Inboedelverzekering

BORG-certificaat

Wat is een BORG-certificaat?

Een BORG-certificaat is een document waarmee je kunt aantonen dat je woning goed beveiligd is tegen inbraak. Veel verzekeraars bieden korting op de premie voor de inboedelverzekering als je een BORG-certificaat kunt overleggen. Een BORG- certificaat wordt alleen verstrekt door een erkend beveiligingsbedrijf. Wil je dus voor een BORG-certificaat in aanmerking komen, dan moet je de beveiligingsmaatregelen aan je woning laten uitvoeren door een erkend beveiligingsbedrijf.

BORG certificering aanvragen - Schade-expert

Wil je een BORG-certificaat aanvragen? Dan doe je dit via één van de erkende beveiligingsbedrijven. Een schade-expert van het betreffende bedrijf zal dan bij je langskomen om te bepalen of je woning aan de eisen voldoet en welke maatregelen eventueel nog nodig zijn.

Beoordeling risicoklasse

Welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn wordt bepaald aan de hand van de Verbeterde Risicoklassenindeling die is ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars en het Verbond van Beveiligingsorganisaties. Op basis hiervan bepaalt de schade-expert in welke risicoklasse je woning valt. In totaal zijn er vier risicoklassen.

In welke risicoklasse je valt is afhankelijk van je diefstalgevoelige spullen zoals: televisies, laptops, computers, lijfsieraden, antiek en kunstobjecten. Hoe hoger de waarde van alle attractieve zaken in je huis, hoe hogere de risicoklasse. Op basis van je risicoklasse wordt bepaald welke beveiligingsmaatregelen er nodig zijn in de woning. Voldoet je woning volgens de schade-expert al aan de gestelde beveiligingseisen, dan kan het beveiligingsbedrijf op basis van het rapport van de schade-expert een BORG-certificaat afgeven.

BORG-certificaat - Extra beveiligingsmaatregelen

In de meeste gevallen zal je echter nog enkele beveiligingsmaatregelen moeten laten uitvoeren. De schade-expert stelt dan een beveiligingsplan op. Je kunt de maatregelen die hierin staan laten uitvoeren door een erkend beveiligingsbedrijf. Als de maatregelen uit het beveiligingsplan zijn uitgevoerd, kan het beveiligingsbedrijf een BORG-certificaat afgeven.

Kosten BORG-certificaat

Aan de aanvraag van een BORG-certificaat zijn kosten verbonden. Dit zijn kosten die de beveiligingsbedrijven aan het CCV moeten betalen voor hun erkenning. Deze kosten berekenen zij door aan de klanten. Daarnaast komen er natuurlijk ook kosten bij kijken als je beveiligingsmaatregelen moet laten uitvoeren in of aan je woning.

Korting op inboedelverzekering?

Als je een BORG-certificaat kunt overleggen aan je inboedelverzekeraar kun je tot wel 10 procent korting krijgen op je inboedelverzekering. Controleer snel per verzekeraar hoeveel korting jij krijgt als je in het bezit bent van een BORG-certificaat. Zo kun je eenvoudig de goedkoopste inboedelverzekering kiezen.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;