Inboedelverzekering

Computerverzekering

Waarom een computerverzekering?

Met een computerverzekering heb je een uitgebreidere dekking voor schade aan je computer, dan wanneer je alleen een inboedelverzekering hebt afgesloten. Verzekeraars maken doorgaans onderscheid tussen computerverzekeringen voor particulieren en computerverzekeringen voor bedrijven.

Computerverzekering particulier

De particuliere computerverzekering is inmiddels geen standaardproduct van een inboedelverzekeraar meer. De meeste computers van particulieren zijn namelijk al automatisch ‘meeverzekerd’ op je inboedelverzekering. De nieuwwaarde van computers is de laatste jaren zo sterk gedaald dat computers eenvoudig te verzekeren zijn en onder de dekking ‘audioapparatuur’ van je inboedelverzekering voldoende gedekt zijn. De meeste inboedelverzekeraars dekken audioapparatuur namelijk voor een waarde van tussen de 5.000 en 10.000 euro.

Tip! Mocht de inboedelverzekering onvoldoende zijn, dan kun je overwegen om je computer(s) op de kostbaarhedenverzekering mee te verzekeren. Deze dekking is uitgebreider, met name voor de dekking buiten de woning.

Computerverzekering bedrijven 

De zakelijke computerverzekering is bedoeld voor het verzekeren van bedrijfsmatig gebruikte computers. Computers en bijbehorende zaken als software zijn voor een bedrijf een grote investering. Reparatiekosten zijn niet eenvoudig in te schatten en daardoor moeilijk te budgetteren voor een bedrijf. Op de computerverzekering kan een bedrijf zich hiervoor tegen een vaste jaarlijkse premie verzekeren. De zakelijke computerverzekering biedt daarnaast dekking voor schade die door bijvoorbeeld kortsluiting en virussen ontstaat. Je kunt een zakelijke computerverzekering doorgaans uitbreiden met dekkingen voor schade aan je netwerk, extra kosten door het tijdelijk overschakelen op vervangende apparatuur en (data)reconstructiekosten (voor schade aan je bestanden).

Een zakelijke computerverzekering biedt, net als een gewone inboedelverzekering, geen dekking voor schade door slijtage en normaal gebruik. Ook schade veroorzaakt door catastroferisico’s, zoals een aardbeving of oorlog, is uitgesloten.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten