Inboedelverzekering

Bouwaard

Wat is de bouwaard van een huis?

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering krijg je te maken met de term bouwaard. De bouwaard van je woning is het materiaal waarvan de buitenwanden en de dakbedekking van een woning zijn gemaakt. De gebruikte materialen zijn van invloed op de brandveiligheid van je woning en daarmee op de premie van je inboedelverzekering. Hoe brandveiliger de bouwmaterialen van je woning, hoe lager je inboedelverzekering premie. Zo is een bakstenen gebouw minder brandgevaarlijk dan een houten gebouw. Ook neemt het risico toe als het huis voorzien is van een rieten dak. Een brand kan zich via een rieten dak immers gemakkelijk uitbreiden.

Invloed bouwaard op premie 

De standaardpremie van een inboedelverzekering is gebaseerd op een huis van steen met een harde dakbedekking, zoals pannen en beton (verzekeraars duiden dit aan met de term steen/hard). Inboedelverzekeraars weten uit ervaring dat verreweg de meeste inboedelverzekeringen met deze bouwaard worden afgesloten. Is de bouwaard van jouw woning anders, dan kan het zijn dat verzekeraars hiervoor extra premie berekenen. Zo betaal je bij de meeste verzekeraars 4 procent meer premie als je woning beschikt over een rieten dak.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;