Klantenservice

"Vergelijk de hypotheekrentes in Nederland & vind de laagste rente."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Hypotheekrente zonder NHG

 vergelijk & vind de beste deal!
Start vergelijken

Vind direct de laagste rente

Grootste aanbod hypotheken Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
hypotheek vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Dit vinden klanten van ons
10   "Goed & snel geholpen, erg tevreden!"
M. van der Lee 17 juni 2022
10   "Goede service. Snel, vakkundig en erg vriendelijk."
Carolien Kollmer 17 juni 2022
10   "Heldere website, snel en goed geholpen."
Nick 10 juni 2022
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van hypotheken en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op donderdag 23 juni 2022.

Amanda Bulthuis

Veelgestelde vragen hypotheekrente zonder NHG

Meer weten over hypotheken en hypotheekrentes? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over hypotheek.

Wat betekent hypotheek zonder NHG?

Een hypotheek zonder NHG (Nationale Hypotheek Garantie) betekent dat wanneer je je hypotheek niet meer kunt betalen je geen vangnet hebt. Je moet zelf zorgen voor een manier om je hypotheek te betalen als je financiële situatie verandert. Bij een hypotheek met NHG betaalt in zo’n geval het Waarborgfonds je hypotheek af.

Waarom een hypotheek zonder NHG afsluiten?

Een hypotheek zonder het NHG vangnet afsluiten kan om verschillende reden interessant of nodig zijn. Soms kom je simpelweg niet in aanmerking voor NHG, omdat je niet voldoet aan de NHG voorwaarden. Meer daarover lees je hier: Nationale Hypotheek Garantie.

Leen je maar een klein deel van de woningwaarde, dan is de hypotheekrente zonder NHG soms lager dan voor een hypotheek met NHG. Ook dat kan dus een reden zijn om te kiezen voor een hypotheek zonder NHG.

Hoeveel hypotheekrente zonder NHG betaal ik?

Hoeveel hypotheekrente je betaalt voor je hypotheek zonder NHG, verschilt per hypotheekverstrekker en per situatie. Hypotheekverstrekkers hanteren verschillende rentetarieven zonder NHG. Daarnaast hangt de rente zonder NHG af van je rentevaste periode en hoeveel procent van de woningwaarde je leent. Op Geld.nl laten we je precies zien hoeveel hypotheekrente zonder NHG je op basis van deze wensen je betaalt. Je vult eerst je hypotheekwensen in en wij tonen je vervolgens de rentes zonder NHG van de beschikbare hypotheken. Je weet dus meteen hoeveel je betaalt voor een hypotheek zonder NHG die past bij jouw situatie.

Waarom hypotheekrente zonder NHG vergelijken?

De hypotheekrentes zonder NHG verschillen per hypotheekverstrekker. Bij een gelijke rentevaste periode en woningwaarde betaal je voor de duurste hypotheek al snel 1 tot 1,5 procent meer rente dan voor de goedkoopste hypotheek. Je hypotheekrente vergelijken zonder NHG bespaart je zo flink wat geld. Op Geld.nl vergelijk je altijd de actuele rentes zonder NHG van het grootste aanbod hypotheken in Nederland. Zo vind je altijd de laagste hypotheekrente zonder NHG bij jouw wensen.

Zojuist overgestapt

21.557

Rente hypotheek zonder NHG

Hypotheekrente zonder NHG vergelijken

Door bovenaan deze pagina je hypotheekwensen in te vullen, vergelijk je eenvoudig de actuele rentetarieven voor een hypotheek zonder NHG (Nationale Hypotheek Garantie) van het grootste aanbod hypotheekverstrekkers. Zo kun je direct de hypotheekrente vergelijken en de laagste hypotheekrente zonder NHG kiezen. Maar is een hypotheek zonder NHG voor jou wel interessant? En hoe wordt de hypotheekrente zonder NHG bepaald?

Is een hypotheek zonder NHG interessant?

Veel mensen kiezen voor een hypothecaire lening met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG biedt je namelijk veiligheid en zekerheid. Met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) heb je de zekerheid dat het Waarborgfonds je hypotheek terugbetaalt aan de bank als jij dat zelf niet meer kunt. Bijvoorbeeld als je werkloos of arbeidsongeschikt wordt of gaat scheiden. Naast het prettige idee van een vangnet, is de hypotheekrente met NHG meestal lager dan de hypotheekrente zonder NHG. Je krijgt namelijk korting van de bank, omdat die ook de zekerheid heeft dat deze zijn geld terugkrijgt.

Toch zijn er soms ook goede redenen om een hypotheek zonder NHG te kiezen:

  • Je voldoet niet aan de voorwaarden voor een hypotheek met NHG. De voorwaarden voor een hypotheek met NHG worden elk jaar strenger. De kans is dus steeds groter dat een hypotheek zonder NHG voor jou de enige mogelijkheid is. Zo kun je in 2022 alleen een hypotheek met NHG afsluiten als je een hypotheekbedrag lager is dan 355.000 euro is.
  • Als je een laag percentage van de woningwaarde leent, is de hypotheekrente zonder NHG soms lager. Als je minder dan 60 procent van de waarde van de woning leent, is de rente zonder NHG vrijwel altijd lager dan de hypotheekrente met NHG.

Hoe wordt de rente voor een hypotheek zonder NHG bepaald?

Als je een hypotheek zonder NHG kiest, heeft de hoogte van je hypotheek grote invloed op je hypotheekrentetarief. Banken kijken naar hoeveel procent van de woningwaarde je leent. Is het huis dat je koopt bijvoorbeeld 400.000 euro waard en leen je met je hypotheek zonder NHG 320.000 euro, dan leen je 80 procent van de woningwaarde.

Hoe hoger het percentage van de woningwaarde dat je leent, hoe groter het risico voor de bank. Als je woning namelijk in waarde daalt, is de kans groot dat deze niet genoeg opbrengt om je hypotheek helemaal terug te betalen.

Tegenwoordig mag je nog maximaal 100% van je woningwaarde lenen bij de bank. Leen je minder dan 100%, omdat je een deel eigen geld inbrengt, dan wordt je hypotheekrente zonder NHG lager.

Top 10 hypotheekrente zonder NHG

Om je een beeld te geven van de actuele hypotheekrente zonder NHG, hebben we de 10 laagste hypotheekrentes zonder NHG op een rij gezet.

Top 10 rente hypotheek zonder NHG
AanbiederHypotheekvormRente
bunqAnnuiteiten2,33%
Groene Hart HypothekenAnnuiteiten2,35%
ArgentaAnnuiteiten2,41%
Lot HypothekenAnnuiteiten2,32%
a.s.r.Annuiteiten2,40%
Triodos BankAnnuiteiten2,47%
OBVIONAnnuiteiten2,64%
BLG WonenAnnuiteiten2,55%
RegioBankAnnuiteiten2,55%
Vista HypothekenAnnuiteiten2,60%

Waarom hypotheekrente vergelijken zonder NHG?

De rente voor hypotheek zonder NHG vergelijken bespaart je een hoop geld. Banken bepalen de rentes voor hypotheken zonder NHG namelijk allemaal op hun eigen manier. Hierdoor zijn de verschillen soms groot, zoals je ook in de top 10 tabel ziet. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat het verschil in rentekosten tussen de duurste en goedkoopste hypotheek zonder NHG al snel 550 euro per jaar is. Niet voor niets roept de ACM iedereen op goed te vergelijken voor je een financieel product afsluit.

Hypotheekrente zonder NHG, wat moet je nog meer weten?

Naast de keuze met of zonder NHG en hoeveel procent van de woningwaarde je leent, vragen we je bij het hypotheekrente overzicht op onze onafhankelijke vergelijkingssite om nog twee keuzes te maken:

  • Je hypotheekvorm
  • Je rentevaste periode

Hier leggen we je uit kort wat deze opties inhouden. In de hovers bij elke filter in het hypotheekrente overzicht vertellen we je steeds alles wat je moet weten om een goede keuze te maken.

Hypotheekvorm kiezen bij hypotheekrente zonder NHG

Je hebt voor je hypotheek zonder NHG de keuze uit 3 hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. Welke hypotheekvorm voor jou het meest geschikt is, hangt af van je situatie (starter of doorstromer) en hoe je wilt aflossen op je hypotheek.

Sinds 2013 mag je de hypotheekrente voor een nieuwe hypotheek alleen aftrekken van de belasting als het een annuïteiten- of lineaire hypotheek is. Voor starters zijn dit dus nog de enige opties.

Tip! Vergelijk direct de actuele hypotheekrentes zonder NHG voor deze twee hypotheekvormen:

Wil je meer informatie over de keuze tussen deze twee hypotheekvormen, lees dan het artikel: Lineair of annuïteit.

In het overzicht met hypotheekrente zonder NHG op Geld.nl kun je ook de hypotheekrente voor een aflossingsvrije hypotheek vergelijken. Deze hypotheekvorm is alleen interessant als je nu al een aflossingsvrije hypotheek hebt en deze wilt oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Wie een nieuwe aflossingsvrije hypotheek afsluit, heeft namelijk geen recht meer op hypotheekrenteaftrek.

Hypotheekrente zonder NHG vergelijken en rentevaste periode kiezen

Je rentevaste periode heeft een grote invloed op je hypotheekrente zonder NHG. Met de rentevaste periode geef je aan hoelang je je hypotheekrente zonder NHG wilt vastzetten. Dit geeft je voor de gekozen periode zekerheid over je maandlasten. Dat is fijn, maar je betaalt ook iets voor die zekerheid. Meestal geldt namelijk: hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger de hypotheekrente zonder NHG. Welke rentevaste periode voor jou de beste keuze is, hangt af van je financiële situatie en je wensen voor de toekomst. De meest gekozen periodes om de hypotheekrente zonder NHG vast te zetten zijn één, vijf, tien of twintig jaar.

Wil je weten wat de actuele rente zonder NHG voor de verschillende rentevaste periodes is? Bekijk dan onderstaande pagina’s:

Je kunt ook kiezen voor een variabele hypotheekrente. Het voordeel van een variabele hypotheekrente zonder NHG is dat je elke maand zonder boete mag overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Het nadeel is dat de rente die je betaalt voor je hypotheek elke maand kan veranderen. Je maandlasten zijn dus onzeker. Als de hypotheekrente zonder NHG ineens hoger wordt, moet je dit wel kunnen betalen. Houd je weinig geld over aan het einde van de maand of sta je vaak rood? Kies dan niet voor een variabele hypotheekrente.

Lees hier meer informatie over hoelang je hypotheekrente vastzetten verstandig is.

Laagste hypotheekrente zonder NHG gevonden? Vraag een offerte aan!

Heb je met bovenstaande informatie de keuzes kunnen maken voor jouw hypotheek en de laagste hypotheekrente zonder NHG gevonden in ons overzicht? Dan kun je direct gratis en vrijblijvend een offerte voor die hypotheek aanvragen. We sturen je gegevens dan door naar een onafhankelijke hypotheekadviseur waarmee we samenwerken. Deze neemt contact met je op.

Wij raden je aan om altijd met een deskundige de mogelijkheden na te lopen. Een hypotheek is een financiële verplichting voor een lange termijn. Een onafhankelijk hypotheekadvies van een deskundige die met je meedenkt is dan raadzaam en verstandig. Denk hierbij ook aan zaken die naast de hypotheek geregeld moeten worden. Is een levensverzekering nodig? Hoe ziet je situatie eruit als je arbeidsongeschikt raakt? Kortom, allemaal bijkomende belangrijke zaken waar een deskundige je goed bij kan begeleiden en adviseren.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en hypotheekrente vergelijkingen en tienduizenden afgesloten hypotheken, is Geld.nl dé expert op het gebied van je hypotheek. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van hypotheken:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Voor vragen over een hypotheek of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze financiële experts.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice

Start met besparen, vergelijk het grootste aanbod
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro op de kosten van je lening.
  • Zorgverzekering vergelijken Het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijk je snel en eenvoudig op Geld.nl en bespaar tot 300 euro op je zorgverzekering.
  • Reisverzekering vergelijken Start hier direct met reisverzekeringen vergelijken en bespaar tot wel 150 euro per jaar op je reisverzekering.
  • Autoverzekering vergelijken Vergelijk ook het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl. Gemiddeld bespaar je door goed te vergelijken wel 600 euro per jaar.
  • Spaarrente vergelijken Een hoger rendement op je spaargeld? Vergelijk spaarbanken en vind direct de hoogste rente en beste voorwaarden.
  • Woonverzekering vergelijken Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod woonverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel voor je inboedel- of opstalverzekering.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc