Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Hypotheek

Hypotheekadviseur vergelijken

Waar op letten bij hypotheekadviseur vergelijken?

Het afsluiten van een hypotheek is waarschijnlijk de belangrijkste financiële beslissing uit je leven. Je wilt  niet alleen de voordeligste hypotheekrente, maar vooral ook goed advies bij je keuze. Een goede hypotheekadviseur is dan onmisbaar. Om te weten of je met een goede hypotheekadviseur te maken hebt, let je op de volgende punten tijdens het kennismakingsgesprek:

  • Het tarief van de hypotheekadviseur
  • De licentie van de hypotheekadviseur
  • Onafhankelijkheid van de hypotheekadviseur

Tarief hypotheekadviseur vergelijken

Een adviseur met een laag uurtarief klinkt aantrekkelijk, maar als hij meer uren voor je bezig is dan een andere hypotheekadviseur, ben je alsnog duurder uit. Vraag daarom in het kennismakingsgesprek niet alleen naar zijn uurtarief, maar ook hoeveel uur de hypotheekadviseur voor jou denkt bezig te zijn. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kosten die de hypotheekadviseur in rekening brengt en vergelijk je verschillende adviseurs makkelijker met elkaar.

Licentie hypotheekadviseur vergelijken

Ook is het slim om de hypotheek adviseur naar zijn licentie te vragen. Zo weet je of je ook te maken hebt met een gediplomeerd hypotheekadviseur. Vraag verder aan vrienden of familie of zij ervaringen hebben met de hypotheekadviseur en lees op internet beoordelingen over de hypotheekadviseur.

Onafhankelijkheid hypotheekadviseur vergelijken

Als laatste is het belangrijk om te kijken of de hypotheekadviseur onafhankelijk is. Het is geen probleem wanneer dat niet is, maar dan weet je dat zijn advies niet volledig zal zijn. Een hypotheekadviseur van de Rabobank bijvoorbeeld, zal alleen advies geven over de hypotheken van de Rabobank zelf. Een advies van een onafhankelijke hypotheekadviseur is altijd uitgebreider en dus beter.

Tip! Bij de meeste  hypotheekadviseurs is een kennismakingsgesprek vrijblijvend en gratis. Vraag dus altijd meerdere kennismakingsgesprekken aan bij verschillende hypotheekadviseurs, om een betere vergelijking te maken.

Hypotheekadviseur vergelijken – Wat mag je verwachten?

Iedere hypotheekadviseur heeft een zorgplicht. Dit betekent dat de hypotheekadviseur je altijd zorgvuldig moet behandelen en juiste informatie moet geven. Ook is een hypotheekadviseur verplicht om te controleren of een bepaalde hypotheek wel bij je past.

Eisen goede hypotheek adviseur

Volgens de Wet op het financieel toezicht (Wft) moet de hypotheekadviseur aan de volgende eisen voldoen:

  • De hypotheekadviseur moet informatie geven over zijn naam en adres, het soort dienstverlening, de klachtenregeling en bij welke geschilleninstantie hij is aangesloten.
  • De hypotheekadviseur moet je een hypotheeklastenberekening geven, waarin de te betalen hypotheekrente, manier van aflossing en premies zijn opgenomen.
  • De financieel dienstverlener moet je informatie geven als tijdens de looptijd van de hypotheek krediet belangrijke veranderingen plaatsvinden.

Tip! Je bent altijd vrij in het maken van je eigen keuze. Geen enkele hypotheekadviseur kan je verplichten om zijn advies op te volgen.

Voorkom dat je onnodig te veel betaalt voor je hypotheek!
Vergelijk het grootste aanbod actuele hypotheekrentes op Geld.nl en vraag gratis en vrijblijvende een offerte aan. Hypotheekrente vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl