Contact

Bouwaard woning

Wat betekent bouwaard woning?

Als je een inboedelverzekering afsluit, kom je hier en daar misschien de term “bouwaard” tegen. Met de bouwaard van je woning bedoelen verzekeraars het materiaal waarvan de buitenmuren en het dak van je huis gemaakt zijn. De bouwaard van je woning is van invloed op de premie van je inboedelverzekering. In dit artikel lees je precies wat de bouwaard van je woning voor jou betekent.

Bouwaard woning en premie inboedelverzekering

De bouwaard van je woning is belangrijk voor inboedelverzekeraars. Een standaard woning is vaak gebouwd van bakstenen of beton en heeft een traditioneel pannendak. Maar misschien woon jij in een houten huis, of in een woning met een rieten dak. De kans op (brand)schade is bij dit soort huizen groter. Ook lopen schades vaak flink in de papieren. Daarom betaal je meer premie voor je inboedelverzekering als de bouwaard van je woning afwijkt van de standaard.

Heb je bijvoorbeeld een rieten dak? Dan betaal je meestal tot vier procent meer premie voor je inboedelverzekering dan als je een dak met dakpannen hebt.

Tip! Ook als de bouwaard van je woning afwijkt van de standaard, ligt een goedkope inboedelverzekering binnen handbereik. Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl en vind direct de voordeligste inboedelverzekering voor jouw situatie. In je vergelijking geef je aan van welk materiaal je woning en dak gemaakt zijn. Je ziet dus direct de premies die passen bij de bouwaard van je woning.

Vind de voordeligste inboedelverzekering voor jouw situatie!Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste inboedelverzekering die past bij jouw woning.Inboedelverzekering vergelijken
;