Inboedelverzekering

Schade inboedel

Wat moet ik doen bij inboedelschade?

Met een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Als vuistregel kun je aanhouden dat alles wat verhuisbaar is, tot de inboedel behoort. Zaken die niet verhuisbaar zijn, ofwel ‘aard- en nagelvast’ aan de woning zitten, vallen onder de dekking van de opstalverzekering. Een verlijmde houten vloer valt dus onder de opstal, maar een losse vloer van kliklaminaat valt onder de inboedel.

Inboedelverzekering dekking

Schade aan je inboedel kan op verschillende manieren ontstaan. Een inboedelverzekering houdt rekening met de diverse risico’s. Het hangt af van de gekozen dekking tegen welke risico’s jouw inboedelverzekering dekking biedt. Schade als gevolg van brand, blikseminslag, luchtvaartuigen en ontploffing is altijd gedekt. Kies je voor een uitgebreidere dekking dan is ook schade als gevolg van bijvoorbeeld wateroverlast, diefstal en vandalisme verzekerd. Afhankelijk van welke risico’s je wilt verzekeren kun je kiezen uit drie verschillende inboedelverzekeringen: uitgebreid, extra uitgebreid en all risk.

Wat te doen bij inboedelschade?

Heeft je inboedel schade opgelopen, dan dien je hiervan zo snel mogelijk melding te maken. Heb je een inboedelverzekering via Geld.nl afgesloten, dan dien je telefonisch contact op te nemen met het Geld.nl serviceteam (nummer 040-751 3968). Wij helpen je graag verder.

Inboedelverzekering - Schade door eigen schuld

Natuurlijk kan het gebeuren dat je per ongeluk zelf schade aan je inboedel veroorzaakt. Of schade door eigen schuld door je inboedelverzekering wordt gedekt, hangt af van de inboedelverzekering die je hebt gekozen. Bij een all riskdekking is over het algemeen alle van buitenkomend onheil verzekerd, dus ook de schade die je zelf veroorzaakt. Belangrijk om te vermelden is dat opzet of grove nalatigheid altijd van dekking is uitgesloten. Ook als er schade ontstaat als gevolg van achterstallig onderhoud, biedt de inboedelverzekering geen dekking.

Schade door derden aan woning

Is er schade aan je inboedel ontstaan doordat een ander persoon (een zogenaamde derde) deze heeft veroorzaakt? Zorg ervoor dat je dit vermeld op het schadeaangifteformulier. Wanneer er getuigen zijn, vermeld deze dan ook. De verzekeraar zal de schade en het eventuele eigen risico dan verhalen op deze derde.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten