Contact

"Vergelijk inboedelverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 200."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Allrisk inboedelverzekering

vergelijk & vind de beste deal
DD-MM-JJJJ

Inboedel allrisk verzekeren

Ga je een inboedelverzekering afsluiten? Dan heb je de keuze uit twee dekkingen. Met een extra uitgebreide inboedelverzekering verzeker je je inboedel tegen schades waar je zelf (meestal) niets aan kunt doen, zoals brand, storm en diefstal. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje.

Inboedel allrisk vergelijken

Dus je wilt misschien ook verzekerd zijn als je zelf een glas drinken over je tablet stoot of je peuter je laptop besluit te wassen in de vaatwasser. Daarvoor biedt de allrisk inboedelverzekering uitkomst. Die vergoedt namelijk ook schades door je eigen schuld.

Goedkoopste inboedel allrisk verzekering

Veelgestelde vragen over allrisk inboedelverzekering

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van inboedelverzekeringen, heeft de meestgestelde vragen over allrisk inboedelverzekering op een rij gezet. Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op zondag 19 mei 2024.

Wat is een allrisk inboedelverzekering?

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, heb je de keuze uit twee dekkingen: extra uitgebreid en allrisk. De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide verzekering. Hiermee is je inboedel tegen bijna alle schades verzekerd. Dus niet alleen tegen brand en diefstal, maar ook als jij of je kinderen zelf een ‘ongelukje’ veroorzaken. Bijvoorbeeld als je kinderen je nieuwe behang bekladden. Lees hier over de dekking van een allrisk inboedelverzekering.

Wat kost een allrisk inboedelverzekering?

De premie voor een allrisk inboedelverzekering is voor iedereen anders. De premie hangt onder meer  af van:

 • Je gezinssamenstelling
 • De waarde van je inboedel
 • Waar je woont. In bepaalde steden of wijken is de kans op een inbraak bijvoorbeeld groter, waardoor je meer premie betaalt.
 • Je type woning. Heb je bijvoorbeeld een huis met een rieten dak? Dan heb je bij een brand grotere kans op flinke schade. Je betaalt dus meer premie.
Daarom bereken je via Geld.nl eenvoudig de allrisk inboedel premies voor jouw persoonlijke situatie. Je vult tijdens je inboedelverzekering vergelijken op Geld.nl eerst enkele gegevens in over jezelf, je woning en je inboedel. Wij tonen je vervolgens een overzicht met de persoonlijke premies voor de allrisk inboedelverzekeringen die beschikbaar zijn voor jouw situatie. Zo zie je direct wat de goedkoopste allrisk inboedelverzekering voor jou kost.
Hoe vind ik de beste allrisk verzekering voor mijn inboedel?

Om de beste allrisk verzekering te vinden voor je inboedel, moet je op meer dingen letten dan alleen de premie. Bijvoorbeeld hoeveel eigen risico je betaalt bij een schade. Daarnaast hanteren verzekeraars verschillende maximumbedragen voor schades aan smartphones, computers en audioapparatuur. Op Geld.nl houden we hier ook rekening. We geven namelijk elke inboedelverzekering een prijs/kwaliteitsscore. We kijken daarbij naar:

 • Premie
 • Eigen risico
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Dekking voor smartphones
 • Dekking voor computers
 • Dekking voor audioapparatuur
 • Opzegtermijn in het 1e jaar

De allrisk inboedelverzekering met de beste prijs/kwaliteitsscore voor jouw situatie zie je altijd bovenaan in je resultaat overzicht. Zo weet je zeker dat je de beste deal voor je allrisk inboedelverzekering te pakken hebt.

Waarom allrisk inboedelverzekering vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl biedt je een 100% onafhankelijke vergelijking van het grootste aanbod (allrisk) inboedelverzekeringen van Nederland. Dit betekent dat je op Geld.nl verzekeraars ziet die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo weet je zeker dat de goedkoopste en beste allrisk inboedelverzekering voor jouw situatie ertussen staat.

