Inboedelverzekering

Lekkage inboedelverzekering

Wat dekt de inboedelverzekering bij een lekkage?

Bijna elke inboedelverzekering vergoedt schade door lekkage. Schade aan je inboedel door lekkage kan op verschillende soorten manier ontstaan. In de volgende situaties is de schade gedekt:

  • Schade door lekkage van dakgoten, daken of bovengrondse afvoerpijpen in huis
  • Schade door water uit de centrale verwarming, waterleiding of daarop aangesloten installaties
  • Schade door het kapotvriezen van cv- of waterleidingbuizen

Voorwaarden inboedelverzekering lekkage

Als voorwaarde wordt wel gesteld dat het om een onvoorzien voorval gaat. Zo wordt in geval van aantoonbaar slecht onderhoud de schade niet vergoed. Een voorbeeld hiervan is als je in de winter op vakantie gaat en je vergeet de waterleiding af te tappen. De schade die de gesprongen leiding in dit geval veroorzaakt, valt niet onder de dekking  inboedelverzekering. Ook eventuele reparatiekosten aan daken of dakgoten worden niet door je inboedelverzekering vergoed.

Let op: Verzekeraars kunnen onderling flink verschillen wat betreft dekking in geval van lekkage. Wil je weten waarvoor jouw inboedelverzekering precies dekking biedt bij lekkage? Controleer dan de voorwaarden inboedelverzekering.

Schade claimen inboedelverzekering lekkage

Krijg je te maken met waterschade aan je inboedel, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk de schade bij je verzekeraar te melden. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail. Om de schade ook daadwerkelijk te claimen, dien je een schadeformulier in te vullen. Dit formulier kun je downloaden via de website van je verzekeraar. Vaak helpt het als je foto’s maakt waarop de schade duidelijk te zien is. Deze foto’s dienen als bewijs van schade. Daarnaast is het slim om eventueel bonnetjes of rekeningafschriften mee te sturen, waarmee je kunt aantonen hoeveel de beschadigde goederen bij aankoop hebben gekost.

Lekkage inboedelverzekering - Schade-expert

Wanneer de verzekeraar je schadeformulier heeft ontvangen, zal deze beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding. In sommige gevallen kun je nog bezoek krijgen van een schade-expert, die de exacte schade beoordeelt. De inboedelverzekeraar brengt je altijd op de hoogte van hun oordeel, ook al heb je geen recht op een vergoeding.

Tip! Heb je je inboedelverzekering via Geld.nl afgesloten? Dan kun je in geval van schade contact opnemen met het Service Team, via telefoonnummer 040-7513968 of per mail via service@geld.nl. Onze medewerkers kunnen je helpen om de schade op een juiste manier te claimen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten