalt als jij dat zelf niet meer kunt. In ruil voor die zekerheid krijg je van de bank korting op je hypotheekrente.

Kan ik een NHG rente voor mijn hypotheek krijgen?

Niet iedereen kan een hypotheek met NHG afsluiten. Je moet voor een hypotheekrente met NHG voldoen aan de NHG voorwaarden. Zo mag je hypotheek niet hoger zijn dan de NHG grens. Deze is nu 325.000 euro. Lees hier meer over de voorwaarden voor Nationale Hypotheek Garantie.

Wat is de actuele hypotheekrente met NHG?

Hoeveel hypotheekrente je betaalt voor een hypotheek met NHG, hangt af van bijvoorbeeld de hypotheekvorm en rentevaste periode die je kiest. Daarom vragen we je tijdens je hypotheekrente vergelijken op Geld.nl deze keuzes te maken. Zo krijg je een overzicht van de NHG hypotheekrentes van het grootste aanbod hypotheken die beschikbaar zijn voor jouw situatie. Je weet zo dus precies hoeveel rente je betaalt voor een NHG hypotheek bij jouw wensen.

Waarom NHG hypotheekrente vergelijken op Geld.nl?

Elke hypotheekverstrekker heeft andere NHG hypotheekrentes. De tarieven verschillen soms wel 1 tot 1,5 procent per hypotheekverstrekker. Dit komt neer op tienduizenden euro’s aan rentekosten over de hele looptijd van je NHG-hypotheek. De NHG hypotheekrente vergelijken bespaart je dus flink wat geld. Je vergelijkt op Geld.nl de actuele NHG rentes van het grootste aanbod hypotheken in Nederland. De laagste hypotheekrente met NHG voor jouw situatie staat er dus altijd tussen. Zo maak je altijd de beste en voordeligste keuze!

Laatste nieuws Geld.nl over hypotheken

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je hypotheek. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een hypotheek afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over hypotheken.

Bekijk alle nieuwberichten

Hypotheekrente NHG vergelijken

De NHG rente vergelijken voor je hypotheek bespaart je een hoop geld. Banken bepalen de hypotheekrente met NHG namelijk allemaal op hun eigen manier. Hierdoor zijn de verschillen groot. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat het verschil in rentekosten tussen de duurste en goedkoopste hypotheek met NHG al snel 550 euro per jaar is. Niet voor niets roept de ACM iedereen op goed te vergelijken voor je een financieel product afsluit.

Hypotheek met NHG

Wat houdt een hypotheek met NHG rente in?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Als je kiest voor een hypotheek met NHG heb je de garantie dat het Waarborgfonds je hypotheek terugbetaalt aan de bank als je dat zelf niet meer kunt. Dit geldt als je werkloos wordt, arbeidsongeschikt raakt, gaat scheiden of wanneer je partner komt te overlijden. Ook de bank ziet de zekerheid dat de hypothecaire lening wordt terugbetaald als een groot voordeel. Daarom krijg je korting op je rente, tot 0,7 procent.

Besparen op NHG hypotheek
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 NHG hypotheekrente

Om je een beeld te geven van de huidige hypotheekrentes met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), hebben we de 10 goedkoopste NHG hypotheekrentes vast op een rij gezet. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenste hypotheekvorm en rentevaste periode? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste NHG hypotheekrente
Top 10 hypotheekrente nhg rente
AanbiederHypotheekvormRente
Tulp HypothekenAnnuiteiten4,21%
Venn HypothekenAnnuiteiten4,26%
Robuust HypothekenAnnuiteiten4,28%
ArgentaAnnuiteiten4,28%
Lloyds BankAnnuiteiten4,29%
OBVIONAnnuiteiten4,29%
bunqAnnuiteiten4,29%
Nationale-NederlandenAnnuiteiten4,30%
MUNT HypothekenAnnuiteiten4,30%
Centraal BeheerAnnuiteiten4,30%

Dit overzicht is gebaseerd op een annuïteitenhypotheek met NHG en een rentevaste periode van 10 jaar. Wil je een andere hypotheekvorm, rentevaste periode of een hypotheek zonder NHG? Klik dan op onderstaande button en pas je vergelijking aan op je wensen. Zo zie je direct de actuele hypotheekrentes voor nhg rente voor jouw situatie.

Start vergelijken

Tips hypotheekrente met NHG vergelijken

Een hypotheek is een financiële keuze die enkele tientallen jaren invloed heeft op je financiële situatie. Je wilt dus een goede keuze maken. Met deze 5 tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Tips hypotheek met NHG
Hypotheek woning

1. Is een hypotheek met NHG een goede keuze?

Een hypotheek met NHG biedt financiële zekerheid en is meestal goedkoper. Je zou dus wel gek zijn als je er niet voor kiest, denk je misschien.

Laagste hypotheekrente

2. Kosten voor hypotheekrente met NHG

Je betaalt voor een hypotheek met NHG eenmalig een borgtochtprovisie. Deze provisie bedraagt 0,6 procent (2022) van je hypotheekbedrag.

Soorten hypotheek

3. Hypotheekvorm kiezen bij NHG hypotheekrente

Je hebt voor je hypotheek met NHG de keuze uit 3 hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek.

Besparen op hypotheek

4. NHG rentetarieven vergelijken en rentevaste periode kiezen

Je rentevaste periode heeft een grote invloed op je hypotheekrente zonder NHG. Met de rentevaste periode geef je aan hoelang je je hypotheekrente met NHG wilt vastzetten.

Hypotheek overstappen

5. Laagste hypotheekrente NHG gevonden?

Heb je met bovenstaande informatie de keuzes kunnen maken voor jouw hypotheek en de laagste hypotheekrente met NHG gevonden in ons overzicht?

Start met besparen, vergelijk het grootste aanbod
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro op de kosten van je lening.
  • Zorgverzekering vergelijken Het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijk je snel en eenvoudig op Geld.nl en bespaar tot 300 euro op je zorgverzekering.
  • Reisverzekering vergelijken Start hier direct met reisverzekeringen vergelijken en bespaar tot wel 150 euro per jaar op je reisverzekering.
  • Autoverzekering vergelijken Vergelijk ook het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl. Gemiddeld bespaar je door goed te vergelijken wel 600 euro per jaar.
  • Spaarrente vergelijken Een hoger rendement op je spaargeld? Vergelijk spaarbanken en vind direct de hoogste rente en beste voorwaarden.
  • Woonverzekering vergelijken Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod woonverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel voor je inboedel- of opstalverzekering.

title

content
tc