Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hypotheek

NHG bouwdepot

Kan ik verbouwingskosten meefinancieren met NHG?

Wanneer je je woning gaat verbouwen, kun je de kosten van de verbouwing meefinancieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit is een garantieregeling die er voor zorgt dat, wanneer je door onvoorziene omstandigheden je woning moet verkopen en je met een restschuld blijft zitten, de restschuld niet voor eigen rekening valt. Het Waarborgfonds Eigen Woning neemt deze restschuld dan namelijk voor haar rekening. Bijkomend voordeel is dat je vaak korting krijgt op de hypotheekrente.

Voorwaarden NHG verbouwing

Als je een verbouwing van je woning met NHG wilt financieren, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je moet beschikken over een verklaring waarin de kosten van verbouwing worden vermeld. De verklaring kan een taxatierapport zijn, maar ook een bouwkundig rapport of een door jezelf opgestelde specificatie.
  • De kostengrens: het totaalbedrag van je bestaande hypotheek plus de nieuwe lening mag niet hoger zijn dan 310.000 euro (328.600 euro met energiebesparende voorwaarden).
  • Depotverplichting. De totale kosten van de verbouwing worden volledig in een bouwdepot nieuwbouw bewaard door je bank. Wanneer je kunt aantonen dat de verbouwing (gedeeltelijk) is uitgevoerd, betaalt je bank dit bedrag (gedeeltelijk) uit.


NHG bouwdepot - Kwaliteitsverbetering

Ben je eigenaar van een woning met een lopende hypotheek zonder NHG? Dan kun je in bepaalde gevallen alsnog voor NHG in aanmerking komen. Als belangrijkste voorwaarde wordt gesteld dat je investeert in kwaliteitsverbetering van je woning, bijvoorbeeld in de vorm van uitbreiding of verbetering van je woning of achterstallig onderhoud. Maar ook energiebesparende voorzieningen worden als kwaliteitsverbetering gezien. Om deze verbeteringen te financieren, kun je een aanvullende lening afsluiten, of je bestaande hypotheek oversluiten en verhogen. Wil je weten wat voor jou de beste optie is en of je bij verbouwing in aanmerking komt voor NHG? Raadpleeg dan een hypotheekadviseur.

NHG verbouwing – Energiebesparende voorzieningen

Zoals gezegd worden energiebesparende voorzieningen als verbetering gezien. Deze kunnen ook met NHG worden meegefinancierd. Bijkomend voordeel is dat energiebesparende investeringen tot een bedrag van 18.600 euro buiten beschouwing worden gelaten bij de inkomenstoets (met de inkomenstoets wordt bepaald hoeveel je kunt lenen). Dit zorgt ervoor dat je maximale hypotheek toeneemt, omdat je met hetzelfde inkomen in aanmerking komt voor een hogere hypotheek.

Let op: De maximale hoogte van nieuwe hypotheken is in 2020 slechts 100 procent van de woningwaarde.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod hypotheken. Zo vind je makkelijk de best passende hypotheek met de laagste rente. Hypotheekrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl