Contact

Overzicht van hypotheekverstrekkers

Welke hypotheekverstrekkers zijn er in Nederland?

Een goede en passende hypotheek kiezen vinden mensen nog altijd een lastige klus. Begrijpelijk, want het aanbod is enorm. Hierdoor zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Om het je wat makkelijker te maken hebben we ons uitgebreide aanbod hypotheekverstrekkers netjes voor je op een rij gezet. Zo vergelijk je ze makkelijk met elkaar en vraag je eenvoudig via de vergelijkingssite Geld.nl een hypotheekofferte aan voor de best passende hypotheek met de laagste hypotheekrente.

Overzicht hypotheekverstrekkers

HypotheekverstrekkersVergelijken op Geld.nlOfferte via Geld.nl
a.s.r. Bank
ABN AMRO
Aegon
Allianz
Argenta
Attens Hypotheken
bijBouwe
BLG Wonen
Bunq

Centraal Beheer
Clarian Wonen
Florius
Groene Hart Hypotheken

HollandWoont Hypotheek
Hypotrust
Impact Hypotheken

ING
Lloyds Bank
Lot Hypotheken
Merius
MUNT Hypotheken
Nationale Nederlanden
NIBC Direct
Obvion
Philips Pensioenfonds
Rabobank
RegioBank
Robuust Hypotheken
SNS
Syntrus Achmea
Triodos Bank
Tulp Hypotheken
Venn Hypotheken
Vista Hypotheken
Woonfonds
Woonnu

Hypotheekverstrekkers die we niet vergelijken

Van enkele hypotheekverstrekkers ontvangen we geen gegevens. Dit zijn: Acadium Bastion en ASN Bank. Deze hypotheekverstrekkers nemen we dus ook niet mee in onze vergelijkingen.

Hypotheekverstrekkers kiezen, waarop letten?

Nog altijd kijken veel mensen die een hypotheek kiezen als eerste naar de grotere, meer bekende hypotheekverstrekkers. Al verandert dit de laatste jaren wel. Het merktaandeel van kleinere, online hypotheekverstrekkers neemt namelijk steeds meer toe. Wij raden dan ook altijd aan eerst een objectieve vergelijking te maken. Let daarbij goed op de volgende punten:

  • Hypotheekvorm
  • Hypotheekrente
  • Hypotheekvoorwaarden

Hypotheekverstrekkers en hypotheekvorm

Kies je een nieuwe hypotheek, dan moet je eerst je hypotheekvorm kiezen. De twee meest voorkomende hypotheekvormen zijn tegenwoordig de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek:

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af. Omdat je elke maand een vast bedrag aflost, wordt je hypotheekschuld ook lager en betaal je telkens minder hypotheekrente. In het begin betaal je dus een groter maandbedrag dan aan het eind.

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek blijft het maandbedrag tijdens de hele looptijd gelijk. Wel verandert de verhouding tussen rente en aflossing. In het begin betaal je meer rente en los je minder af. Aan het eind betaal je meer aflossing en minder rente

Rente hypotheekverstrekkers

Bij het vergelijken van hypotheekverstrekkers let je natuurlijk in eerst instantie op de hypotheekrente. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel de kosten van je hypotheek. Kijk hierbij dan ook naar de rentevaste periode die je kiest. Meestal geldt hoe korter de rentevaste periode, hoe lager de rente.

Let op! Kies je een korte rentevaste periode omdat de hypotheekrente dan lekker laag is? Hou er dan wel rekening mee dat dit aan het eind van die periode wel eens heel anders kan zijn. De hypotheekrente kan in de tussentijd namelijk flink stijgen, waardoor je later wordt geconfronteerd met hogere maandlasten!

Voorwaarden hypotheekverstrekkers

Kijk bij hypotheekverstrekkers vergelijken echter niet alleen naar de hypotheekrente. De laagste hypotheekrente is namelijk geen garantie op de laagste kosten. De voorwaarden die hypotheekverstrekkers hanteren zijn namelijk ook van invloed op je maandlasten. De meest belangrijke voorwaarden zijn:

  • Mag je de rente van je hypotheek meeverhuizen?
  • Hoeveel mag je extra, boetevrij aflossen?
  • Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?
  • Hoelang is de rente op je hypotheekofferte geldig?
Objectief hypotheekverstrekkers vergelijken?Online is dat nu heel makkelijk. Vergelijk op Geld.nl snel en onafhankelijk het grootste aanbod hypotheekverstrekkers en vraag vrijblijvend een offerte aan. Hypotheekrente vergelijken
;