Inboedelverzekering

Inboedellijst

Wat is een inboedellijst?

Onder inboedel vallen alle bezittingen die niet in of aan de woning vast zitten. Om de waarde van de inboedel vast te stellen is er de inboedellijst. Dankzij de inboedellijst bepaal je de waarde van je inboedel erg nauwkeurig en voorkom je onderverzekering. Bij het opstellen van een inboedellijst ga ja altijd uit van de nieuwwaarde van je inboedel.  

Inboedellijst nauwkeurig bijhouden 

De premie van de inboedelverzekering is afhankelijk van de inboedellijst. Daarom is het belangrijk om de inboedellijst nauwkeurig in te vullen. Als je gaat verhuizen is het verstandig om de inboedellijst nog eens te doorlopen als je nieuwe spullen aangeschaft hebt. Neem je dezelfde spullen mee, dan zal de inboedellijst hetzelfde blijven waardoor de premie van de inboedelverzekering ook gelijk blijft.

Inventarislijst voorbeeld

Er zijn veel verschillende soorten inventarislijsten. Op de meeste inventarisatielijsten staan de meest voorkomende spullen die iemand in huis heeft en zijn vaak per kamer opgesteld. Download een voorbeeld inventarisatielijst inboedel hier.

Invullen inventarisatielijst

Door de inboedellijst in te vullen kun je de waarde van je inboedel bepalen. Let wel op dat je de waarde van de spullen in je huis goed invult. Als je je inboedel voor een te laag bedrag verzekert, krijg je immers niet het volledige bedrag uitgekeerd bij schade.

Inboedellijst op basis van inboedelwaardemeter

De inboedellijst geeft een zeer nauwkeurige weerspiegeling van de totale inboedel. Het maken hiervan is echter ook zeer arbeidsintensief. Hierdoor hebben de verzekeraars de inboedelwaardemeter in het leven geroepen. Op basis van een aantal standaard vragen (oppervlakte, inhoud, gezinssamenstelling en inkomen) kan een reële schatting gemaakt worden van de waarde van de inboedel. Deze kan natuurlijk sterk afwijken als jij heel specifieke zaken in huis hebt. Wil je dat verzekeren dan ontkom je er niet aan om een nauwkeuriger waarde te hebben.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten