Contact

Hypotheekrente zonder NHG

Vergelijk en vind de laagste rente.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste hypotheek
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
hypotheek vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige hypotheekrente vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete hypotheekrente vergelijking van Nederland met ruim 30 hypotheekverstrekkers. Vind de beste hypotheek met de laagste rente en bespaar direct!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
8   "De ervaring was goed"
J.A. Elsendoor 06 oktober 2022
Hypotheekexperts Geld.nl
Hypotheekadviseurs

Onze gecertificeerde hypotheekadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste hypotheek. Heb je vragen? kijk hier voor een antwoord op de meest gestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Hypotheek specialisten

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van hypotheken en een veelgevraagd expert in de media. De informatie is voor het laatst geüpdatet op zondag 20 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat betekent hypotheek zonder NHG?

Een hypotheek zonder NHG (Nationale Hypotheek Garantie) betekent dat wanneer je je hypotheek niet meer kunt betalen je geen vangnet hebt. Je moet zelf zorgen voor een manier om je hypotheek te betalen als je financiële situatie verandert. Bij een hypotheek met NHG betaalt in zo’n geval het Waarborgfonds je hypotheek af.

Waarom een hypotheek zonder NHG afsluiten?

Een hypotheek zonder het NHG vangnet afsluiten kan om verschillende reden interessant of nodig zijn. Soms kom je simpelweg niet in aanmerking voor NHG, omdat je niet voldoet aan de NHG voorwaarden. Meer daarover lees je hier: Nationale Hypotheek Garantie.

Leen je maar een klein deel van de woningwaarde, dan is de hypotheekrente zonder NHG soms lager dan voor een hypotheek met NHG. Ook dat kan dus een reden zijn om te kiezen voor een hypotheek zonder NHG.

Hoeveel hypotheekrente zonder NHG betaal ik?

Hoeveel hypotheekrente je betaalt voor je hypotheek zonder NHG, verschilt per hypotheekverstrekker en per situatie. Hypotheekverstrekkers hanteren verschillende rentetarieven zonder NHG. Daarnaast hangt de rente zonder NHG af van je rentevaste periode en hoeveel procent van de woningwaarde je leent. Op Geld.nl laten we je precies zien hoeveel hypotheekrente zonder NHG je op basis van deze wensen je betaalt. Je vult eerst je hypotheekwensen in en wij tonen je vervolgens de rentes zonder NHG van de beschikbare hypotheken. Je weet dus meteen hoeveel je betaalt voor een hypotheek zonder NHG die past bij jouw situatie.

Waarom hypotheekrente zonder NHG vergelijken?

De hypotheekrentes zonder NHG verschillen per hypotheekverstrekker. Bij een gelijke rentevaste periode en woningwaarde betaal je voor de duurste hypotheek al snel 1 tot 1,5 procent meer rente dan voor de goedkoopste hypotheek. Je hypotheekrente vergelijken zonder NHG bespaart je zo flink wat geld. Op Geld.nl vergelijk je altijd de actuele rentes zonder NHG van het grootste aanbod hypotheken in Nederland. Zo vind je altijd de laagste hypotheekrente zonder NHG bij jouw wensen.

Laatste nieuws Geld.nl over hypotheken

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je hypotheek. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een hypotheek afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over hypotheken.

Bekijk alle nieuwberichten

Hypotheekrente zonder NHG

Door bovenaan deze pagina je hypotheekwensen in te vullen, vergelijk je eenvoudig de actuele rentetarieven voor een hypotheek zonder NHG (Nationale Hypotheek Garantie) van het grootste aanbod hypotheekverstrekkers. Zo kun je direct de hypotheekrente vergelijken en de laagste hypotheekrente zonder NHG kiezen. Daarmee bespaar je eenvoudig op de kosten van je hypotheek zonder NHG.

Hypotheekrente zonder NHG

Waarom hypotheekrentes vergelijken?

De rente voor hypotheek zonder NHG vergelijken bespaart je een hoop geld. Banken bepalen de rentes voor hypotheken zonder NHG namelijk allemaal op hun eigen manier. Hierdoor zijn de verschillen soms groot. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat het verschil in rentekosten tussen de duurste en goedkoopste hypotheek zonder NHG al snel 550 euro per jaar is.

Besparen op hypotheek zonder NHG
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 hypotheekrente zonder NHG

Om je een beeld te geven van de huidige hypotheekrentes voor een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG), hebben we de 10 goedkoopste rentes zonder NHG op een rij gezet. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenste hypotheekvorm en rentevaste periode? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste hypotheekrente zonder NHG
Top 10 hypotheekrente rente zonder nhg
AanbiederHypotheekvormRente
Robuust HypothekenAnnuiteiten4,67%
Vista HypothekenAnnuiteiten4,67%
OBVIONAnnuiteiten4,68%
bunqAnnuiteiten4,69%
AegonAnnuiteiten4,69%
Tulp HypothekenAnnuiteiten4,69%
Groene Hart HypothekenAnnuiteiten4,69%
MUNT HypothekenAnnuiteiten4,70%
Centraal BeheerAnnuiteiten4,75%
MeriusAnnuiteiten4,75%

Dit overzicht is gebaseerd op een annuïteitenhypotheek zonder NHG en een rentevaste periode van 10 jaar. Wil je een andere hypotheekvorm, rentevaste periode of een hypotheek met NHG? Klik dan op onderstaande button en pas je vergelijking aan op je wensen. Zo zie je direct de actuele hypotheekrentes voor rente zonder nhg voor jouw situatie.

Start vergelijken

Tips hypotheekrente zonder NHG vergelijken

Een hypotheek is een financiële keuze die enkele tientallen jaren invloed heeft op je financiële situatie. Je wilt dus een goede keuze maken. Met deze 5 tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Tips hypotheek zonder NHG
Hypotheek woning

1. Is een hypotheek zonder NHG interessant?

Veel mensen kiezen voor een hypothecaire lening met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG biedt je namelijk veiligheid en zekerheid.

Besparen op hypotheek

2. Hoe wordt de rente voor een hypotheek zonder NHG bepaald?

Als je een hypotheek zonder NHG kiest, heeft de hoogte van je hypotheek grote invloed op je hypotheekrentetarief.

Soorten hypotheek

3. Hypotheekvorm kiezen bij hypotheekrente zonder NHG

Je hebt voor je hypotheek zonder NHG de keuze uit 3 hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek.

Besparen op hypotheek

4. Hypotheekrente zonder NHG vergelijken en rentevaste periode kiezen

Je rentevaste periode heeft een grote invloed op je hypotheekrente zonder NHG. Met de rentevaste periode geef je aan hoelang je je hypotheekrente zonder NHG wilt vastzetten.

Hypotheek overstappen

5. Laagste hypotheekrente zonder NHG gevonden?

Heb je met bovenstaande informatie de keuzes kunnen maken voor jouw hypotheek en de laagste hypotheekrente zonder NHG gevonden in ons overzicht?

Start met besparen, vergelijk het grootste aanbod
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro op de kosten van je lening.
  • Zorgverzekering vergelijken Het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijk je snel en eenvoudig op Geld.nl en bespaar tot 300 euro op je zorgverzekering.
  • Reisverzekering vergelijken Start hier direct met reisverzekeringen vergelijken en bespaar tot wel 150 euro per jaar op je reisverzekering.
  • Autoverzekering vergelijken Vergelijk ook het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl. Gemiddeld bespaar je door goed te vergelijken wel 600 euro per jaar.
  • Spaarrente vergelijken Een hoger rendement op je spaargeld? Vergelijk spaarbanken en vind direct de hoogste rente en beste voorwaarden.
  • Woonverzekering vergelijken Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod woonverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel voor je inboedel- of opstalverzekering.

title

content
tc