Inboedelverzekering

Inboedelverzekering huurhuis

Waarop letten bij inboedelverzekering huurhuis?

Woon je in een huurhuis? Dan is het niet nodig om het huis zelf te verzekeren met een opstalverzekering. Dat doet de verhuurder namelijk al. Maar het is wél verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je de spullen in je huis tegen schade door bijvoorbeeld diefstal en brand. Een inboedelverzekering voor een huurwoning werkt bijna hetzelfde als een inboedelverzekering voor koopwoningen, alleen moet je hierbij nog rekening houden met het huurdersbelang en eventueel een glasverzekering.

Dekking inboedelverzekering huurhuis

Een inboedelverzekering voor een huurwoning biedt dekking voor al je spullen in huis, zoals meubels, televisie en kleding. In de voorwaarden inboedelverzekering beschrijft de verzekeraar in welke gevallen schade aan je spullen precies gedekt is. Vrijwel alle inboedelverzekeringen bieden dekking voor schade door bijvoorbeeld een storm of rook.

Verzekering huurhuis – Huurdersbelang

Huurdersbelang is een punt waar een inboedelverzekering voor huurwoningen anders is in vergelijking met een inboedelverzekering voor koopwoningen. Onder huurdersbelang vallen alle zaken die je zelf aan je huurwoning verbeterd hebt, maar die je bij een verhuizing niet mee kunt nemen. Deze verbeteringen zitten dus vast aan je woning. Voorbeelden hiervan zijn een parketvloer, een nieuwe badkamer en een plafond dat je verhoogd hebt. De waarde van dit soort verbeteringen aan je huis, noem je huurdersbelang. Maar ook verbeteringen die de vorige bewoner heeft aangebracht en die jij over hebt gekocht, vallen onder huurdersbelang.

Huurdersbelang via inboedelverzekering huurhuis

Normaal gesproken zijn deze vaste onderdelen in huis meeverzekerd in je opstalverzekering. Maar omdat je die zelf bij een huurwoning niet hoeft af te sluiten, zijn ze dus niet verzekerd. Ook de verhuurder van jouw woning heeft deze zaken niet in zijn verzekering meeverzekerd, omdat deze een opstalverzekering heeft afgesloten die is afgestemd op de originele waarde.

Omdat je zelf niet over een opstalverzekering beschikt en de verhuurder onvoldoende verzekerd is, kun je het huurdersbelang via een inboedelverzekering verzekeren. Bij de meeste inboedelverzekeraars is het huurdersbelang standaard tot een bepaald maximum meeverzekerd, bijvoorbeeld tot 10 procent van de waarde inboedel. Wil je een inboedelverzekering afsluiten of heb je al een inboedelverzekering? Dan is het slim om te kijken of dit verzekerde bedrag voor jou voldoende is.

Inboedelverzekering huurhuis via Geld.nl

In onze vergelijkingsmodule kun je direct aangeven of je een inboedelverzekering voor een eigen woning of huurwoning wilt afsluiten. Kies je voor huurwoning, dan kun je bij het invoeren van de gegevens (onder het kopje huurdersbelang) aangeven wat het bedrag is dat je voor huurdersbelang wilt verzekeren. Ook kun je onder het kopje ‘glas meeverzekeren’ selecteren of je enkelzijdig, dubbelzijdig of geen glas wilt meeverzekeren.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;