Contact

Bereddingskosten

Bereddingskosten

Bereddingskosten zijn de kosten die je maakt om een schade te voorkomen of te beperken. Bijvoorbeeld de kosten voor het laten vullen van je brandblusser, nadat je hiermee een brand in je woning hebt geblust. Hierdoor voorkwam je een grotere brand met meer schade. In dit artikel lees je alles over de bereddingskosten en je inboedelverzekering.

Voorbeelden bereddingskosten

We geven je enkele voorbeelden van bereddingskosten:

  • Er is ingebroken in je woning en de sloten zijn geforceerd. Je laat nieuwe sloten plaatsen en voorkomt zo nieuwe indringers en verdere diefstal van spullen uit je huis. Je verzekeraar vergoedt de nieuwe sloten omdat je hiermee meer schade aan je bezittingen voorkomt.
  • Je aquarium lekt en (een deel van) je vloer is nat. Je verwijdert direct het overtollige water en plaatst luchtdrogers om grotere schade en schimmels aan je vloer en bezittingen te voorkomen. De verzekeraar vergoedt de luchtdrogers.

Let op: alleen kosten die je maakt in situaties met acute dreiging vallen onder bereddingskosten. Preventie en onderhoud vallen dus niet onder bereddingskosten.

Tip! Is er sprake van schade in je woning of dreigt die te ontstaan? Het is verstandig om eerst contact op te nemen met je inboedelverzekeraar voordat je bereddingskosten maakt. Je verzekeraar kan je precies vertellen welke bereddingskosten ze in jouw specifieke situatie wel en niet vergoeden. Elke verzekeraar heeft namelijk zijn eigen interpretatie van wat bereddingskosten zijn en wat niet.

Verzekeraar vergoedt bereddingskosten

Je verzekeraar is wettelijk verplicht om door jou gemaakte bereddingskosten te vergoeden. Dit is zo geregeld omdat de verzekeraar ook van jou verwacht dat je er alles aan doet om een schade te voorkomen of te beperken. De inboedelverzekeraar vergoedt bereddingskosten tot de verzekerde som: het maximale bedrag waarvoor je de verzekering hebt afgesloten.

Tip! Zorg ervoor dat jouw inboedel voldoende verzekerd is! Met de inboedelwaardemeter bepaal je de waarde van je inboedel en weet je precies voor welke som je jouw inboedel moet verzekeren. Ga vervolgens inboedelverzekeringen vergelijken en vind direct de goedkoopste én beste inboedelverzekering die voldoende vergoedt voor jouw bezittingen.

Schade door bereddingskosten

Soms maak je meer schade door een grote schade te voorkomen. Stel je voor: je blust een beginnende brand in je woning, waardoor er bepaalde meubels beschadigd raken. Je verzekeraar vergoedt dan ook de schade aan de meubels. Door het brandje adequaat te blussen voorkom je namelijk dat je hele woning afbrandt. In die situatie had de verzekeraar nóg meer schade moeten vergoeden.

De inboedelverzekering met de beste dekking voor jouw situatie?Vergelijk inboedelverzekeringen op Geld.nl en vind direct de voordeligste inboedelverzekering die bij kleine of grote schades voldoende vergoedt voor jouw bezittingen.Inboedelverzekering vergelijken