Inboedelverzekering

Inboedelverzekering diefstal

Dekt de inboedelverzekering diefstal?

Je inboedelverzekering biedt dekking voor schade door diefstal van je inboedel binnenshuis. De meeste inboedelverzekeraars vergoeden daarbij zowel de schade door diefstal die wel door inbraak vooraf wordt gegaan, als schade door diefstal die niet door inbraak vooraf wordt gegaan.  

Let op: Woon je op kamers en heb je een inboedelverzekering? Dan is schade door diefstal meestal alleen gedekt wanneer er sporen van braak in je kamer aanwezig zijn, zoals een kapotgeslagen ruit of een geforceerd slot.

Beperkte dekkingen diefstal verzekering

De toegenomen kans op diefstal heeft ervoor gezorgd dat inboedelverzekeraars in hun voorwaarden enkele dekkingsbeperkingen opnemen. De meeste verzekeraars bieden in de volgende gevallen een beperkte dekking:

  • Diefstal van lijfsieraden. De dekking voor lijfsieraden, zoals horloges en kettingen, is meestal beperkt tot een maximum van 2.500 euro. Vind je deze dekking te laag, dan kun je je aanvullend verzekeren met een kostbaarhedenverzekering. In het artikel sieraden verzekering lees je meer over de dekking van sieraden.
  • Diefstal uit auto’s. Worden er spullen van je inboedel uit je auto gestolen? Dan dienen er sporen van braak te zijn. Een krasje bij het slot is vaak onvoldoende. De meeste verzekeraars bieden bij diefstal uit auto’s een maximale dekking van 250 euro.
  • Diefstal van computer- en audiovisuele apparatuur. Hieronder vallen bijvoorbeeld radio’s, videocamera’s, televisies en dvd-spelers. Deze dekking is meestal beperkt tot een maximum bedrag dat in de voorwaarden van je inboedelverzekering genoemd staat. Mocht je deze dekking onvoldoende vinden, dan kun je je aanvullend verzekeren via onder meer een computerverzekering.
  • Diefstal van geld. Contant geld is doorgaans gedekt tot een maximum van 500 euro.
  • Eigen risico diefstal. Voor iedere schade door diefstal en inbraak geldt bij de meeste verzekeraars een eigen risico van 250 euro per gebeurtenis. Uitzondering hierop is schade door braak aan een goed afgesloten auto.

Wil je weten welke dekkingsbeperkingen voor diefstal er precies voor jouw inboedelverzekering gelden? Controleer dan de voorwaarden van je inboedelverzekering.

Inboedelverzekering diefstal – Wat doen bij diefstal?

Zijn er spullen uit je woning gestolen? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Daarna moet je je inboedelverzekeraar op de hoogte stellen. Dit doe je door (online) een schadeformulier in te vullen. Bij de meeste inboedelverzekeraars download je zo'n schadeformulier op de website. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan telefonisch contact op met je verzekeraar.

Wanneer je het schadeformulier hebt ingevuld en ondertekend, stuur je het samen met het bewijs van aangifte en eventuele aankoopnota’s van de gestolen spullen op naar je verzekeraar. Zij zullen vervolgens nagaan of je recht hebt op een vergoeding en hoe hoog die eventuele vergoeding is.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;