Contact

Brandschade inboedelverzekering

Wat dekt je inboedelverzekering en opstalverzekering bij brandschade?

Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar het kan altijd gebeuren: brand in je huis. Nederlandse verzekeraars krijgen te maken met 150 claims van woningbranden per dag. Daarom is het goed te weten wat je inboedel- en opstalverzekering wel en niet vergoeden bij brand. Je opstalverzekering vergoedt het herstel van je koophuis na brand. Je inboedelverzekering vergoedt de schade aan je interieur en andere spullen. In dit artikel lees je wat je van je inboedel- en opstalverzekering kunt verwachten bij brandschade.

Opstalverzekering en brandschade

Met een opstalverzekering verzeker je je woning en eventuele bijgebouwen tegen schade door brand, inbraak en storm. Bij woningbrand vergoedt je opstalverzekering het herstellen of opnieuw opbouwen van je koopwoning. Ook brandschade aan je keuken, schuur of garage zijn door de opstalverzekering gedekt.

Tip! Bij brandschade wil je er zeker van zijn dat de verzekeraar voldoende geld vergoedt om je woning te herstellen of zelfs opnieuw op te bouwen als dat nodig is. Het is daarom belangrijk de herbouwwaarde van je woning elke vijf jaar opnieuw te bepalen. Ook na een verbouwing in huis is het goed de herbouwwaarde nog even onder de loep te nemen. Zo ben je nooit onderverzekerd en kom je bij brand of andere grote schades niet voor verrassingen te staan!

Inboedelverzekering en brand

Je inboedelverzekering vergoedt brandschade aan je meubels, elektronische apparatuur en andere losse spullen. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, boeken en sieraden. Bij een woonkamerbrand of een brand in de slaapkamer is de kans groot dat een deel van je inboedel verloren gaat. Je inboedelverzekering keert voldoende geld uit om dit soort spullen te laten repareren of opnieuw te kopen.

Let op! Zorg ervoor dat je inboedel voldoende verzekerd is bij brandschade. Net als de herbouwwaarde van je woning, is het goed de inboedelwaarde elke vijf jaar onder de loep te nemen en eventueel aan te passen bij je inboedelverzekeraar. Zo zijn je spullen nooit onderverzekerd. Vergelijk en vind direct de goedkoopste inboedelverzekering die voldoende vergoedt voor jouw inboedel.

Woonverzekering en brand

Een woonverzekering is een combinatie tussen een inboedel- en opstalverzekering. Met een woonverzekering zijn dus zowel je woning en eventuele bijgebouwen als je inboedel goed verzekerd tegen brandschade.

Inboedel- en opstalverzekering en oorzaak brand

Alle inboedel-, opstal- en woonverzekeraars vergoeden schade aan je woning of spullen door brand, tenzij de brand door opzet of grove nalatigheid is ontstaan. Brand door blikseminslag en ontploffing vallen wel gewoon onder de dekking van je inboedel- en opstalverzekering, evenals schade door schroeien, smelten of zengen. Blus je een brand in je woning en ontstaat juist daardoor schade aan meubels of je woning zelf? Dan vergoedt de verzekeraar de blusschade ook. Dit soort kosten worden ook wel bereddingskosten genoemd.

Brand bij de buren en je inboedel- en opstalverzekering

Breekt er brand uit bij je buren en raakt jouw woning daardoor beschadigd? De kosten hiervan verhaal je op je eigen inboedel- en opstalverzekering. Als blijkt dat de buren aansprakelijk zijn voor de brand en de daaruit voortkomende schade, verhaalt jouw verzekeraar de schade op de verzekeraar van de buren.

De beste inboedel- en opstalverzekering vinden?Op Geld.nl vergelijk je inboedel- en opstalverzekeringen van het meest uitgebreide aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de woonverzekering die voldoende vergoedt bij brand en andere schades.Woonverzekering vergelijken
;