Daarnaast biedt Geld.nl je de laagste prijsgarantie op de allrisk verzekering voor je inboedel. Vind je binnen één week na het afsluiten van je woonverzekering via Geld.nl ergens anders dezelfde woonverzekering tegen een lagere prijs? Dan betalen wij je het verschil terug, plús vijf procent hiervan gedurende een heel jaar. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie van Geld.nl

Top 10 goedkoopste allrisk inboedelverzekeringen

Om je een beeld te geven van wat je opstal verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 goedkoopste opstalverzekeringen voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een verzekering voor jouw opstal kost? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken en vind een goedkope opstalverzekering voor jouw situatie.

Top 10 goedkoopste allrisk inboedelverzekeringen
Top 10 goedkoopste opstalverzekeringen
OpstalverzekeraarNaamPremie / maand
Verzekeruzelf.nlWoonhuisverzekering Basis (EUG)€ 9,39
SNS BankWoonhuisverzekering (AR)€ 10,04
ReaalOpstalverzekering (EUG)€ 10,34
Verzekeruzelf.nlWoonhuisverzekering Allrisk (AR)€ 10,36
ReaalWoonhuisverzekering (AR)€ 11,58
DitzoWoonhuisverzekering (EUG)€ 12,17
FBTOWoonhuisverzekering (EUG)€ 12,20
a.s.r.Woonhuisverzekering (EUG)€ 12,74
InsharedOpstalverzekering (EUG)€ 13,10
HEMAOpstalverzekering (AR)€ 13,38
Start vergelijken

*Berekening d.d. 6 juli 2020– Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Tips voor de beste allrisk inboedelverzekering

We willen graag dat je de goedkoopste en beste allrisk inboedelverzekering vindt, die past bij jou en je inboedel. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

Tips voor de beste allrisk inboedelverzekering

Welke schades vallen onder de allrisk dekking inboedel?

De allrisk inboedelverzekering biedt de meest uitgebreide dekking voor jouw inboedel.

Een allrisk inboedelverzekering vergoedt schades ontstaan door:

 • Brand en bliksem
 • Storm (vanaf windkracht 7)
 • Vandalisme
 • Diefstal en inbraak
 • Aanrijding, aanvaring en luchtverkeer
 • Zengen, schroeien en smelten, bijvoorbeeld de schade door een heet strijkijzer dat van je strijkijzer op de vloerbedekking valt en een schroeiplek achterlaat.
 • Omvallen van bomen, kranen en ander bouwmaterieel
 • Waterschade door bijvoorbeeld kapotte leidingen, een overstromend toilet of lek aquarium
 • Schade door neerslag
 • Onhandigheden door jezelf of je gezinsleden

Wat vergoedt de allrisk inboedel dekking niet?

Je ziet dat je met een allrisk verzekering dus erg uitgebreid verzekerd bent.

Toch vergoedt de allrisk dekking niet alle schades. In de polisvoorwaarden van je allrisk verzekering staat precies welke schades niet vergoed worden. Zo vergoeden allrisk inboedelverzekeringen niet:

 • Schades door opzet
 • Schades door je huisdieren
 • Schades door eigen nalaten / onzorgvuldigheid. Bijvoorbeeld als er iets vlam vat en je doet zelf niks om de brand te stoppen en/of de schade te beperken.
 • Schades door natuurrampen, zoals aardbevingen en overstromingen van rivieren

Allrisk inboedelverzekeringen vergelijken

De premies voor een allrisk verzekering verschillen enorm per verzekeraar.

Het verschil tussen de laagste en de hoogste premie loopt al snel op tot 200 euro per jaar. Een goede reden dus om niet zomaar bij een willekeurige verzekeraar je allrisk inboedelverzekering aan te vragen. Door eerste een vergelijking te maken en vervolgens de beste en goedkoopste inboedelverzekering met allrisk dekking te kiezen, bespaar je flink wat geld.

In 5 stappen vind je via Geld.nl de goedkoopste en beste allrisk verzekering voor je inboedel.

 1. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking
 3. Geef ons informatie over je woning en inboedel
 4. Vergelijk de beschikbare allrisk inboedelverzekeringen voor jouw situatie en zie hoeveel jij kunt besparen
 5. Sluit de allrisk inboedelverzekering van je keuze direct online af

Tip! Wil je naast je inboedel ook je woning goed verzekeren? Dat kan met een opstalverzekering of een woonverzekering (inboedel + opstal combinatie). Ook voor deze verzekeringen vind je via Geld.nl eenvoudig de beste deal:

Inboedelverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!