Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hypotheek

Kosten verkoop huis

Wat zijn de kosten bij verkoop huis?

Ga jij je woning verkopen? Dan heb je de keuze om dit vrij op naam (v.o.n.) of kosten koper (k.k.) te doen. Kosten koper houdt in dat de koper van de woning de bijkomende kosten betaalt. Bij het verkopen van een woning vrij op naam betaalt de verkoper de bijkomende kosten.

Niet aftrekbare kosten verkoop huis

Bijkomende kosten verkoop woning die helaas niet aftrekbaar zijn van de belasting, zijn:

  • Overdrachtsbelasting, (2 procent van de woningprijs).
  • Notariskosten voor de transportakte.
  • Transportakte inschrijven bij het Kadaster (samen met de notariskosten ongeveer 1.000 euro).

Aftrekbare kosten verkoop woning

Heb je je eigen woning verkocht en was de verkoopprijs lager dan de eigenwoningschuld, dan heb je een restschuld. Voor woningen met een restschuld is een nieuwe regeling in het leven geroepen. Sluit je voor de financiering van deze restschuld namelijk een lening af, dan is de rente over deze lening voor 10 jaar aftrekbaar in box 1. Dit betekent dat je deze rentekosten mag aftrekken van je belastbaar loon, waardoor je minder belasting betaalt. Financier je deze kosten dus mee in je hypotheek, dan is de hypotheekrente die je over dit deel betaalt voor 10 jaar aftrekbaar.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod hypotheken vergelijkt? Hierdoor vind je zeker de laagste hypotheekrente en beste voorwaarden. Besparen op je hypotheek wordt zo wel heel makkelijk. Hypotheekrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl