Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hypotheek

Extra hypotheek energiezuinige woning

Hoe zorgen energiebesparende voorzieningen voor een hogere hypotheek?

Heb je een huis met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) of wil je een hypotheek met NHG gaan afsluiten? En heb je interesse in energiebesparende voorzieningen of heetf je huis dat al? Dan kun je deze energiebesparende voorzieningen laten meefinancieren in je hypotheek met NHG. Voor 2020 is de NHG grens vastgesteld op 310.000 euro. Worden er echter energiebesparende voorzieningen getroffen, dan is de kostengrens 6 procent hoger, namelijk 328.600 euro. Bij sommige hypotheekverstrekkers krijg je zelfs korting op de hypotheekrente als je huis een zuiniger energielabel heeft.

Hogere hypotheek energiezuinig huis

Je kunt met hetzelfde inkomen een hogere hypotheek afsluiten, omdat je te maken krijgt met lagere energiekosten. Deze lagere energiekosten compenseren de hogere maandlast van je hypotheek. De lage energierekening zorgt er dus voor dat je een hogere hypotheek kunt dragen. Een voorwaarde is echter dat het hypothecair krediet niet meer dan 106 procent van de waarde van de woning bedraagt.

Hypotheek energiezuinige woning – Energiebesparende voorzieningen

Energiebesparende voorzieningen kunnen dus met je NHG worden meegefinancierd en dit kan leiden tot een hogere hypotheek. Maar wat zijn precies energiebesparende voorzieningen? Geld.nl zet ze voor je op een rijtje:

  • HR-ketel
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • HR ++ beglazing
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Zonnecellen

Extra hypotheek energiezuinige woning – Hypotheek zonder NHG

Ben je eigenaar van een bestaande woning met een hypotheek zonder NHG? Dan kom je onder bepaalde voorwaarden alsnog in aanmerking voor een NHG. Een van die criteria is dat je investeert in de kwaliteit van je woning. Dat kan in de vorm van uitbreiding, maar energiebesparende voorzieningen worden ook als investering gezien. Energiebesparende voorzieningen kunnen er dus voor zorgen dat je in aanmerking komt voor een NHG. Je kunt de energiebesparende voorzieningen in dit geval vaak financieren met een aanvullende hypothecaire lening. Maar je kunt ook je bestaande hypotheek oversluiten met hierin de energiebesparende voorzieningen of je kunt je hypotheek verhogen.

Tip! Ben je geïnteresseerd in, of beschik je over energiebesparende voorzieningen en wil je weten wat precies je mogelijkheden zijn? Dan kun je het best contact opnemen met je hypotheekadviseur.

Wist je dat…
Het verschil tussen de laagste en hoogste hypotheekrente al snel oploopt tot 2 procent? Dit scheelt je honderden euro’s per maand! Vergelijk daarom altijd het grootste aanbod hypotheken en bespaar! Hypotheekrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl