Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hypotheek

Kosten transportakte

Wat zijn de kosten van een transportakte?

Een transportakte is het document dat bewijst dat een woning ook écht aan de koper is geleverd en wordt door een notaris opgesteld. De transportakte kosten verschillen per notaris en lopen flink uiteen. De ene notaris vraagt 400 euro voor het opstellen van een transportakte, terwijl de andere 1.000 euro vraagt. Heb je een transportakte nodig, dan is het dus slim om de kosten transportakte van verschillende notarissen goed met elkaar vergelijken.

Tip! Je hebt ook een notaris nodig voor het opstellen van een hypotheekakte en voor het inschrijven van deze akte bij het Kadaster. Vaak is het goedkoper en gemakkelijker om de transportakte en hypotheekakte bij dezelfde notaris te regelen. De hypotheekakte is de overeenkomst van de hypotheek. 

Kosten transportakte aftrekbaar?

Sommige kosten die komen kijken bij het af- of oversluiten van een hypotheek zijn, net als de hypotheekrente, aftrekbaar van de belasting in box 1. Bijvoorbeeld de aanvraagkosten voor Nationale Hypotheek Garantie. Deze aftrek geldt helaas niet voor de kosten transportakte.

Let op! Vanaf januari 2018 is het niet meer mogelijk om bijkomende kosten die niet aftrekbaar zijn mee te financieren in je hypotheek. Je hypotheek mag nu in 2020 dus nog maximaal 100 procent van de aankooprijs van je woning zijn!

Voorkom dat je onnodig te veel betaalt voor je hypotheek!Vergelijk het grootste aanbod actuele hypotheekrentes op Geld.nl en vraag gratis en vrijblijvende een offerte aan. Hypotheekrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl