Contact

Airbnb verzekering

Wat dekt je verzekering als je je huis via Airbnb verhuurt?

Stel je voor: je boekt een bruisende stedentrip voor jezelf en verhuurt je eigen woning in die periode via Airbnb. Bij thuiskomst blijkt dat je televisie gestolen is, je bed is gebroken of je parketvloer onherstelbaar is beschadigd. Veel inboedel- en opstalverzekeringen vergoeden geen schades die huurders aan je huis of spullen veroorzaken. In dit artikel geven we je enkele handige tips over Airbnb en je verzekering. Zo weet je precies waar je op moet letten als je je woning verhuurt via Airbnb.

1. Huis verhuren via Airbnb? Stel je verzekeraar op de hoogte!

De meeste verzekeraars eisen dat je hen op de hoogte stelt als je je woning niet alleen voor privédoeleinden gebruikt. Dit geldt ook als je je woning verhuurt via Airbnb. Verzekeraars gaan er namelijk van uit dat je jouw huis en spullen alleen privé gebruikt. Bij verhuur via Airbnb verdien je er geld aan en gebruiken huurders je woning en spullen. Dit wil je verzekeraar graag weten.

Meld je het verhuren van je woning via Airbnb niet bij je verzekeraar? Dan vergoedt je verzekering schades die huurders aan je huis of spullen veroorzaken niet of niet volledig.

2. Vergoedt mijn verzekering Airbnb schades?

Veel verzekeraars vergoeden geen schades die huurders aan je woning of spullen toebrengen. Zoals we al eerder aangaven, zien verzekeraars het verhuren van je woning via Airbnb niet als een privézaak. Je particuliere inboedelverzekering en opstalverzekering bieden dus geen dekking voor schades die huurders veroorzaken aan je woning of bezittingen.

Bij een zeer klein aantal verzekeraars ben je wel verzekerd als je je woning verhuurt via Airbnb. Wel stellen deze verzekeraars aanvullende voorwaarden, bijvoorbeeld dat je je woning maar voor een maximum aantal dagen per jaar mag verhuren. Kijk dit goed na in de polisvoorwaarden van je woonverzekering of neem contact op met je verzekeraar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij schades aan je woning of spullen na Airbnb verhuur.

Bonustip! Op zoek naar de juiste woonverzekering voor jouw situatie? Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl en vind direct de goedkoopste inboedelverzekering en opstalverzekering voor jouw persoonlijke situatie.

3. Airbnb en aansprakelijkheidsverzekering

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat je zelf per ongeluk schade veroorzaakt aan de spullen van je Airbnb huurder. Zorg daarom dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering bij je inboedelverzekering hebt. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schades aan je eigen inboedel, maar ook voor schades die je per ongeluk aan de spullen van anderen toebrengt.

4. Airbnb vergoeding bij schade aan je woning of spullen

Krijg je te maken met schades aan je woning of spullen die door huurders veroorzaakt zijn? Dan kun je bij Airbnb een AirCover-aanvraag indienen. Dit is geen verzekering, maar een vergoeding voor bijvoorbeeld schoonmaakkosten of andere schades. Let op: de vergoeding geldt niet voor contant geld, sieraden, kunst, huisdieren of verzamelobjecten.

Zorg er dus altijd voor dat je een inboedel- en opstalverzekering hebt die dit soort schades door huurders via Airbnb wel vergoeden.

Vind de beste woonverzekering met de juiste dekking!Op Geld.nl vergelijk je inboedel- en opstalverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de voordeligste woonverzekering met de juiste dekking voor jouw persoonlijke situatie. Inboedelverzekering vergelijken
;