Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hypotheek

Onderhandelen hypotheekrente

Valt er te onderhandelen over hypotheekrente?

Proberen te onderhandelen over je hypotheekrente kan natuurlijk altijd. Maar meestal heeft dit niet heel veel zin. Wel zijn er situaties waarbij hypotheekverstrekkers je een beetje korting geven op je hypotheekrente. Bijvoorbeeld als je ook een betaalrekening opent of een energiezuinige nieuwbouwwoning koopt. Wel loont het zich vaak om te onderhandelen over advies- en afsluitkosten en bepaalde voorwaarden.

Tip! Er zijn een paar hypotheekverstrekkers waarbij je zelf online een hypotheekofferte aanvraagt. Bij Moneyou en de Bank of Scotland bijvoorbeeld. Hierdoor betaal je flink minder aan afsluitkosten. Dit is alleen niet altijd interessant, omdat niet iedereen genoeg van hypotheken weet om zonder advies een passende offerte aan te vragen! 

Onderhandelen hypotheekrente - Let op de voorwaarden!

Wil je een hypotheek afsluiten, dan is het verstandig om niet alleen naar de hypotheekrente te kijken. De voorwaarden van je hypotheek zijn minstens zo belangrijk! Kijk daarom ook goed naar:

  • De hypotheekvorm
  • Variabele of vaste hypotheekrente
  • Boetevrij extra aflossen
  • Hypotheek meenemen bij verhuizen

Onderhandelen met hypotheekverstrekkers

Het is natuurlijk vervelend als je nu kiest voor een hypotheekverstrekker vanwege de lage rente, terwijl de voorwaarden totaal niet gunstig voor je zijn. Onderhandelen over deze voorwaarden kan natuurlijk wél altijd en levert je misschien meer voordeel op dan onderhandelen over hypotheekrente.

Tip! Hetzelfde geldt voor advies- en afsluitkosten. Veel hypotheekverstrekkers hebben hier nog wel een beetje ruimte in. Vragen om korting kan natuurlijk altijd. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Wist je dat…
Je op Geld.nl het grootste aanbod hypotheken vergelijkt? Hierdoor vind je zeker de laagste hypotheekrente en beste voorwaarden. Besparen op je hypotheek wordt zo wel heel makkelijk. Hypotheekrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl