Inboedelverzekering

Eigen risico inboedelverzekering

Wat is het eigen risico bij inboedelverzekering?

Net als bij andere verzekeringen heb je ook bij een inboedelverzekering de mogelijkheid om te kiezen voor een eigen risico. Het eigen risico is een bedrag dat je in geval van schade zelf moet betalen. Heb je bijvoorbeeld een schade van 1.250 euro en een eigen risico van 250 euro, dan krijg je slechts 1.000 euro van je inboedelverzekeraar vergoed. Het eigen risico geldt per schadegebeurtenis.

Inboedelverzekering eigen risico verplicht?

Sommige inboedelverzekeraars verplichten je om een eigen risico te nemen. Dit verplicht eigen risico is vaak een laag bedrag (ongeveer 50 euro). Door een klein eigen risico te verplichten, voorkomen verzekeraars dat je iedere kleine schade (de zogenaamde bagatelschade) meldt. Verzekeraars zijn namelijk veel tijd en geld kwijt aan de behandeling van kleine schades. Bovendien gaan inboedelverzekeraars er van uit dat je, wanneer je een eigen risico moet betalen, zuiniger op je spullen bent. Hierdoor hoeven zij dus minder schade te vergoeden.

Let op: Bijna alle inboedelverzekeraars hanteren een verplicht eigen risico in geval van schade door diefstal of inbraak. Dit eigen risico is doorgaans 250 euro per gebeurtenis. Woon je in een grote stad, dan ligt dit bedrag vaak hoger, omdat de kans op inbraak of diefstal statistisch hoger is. In de voorwaarden inboedelverzekering kun je zien welk eigen risico er voor jou geldt in geval van diefstal of inbraak.

Eigen risico inboedelverzekering - Stormschade

Naast een eigen risico hanteren de meeste verzekeraars ook standaard een eigen risico bij stormschade. Dit is vaak een percentage van de verzekerde som en kent een minimum en maximum. Zo betaal je in geval van stormschade bijvoorbeeld 2 procent van de schade zelf, met een minimum bedrag van 250 en een maximum van 450 euro. Vrijwel alle inboedelverzekeraars bieden de mogelijkheid om dit eigen risico af te kopen. Je betaalt dan een hogere premie, maar in geval van stormschade hoef je geen eigen risico te betalen.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 200 euro per jaar! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;