Contact

Buitenshuisverzekering

Wat is de buitenshuisverzekering voor inboedel?

<

Buitenshuisverzekering

Een inboedelverzekering vergoedt standaard alleen schades aan je inboedel die je in je eigen huis (en tuin of balkon) plaatsvinden. Wordt je mobiele telefoon gestolen tijdens een dagje uit, of beschadigt het toestel? Dan vergoedt je inboedelverzekering meestal niets. Je kunt voor dit soort schades een buitenshuisdekking afsluiten. Dat is een aanvullende verzekering bij je inboedelverzekering, waarmee je je spullen ook buiten je huis verzekert.

Inboedelverzekering en buitenshuisdekking

Een buitenshuisverzekering dekt niet alle spullen die je meeneemt buiten je huis. Voertuigen, zoals een scooter of fiets, vallen niet onder de buitenshuisdekking. Hiervoor moet je echt een aparte scooter- of fietsverzekering afsluiten. Wel onder de buitenhuisdekking vallen:

  • Mobiele telefoons, tablets en camera's
  • Zonnebrillen
  • Contant geld tot een bepaald bedrag
  • Medische hulpmiddelen en protheses
  • <

Deze spullen zijn met een buitenshuisverzekering verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Maar let op! De verzekeraar verwacht wel dat je zorgvuldig met je spullen omgaat. Laat je je smartphone op het terras op een tafeltje liggen terwijl je even naar het toilet gaat, dan krijg je geen vergoeding als je mobiele telefoon gestolen wordt. Dit geldt vaak ook voor spullen die je onbewaakt in je auto achterlaat.

Waar geldt de buitenshuisverzekering?

Je buitenshuisverzekering geldt meestal in heel Nederland, maar alleen buiten je eigen woning en bijgebouwen. Daar geldt namelijk je gewone inboedelverzekering. Ga je voor een uitje of vakantie de grens over? Dan geldt de buitenshuisdekking bij je inboedelverzekering niet altijd. Controleer in de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering of de aanvullende buitenshuisverzekering alleen in Nederland geldt of ook in het buitenland. Dit verschilt namelijk per verzekeraar.

Geldt de buitenshuisdekking niet in het buitenland? Je kunt dan voor je spullen een doorlopende reisverzekering afsluiten. Houd er wel rekening mee dat de reisverzekering je spullen meestal alleen vergoedt als je minimaal één nacht in het buitenland verblijft.

Buitenshuisverzekering nodig of niet?

Wij raden in een aantal gevallen aan om voor een buitenshuisdekking te kiezen als je een inboedelverzekering afsluit. Bijvoorbeeld als je vaak onderweg bent voor je werk en je smartphone, tablet of laptop dan bij je hebt. Maar ook als je gewoon vaak buitenshuis bent en je kostbare apparaten bij je hebt, is een buitenshuisverzekering een prima optie. Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl en vind de inboedelverzekering met buitenshuisdekking die het goedkoopst is én het beste bij jouw situatie past.

De beste én goedkoopste buitenshuisverzekering vinden?Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekering met buitenshuisdekking van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de goedkoopste buitenshuisverzekering die perfect op jouw situatie aansluit.Inboedelverzekering vergelijken
;