Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hypotheek

Bankgarantie hypotheek

Wat is bankgarantie hypotheek?

Als je op het punt staat een huis te kopen en een voorlopig koopcontract tekent, wordt er vaak gevraagd naar een bankgarantie. Een bankgarantie is eigenlijk de toezegging van een bank of hypotheekverstrekker, dat je als koper een hypotheek kunt afsluiten. Een bankgarantie geeft de verkoper een bepaalde zekerheid dat jij ook echt je betalingsverplichting nakomt. Een bankgarantie is meestal 10 procent van de verkoopprijs van het huis. Je betaalt hiervoor geen extra hypotheekrente.

Voorwaarden bankgarantie hypotheek

Voor het aanvragen van een bankgarantie gelden voorwaarden. Zo wordt een bankgarantie meestal alleen afgegeven door de bank of hypotheekverstrekker waar je ook de hypotheek regelt. Een andere voorwaarde heeft te maken met de geldigheidsduur van de bankgarantie. Deze verschilt per bank, maar staat altijd vermeld in het koopcontract. Is de geldigheidsduur van de bankgarantie voorbij, dan kan de verkoper hier dus geen aanspraak meer op maken.

Tip! Heb je als koper het koopcontract getekend en een bankgarantie geregeld, maar wil je het huis toch niet kopen? Kijk dan of je een beroep kunt doen op een van de ontbindende voorwaarden in het koopcontract.

Goedkope bankgarantie

Je betaalt geen hypotheekrente over een bankgarantie, maar een bank brengt wel kosten in rekening. Hoeveel dit is verschilt per bank of hypotheekverstrekker, maar is meestal een vast percentage (bijvoorbeeld 1 procent) van het totale garantiebedrag.

Tip! Je vraagt een bankgarantie ook aan via je hypotheekadviseur. Deze vraagt meestal een vast tarief van een paar honderd euro.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod hypotheken vergelijkt? Hierdoor vind je zeker de laagste hypotheekrente en beste voorwaarden. Besparen op je hypotheek wordt zo wel heel makkelijk. Hypotheekrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl