Inboedelverzekering

Brandschade inboedelverzekering

Hoe werkt de inboedelverzekering bij brandschade?

Heb je brandschade aan je inboedel, dan moet je de schade zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar of tussenpersoon. Heb je een inboedelverzekering afgesloten via Geld.nl, dan kun je de schade telefonisch melden bij de klantenservice van Geld.nl via telefoonnummer 040-7513968 of per e-mail service@geld.nl.

Grote brand en inboedelverzekering

Bij een grote brand waar de brandweer aan te pas is gekomen, hoef je de schade meestal niet zelf te melden bij je verzekering. De brandweer stelt bij aankomst namelijk direct een zogenoemde salvage-coördinator aan. Deze zorgt voor opvang en meldt de schade bij je verzekering.

Brandschade claimen

Om brandschade te claimen bij je verzekering moet je een schadeformulier invullen. Deze kun je downloaden via de website van je verzekeraar of telefonisch aanvragen. Voeg bij het formulier ook zoveel mogelijk foto’s toe van de schade. Bij grote schades kan de verzekeraar er soms nog voor kiezen een schade expert langs te sturen om de exacte schade te beoordelen.

Brand en inboedelverzekering - Wat is gedekt?

Behalve schade die door de brand zelf aan je inboedel is ontstaan, worden ook gevolgschades gedekt. Dit zijn bijvoorbeeld schades door rook, roet of bluswater. Deze schades houden immers direct verband met de brand.

Let op: Een inboedelverzekeraar verstaat onder brand dat er sprake is van ‘uitslaande vlammen’ en dat het vuur niet controleerbaar is. Een gaatje in de vloerbedekking door een brandende sigaret die je laat vallen en meteen uittrapt, valt hier niet onder. Zogenoemde schroei-, zeng en smeltschades zijn alleen gedekt als je een extra uitgebreide inboedelverzekering hebt afgesloten.

Inboedelverzekering brand - Dekking aanvullende kosten

Naast de directe schade aan je inboedel bieden inboedelverzekeraars ook een dekking voor extra kosten die gemaakt zijn in verband met de schade. Deze dekking aanvullende kosten is normaal gesproken max. 10 procent van de totaal verzekerde som. Onder deze dekking vallen bijvoorbeeld opruimingskosten of kosten voor verblijf in een hotel of pension.

Schade door brand buren

Heb je brandschade geleden door een brand bij de buren die is overgeslagen naar jouw huis? Dan claim je de schade bij je eigen inboedelverzekering. De verzekeraar keert de schade dan aan jou uit en regelt de rest zelf met de verzekeraar van de buren. Hier merk je als klant helemaal niets van.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;