Contact

"Vergelijk inboedelverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 200."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Extra uitgebreide inboedelverzekering

vergelijk & vind de beste deal
DD-MM-JJJJ
Meest complete vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
inboedelverzekering vergelijker.

Website van het Jaar 2022 Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
8   "De ervaring was goed"
J.A. Elsendoor 06 oktober 2022
Inboedelverzekering experts Geld.nl
Inboedelverzekering specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van inboedelverzekeringen.

Inboedelverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde inboedelverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste inboedelverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een extra uitgebreide inboedelverzekering?

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, heb je de keuze uit twee dekkingen: extra uitgebreid en all risk . De extra uitgebreide inboedelverzekering is de goedkoopste dekking, maar die vergoed ook minder. Met de extra uitgebreide inboedelverzekering verzeker je je inboedel tegen schades door brand, storm, diefstal en waterschade. Veroorzaak jij of je gezinsleden zelf een ‘ongelukje’ bijvoorbeeld door koffie over je laptop te storen? Dan wordt dit niet vergoed. Daarvoor heb je een all risk dekking nodig. Lees hier meer over de dekking van de extra uitgebreide inboedelverzekering.

Wat kost een extra uitgebreide inboedelverzekering?

Hoeveel premie je betaalt voor een extra uitgebreide inboedelverzekering is voor iedereen anders. De premie voor een inboedelverzekering hangt namelijk af van:

 • Je gezinssamenstelling. Een gezin met kinderen heeft meestal meer spullen dan iemand die alleen woont. Daarom is de premie voor gezinnen met kinderen hoger dan voor alleenstaanden.
 • De waarde van je inboedel. Hoe hoger de waarde, hoe hoger je premie.
 • Waar je woont. In bepaalde steden of wijken is de kans op een inbraak bijvoorbeeld groter, waardoor je meer premie betaalt.
 • Je type woning. Heb je bijvoorbeeld een huis met een rieten dak? Dan heb je bij een brand grotere kans op flinke schade. Je betaalt dus meer premie.

Op Geld.nl maak je daarom altijd een inboedelverzekering vergelijking op maat. We laten je eerst alle benodigde gegevens invullen, vervolgens berekenen de premies die horen bij jouw situatie. Zo zie je direct wat een extra uitgebreide verzekering voor jouw inboedel kost.

Hoe vind ik de beste extra uitgebreide verzekering voor mijn inboedel?

Je spullen zijn je dierbaar, dus je wilt natuurlijk graag dat ze goed verzekerd zijn. Dit betekent dat je op meer moet letten dan alleen de laagste premie voor je extra uitgebreide inboedelverzekering. Kijk bijvoorbeeld ook hoeveel eigen risico je betaalt bij een schade en welke maximumbedragen er gelden voor bijvoorbeeld smartphones en laptops. Op Geld.nl houden we hier ook rekening mee. We geven namelijk elke inboedelverzekering een prijs/kwaliteitsscore. We kijken daarbij naar:

 • Premie
 • Eigen risico
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Dekking voor smartphones
 • Dekking voor computers
 • Dekking voor audioapparatuur
 • Opzegtermijn in het 1e jaar
De extra uitgebreide inboedelverzekering met de beste prijs/kwaliteitsscore voor jouw situatie staat altijd bovenaan in je resultaat overzicht. Zo weet je zeker dat je de beste deal te pakken hebt.
Waarom extra uitgebreide inboedelverzekeringen vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor verzekeringen. Dus ook voor je inboedelverzekering. Op Geld.nl vergelijk je 100% onafhankelijk het grootste aanbod inboedelverzekeringen van Nederland. Je ziet op Geld.nl dus inboedelverzekeringen die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo weet je zeker dat de goedkoopste en beste extra uitgebreide inboedelverzekering voor jouw situatie ertussen staat.

Daarnaast biedt Geld.nl je de laagste prijsgarantie op de extra uitgebreide verzekering voor je inboedel. Vind je binnen één week na het afsluiten van je verzekering via Geld.nl ergens anders dezelfde inboedelverzekering tegen een lagere prijs? Dan betalen wij je het verschil terug, plús vijf procent hiervan gedurende een heel jaar. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie van Geld.nl.

Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Inboedel extra uitgebreid verzekeren

Ben je op zoek naar een inboedelverzekering? Dan zie je dat de meeste inboedelverzekeraars twee dekkingen aanbieden: extra uitgebreid en all risk. Met de extra uitgebreide inboedelverzekering verzeker je, zoals de naam al doet vermoeden, je inboedel heel uitgebreid. Je bent dan verzekerd voor vrijwel alle schades waar je (meestal) zelf niets aan kunt doen. Denk aan: brand, storm en diefstal.

Inboedel extra uitgebreid verzekeren

De all risk verzekering vergoedt ook schades door ongelukjes van jezelf of je gezin, bijvoorbeeld als je kinderen een vetkrijttekening maken op je dure tapijt. Maar daarvoor betaal je ook een hogere premie.

Goedkoopste inboedelverzekering

Top 10 extra uitgebreide inboedelverzekeringen

Om je een beeld te geven van wat je opstal verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 goedkoopste extra uitgebreide inboedelverzekeringen voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een verzekering voor jouw inboedel kost? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken en vind een goedkope extra uitgebreide inboedelverzekering voor jouw situatie.

Top 10 uitgebreide inboedelverzekeringen
Top 10 goedkoopste extra uitgebreid inboedelverzekeringen
VerzekeraarNaamPremie / maand
Centraal BeheerInboedelverzekering (EUG)€ 4,81
Allianz DirectInboedelverzekering (EUG)
€ 5,97
FBTOInboedelverzekering (EUG)
€ 6,10
InsharedInboedelverzekering (EUG)
€ 6,88
ABN AMROInboedelverzekering (EUG)
€ 6,92
AegonInboedelverzekering (EUG)
€ 6,94
a.s.r.Inboedelverzekering (EUG))€ 8,16
Verzekeruzelf.nlInboedelverzekering (EUG)
€ 8,31
LemonadeInboedelverzekering (EUG)
€ 9,07
DitzoInboedelverzekering (EUG)€ 9,17

*Berekening d.d. 14 februari 2022– Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar

Start vergelijken

Tips voor de beste extra uitgebreide inboedelverzekering

We willen graag dat je de goedkoopste en beste extra uitgebreide inboedelverzekering vindt, die past bij jou en je inboedel. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

Tips voor de beste extra uitgebreide inboedelverzekering
Schades die de extra uitgebreide dekking vergoedt

1. Schades die de extra uitgebreide dekking vergoedt

Een inboedelverzekering vergoedt dus schades voor al je spullen in huis die je kunt verplaatsen, zoals je meubels, elektronica en verzamelingen.

Uitsluitingen extra uitgebreide inboedelverzekering

2. Uitsluitingen extra uitgebreide inboedelverzekering

Je ziet dat je met een extra uitgebreide inboedelverzekering erg uitgebreid verzekerd bent.

Extra uitgebreide inboedelverzekering vergelijken

3. Extra uitgebreide inboedelverzekering vergelijken

De premies voor extra uitgebreide inboedelverzekeringen verschillen enorm tussen verzekeraars.

Meer besparen op je inboedelverzekering?
 • Inboedelverzekering vergelijken

  Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod inboedelverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel.

 • Opstalverzekering vergelijken

  Vergelijk en vind de opstalverzekering met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw woning!

 • Woonverzekering vergelijken

  Met een woonverzekering sluit je zowel een inboedel- als opstalverzekering af. Wel zo handig, al je zaken bij één verzekeraar!

 • All risk inboedelverzekering

  De all risk inboedelverzekering vergoedt bijna alle schade aan je spullen. Vind hier de all risk inboedelverzekering met de laagste premie.

 • Studenten inboedelverzekering

  Met een studenten inboedelverzekering verzeker je je spullen o.a. tegen diefstal, inbraak, storm- en brandschade.

 • All risk woonverzekering

  De all risk woonverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je spullen én woning. Vind hier direct de beste all risk woonverzekering.

. tc