Inboedelverzekering

Buitenshuisverzekering

Wat is een inboedelverzekering buitenshuis?

Ben je veel onderweg of reis je vaak met dure spullen, zoals een laptop of een Iphone? Dan heb je vast meer aan een inboedelverzekering met buitenshuis verzekering dan aan een reisverzekering met bagagedekking. Dit aangezien je dan ook in eigen land verzekerd bent tegen verlies of diefstal.

Dekking buitenshuisverzekering

Met een buitenshuisverzekering worden over het algemeen het eerste jaar na aankoop spullen vergoedt op basis van nieuwwaarde. Daarna wordt er bij een buitenshuisverzekering vergoedt op basis van dagwaarde. Dit geldt echter niet overal, dus lees goed de algemene voorwaarden voordat je een buitenshuis verzekering afsluit.

Hoe werkt een buiten de deur verzekering?

Als je een dagje weg gaat naar de dierentuin of onverwachts gaat kamperen (een niet geboekte vakantie) zijn de spullen die je bij je hebt niet automatisch verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele telefoon, bril, sportartikelen of een iPad. Omdat mensen tegenwoordig veel mobieler zijn geworden, bieden veel verzekeraars tegenwoordig als aanvulling op de inboedelverzekering de buitenhuis dekking aan. Met de buitenshuisverzekering zijn jouw spullen (de meest gangbare spullen zoals sieraden, laptop, foto- en filmapparatuur) ook buitenshuis in Nederland verzekerd tegen diefstal en schade. De dekking geldt in heel Nederland. De buitenshuis verzekering is een goede aanvulling op de reisverzekering en inboedelverzekering. Enkele verzekeraars bieden deze dekking zelfs wereldwijd.

Buitenshuisverzekering kiezen of niet? 

Zoals bij alle verzekeringen moet je ook bij de buitenshuisverzekering de afweging maken of de premie die je betaalt opweegt tegen de schade die geleden kan worden. En als er schade geleden wordt, kun je deze dan zonder moeite voldoen? Maak een schatting van de waarde jouw meest gangbare spullen, die je vaak buitenshuis meeneemt en beslis of een buitenshuisverzekering voor jou uitkomst biedt.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering  tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;