Inboedelverzekering

Inbraakverzekering

Wat dekt de inboedelverzekering bij inbraak?

In alle gevallen dekt de inboedelverzekering zowel de schade aan de inboedel als gevolg van braak als door diefstal. Ook schade als gevolg van een poging tot diefstal of inbraak zijn verzekerd. Een vereiste is wel dat je hiervan aangifte doet bij de politie. Dit eisen verzekeraars om fraude te voorkomen.

Inbraakverzekering studentenhuis

Voor bewoners van studentenhuizen maken inboedelverzekeraars vaak een voorbehoud door middel van de zogenoemde binnenbraakclausule. Dit wil zeggen dat diefstal alleen is gedekt als er ook sporen van braak zijn aan de kamer. Heb je je kamerdeur niet op slot gedaan en wordt er iets gestolen, dan is dit niet verzekerd.

Uitsluitingen inboedelverzekering inbraak

Omdat het risico op diefstal de afgelopen jaren behoorlijk is opgelopen, hanteren inboedelverzekeraars steeds meer uitsluitingen bij diefstal. Zo is diefstal van lijfsieraden meestal maar beperkt tot maximaal 2.500 euro. Diefstal van je spullen uit een auto is vaak beperkt tot maximaal 250 euro.

Let op: Diefstal van tuinmeubilair is alleen verzekerd als je een extra uitgebreide inboedelverzekering of een All risk inboedelverzekering hebt afgesloten.

Inbraakverzekering grote steden

Omdat de kans op diefstal in grote steden groter is, hanteren inboedelverzekeraars voor inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht nog een aantal extra beperkingen:

  • Diefstal van audiovisuele en computerapparatuur is verzekerd tot maximaal 2.500 euro
  • Geld en geldwaardige papieren zijn gedekt tot maximaal 500 euro
  • Er geldt vaak een eigen risico van 250 euro per schadegebeurtenis

De uitsluitingen kunnen per verzekeraar verschillen, als je zeker wilt weten of bovenstaande zaken door jouw inboedelverzekering wel of niet worden vergoed, kun je het beste de voorwaarden van je inboedelverzekering raadplegen.

Schade inbraakverzekering claimen

Heb je schade aan je inboedel door inbraak of diefstal? Dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Je kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met je verzekeraar of (online) het schadeformulier van je verzekering invullen en opsturen.

Doe in elk geval altijd aangifte bij diefstal en inbraak of een poging daartoe. De verzekeraar stelt bij een claim namelijk verplicht dat je een bewijs van aangifte kunt overleggen.

Heb je een inboedelverzekering afgesloten via Geld.nl, neem dan contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040-7513968 of mail naar service@geld.nl.

Tip: Veel verzekeraars bieden korting op de premie inboedelverzekering als je kunt aantonen dat je woning extra beschermd is tegen inbraak. Je kunt dit bijvoorbeeld aantonen door middel van een BORG-certificaat of Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten