Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hypotheek

Marktwaarde woning

Wat is marktwaarde woning?

De marktwaarde van je woning is een taxatie van de verkoopprijs van je huis. Bij het bepalen van de marktwaarde woning kijkt de taxateur onder andere naar:

  • Het type huis
  • Het oppervlakte van je huis en het perceel
  • De staat van onderhoud
  • De ligging van het huis

Wanneer marktwaarde woning van belang?

De marktwaarde van je huis is belangrijk als je een hypotheek afsluit, oversluit of je hypotheek wilt verhogen. De marktwaarde woning bepaalt namelijk de maximale hoogte van je hypotheek. Je hypotheek mag namelijk nog maar maximaal 100 procent van de marktwaarde zijn. Bijkomende kosten (zoals overdrachtsbelasting), mag je dus niet meer meefinancieren. En leen je een lager percentage van de marktwaarde, dan krijg je vaak korting op de hypotheekrente.

Verhouding WOZ-waarde marktwaarde

De marktwaarde van je woning is niet hetzelfde als de WOZ-waarde. De WOZ-waarde wordt onder andere vastgesteld aan de hand van vergelijkbare huizen. Daarnaast wordt de marktwaarde woning bepaald door een taxateur en is de WOZ-waarde een benadering die door de gemeente wordt vastgesteld.

Tip! De WOZ-waarde wordt soms toch als marktwaarde gebruikt. Het voordeel hiervan is dat je dan geen taxateur hoeft in te schakelen en je dus geen kosten maakt. Wil je weten of je de WOZ-waarde als marktwaarde kunt gebruiken? Ga dan in gesprek met je hypotheekadviseur.

Wist je dat…Het verschil tussen de laagste en hoogste hypotheekrente al snel oploopt tot 2 procent? Dit scheelt je honderden euro’s per maand! Vergelijk daarom altijd het grootste aanbod hypotheken en bespaar! Hypotheekrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl