Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hypotheek

Kosten taxatie huis

Wat zijn de taxatierapport kosten?

De meeste makelaars werken met een vast taxatierapport tarief en gemiddeld betaal je ongeveer 450 tot 500 euro voor een taxatierapport. Dit vaste tarief betaal je altijd, welke waarde ook getaxeerd wordt. Hierdoor weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. De kosten voor het taxatierapport bestaan uit onder andere: 

  • Tarief taxateur
  • Kadastrale kosten
  • Gemeentelijke kosten
  • Administratiekosten

Tip! Wil je de kosten van taxatierapporten vergelijken? Wellicht kan de website Taxatie Tarieven je helpen.

Waarom een taxatierapport?

Je hebt een taxatie van je woning bijvoorbeeld nodig om de financiering van je hypotheek rond te krijgen. Maar ook kan een taxatierapport je helpen om bijvoorbeeld de vraagprijs vast te stellen wanneer je je huis wilt verkopen. 

Kosten taxatierapport fiscaal aftrekbaar?

De kosten die gemaakt worden voor het taxatierapport zijn, net als de hypotheekrente, fiscaal aftrekbaar. Dit betekent in dat je ze éénmalig van het belastbaar inkomen in box 1 mag aftrekken. Hierdoor betaal je over een lager bedrag inkomstenbelasting. Meer informatie hierover lees je in het artikel ‘Aftrekbare kosten aankoop woning’.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod hypotheken vergelijkt? Hierdoor vind je zeker de laagste hypotheekrente en beste voorwaarden. Besparen op je hypotheek wordt zo wel heel makkelijk. Hypotheekrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl