Contact

BORG-certificaat

Wat is een BORG-certificaat?

Met een BORG-certificaat toon je aan dat je woning goed is beveiligd tegen inbraak. Sommige verzekeraars geven je korting op je inboedelverzekering als je woning is voorzien van een BORG-certificaat. Alleen een erkend beveiligingsbedrijf kan je woning van een BORG-certificaat voorzien. In dit artikel lees je precies hoe het BORG-certificaat werkt en hoe je hiermee korting krijgt op je inboedelverzekering.

1. Hoe vraag ik een BORG-certificaat aan?

Je vraagt een BORG-certificaat aan via een erkend beveiligingsbedrijf. Een schade-expert van het beveiligingsbedrijf bekijkt aan welke veiligheidseisen je woning voldoet. Ook stelt de expert vast welke beveiligingsmaatregelen je eventueel nog moet nemen voor het BORG-certificaat. Hier vind je een erkend BORG-beveiligingsbedrijf.

Let op! Een BORG-certificaat is niet hetzelfde als het Politiekeurmerk Veilig Wonen, waarmee je soms ook korting op je inboedelverzekering krijgt. De eisen voor het BORG-certificaat zijn strenger. Zo moet je woning bijvoorbeeld zijn voorzien van een alarminstallatie.

2. BORG-certificaat en veiligheidseisen woning

Aan welke veiligheidseisen je woning moet voldoen voordat je in aanmerking komt voor een BORG-certificaat verschilt per woning. De schade-expert van het beveiligingsbedrijf komt bij je langs en maakt een risicoanalyse. Vervolgens deelt de expert je woning in een risicoklasse tussen de 1 en de 4 in. Hoe hoger de risicoklasse, hoe meer maatregelen je nog moet nemen. Een erkend beveiligingsbedrijf voert de maatregelen uit.

Bij het vaststellen van de risicoklasse van je woning kijkt de schade-expert onder meer naar je waardevolle bezittingen. Hoe hoger de waarde van je kostbare bezittingen, hoe hoger de risicoklasse waarin je woning valt. Je moet dan meer beveiligingsmaatregelen nemen dan iemand die weinig waardevolle bezittingen heeft, voordat je het BORG-certificaat krijgt.

Tip! Heb je veel spullen van hoge waarde in huis? Kijk goed of je inboedelverzekering bij schade door verlies, diefstal of brand voldoende geld uitkeert om de spullen opnieuw aan te schaffen. In sommige gevallen is het verstandig om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

3.Korting op inboedelverzekering met BORG-certificaat

Verzekeraars zien een BORG-certificaat als een soort bewijs dat je woning goed is beveiligd tegen inbraak. Je hebt alle benodigde maatregelen getroffen om de kansen op een inbraak te verkleinen. Inboedelverzekeraars belonen dit vaak met een korting op een inboedelverzekering. De korting kan oplopen tot wel 10 of 20 procent. Met een BORG-certificaat bespaar je dus flink op je verzekeringskosten.

Tip! Zeker weten dat je de goedkoopste inboedelverzekering te pakken hebt? Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl en zie direct welke inboedelverzekering voor jou het voordeligst is!

4.Kosten BORG-certificaat

Aan het BORG-certificaat zijn kosten verbonden. Meestal voldoet je woning niet direct aan alle beveiligingseisen om een BORG-certificaat te ontvangen. De beveiligingsmaatregelen die je laat uitvoeren door het beveiligingsbedrijf kosten geld. Afhankelijk van wat er moet gebeuren kan dit bedrag flink oplopen. Denk aan het plaatsen van een alarminstallatie of beveiligingscamera’s. Ga dus goed na of een BORG-certificaat de korting op je inboedelverzekering waard is.

Let op! Het BORG-certificaat is maximaal vijf jaar geldig. Dit geldt alleen als je een onderhoudscontract afsluit bij het beveiligingsbedrijf waarvan je het certificaat gekregen hebt. Zonder zo’n contract is een BORG-certificaat slechts één jaar geldig.

Altijd de goedkoopste inboedelverzekering met óf zonder BORG-certificaat?Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekeringen van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je altijd de goedkoopste inboedelverzekering die voldoende geld vergoedt bij diefstal of inbraak.Inboedelverzekering vergelijken
;