Inboedelverzekering

Inboedelverzekering telefoon

Dekt de inboedelverzekering schade aan je telefoon?

Heb je schade aan je mobiele telefoon, dan valt dit meestal niet onder je inboedelverzekering. De inboedelverzekering vergoedt namelijk alleen schade door diefstal, inbraak, brand of beroving. Met een All risk inboedelverzekering lukt het je soms nog wel om de schade vergoed te krijgen. De meest uitgebreide dekking vergoedt namelijk ook schades die onstaan door oorzaken van buitenaf. 

Uitbreiden inboedelverzekering telefoon

Je telefoon verzekeren kan wel door je inboedelverzekering uit te breiden met een aanvullende dekking. Een standaard inboedelverzekering biedt zoals gezegd vaak onvoldoende dekking. Je inboedelverzekering uitbreiden kan op twee manieren:

1. Je inboedelverzekering uitbreiden met een buitenshuisverzekering
2. Je inboedelverzekering uitbreiden met een kostbaarhedenverzekering

Inboedelverzekering telefoon - Buitenshuis verzekering

Met deze dekking is je mobiele telefoon, in ruil voor een hogere premie, wereldwijd gedekt. Hou er wel rekening mee dat slechts een beperkt aantal inboedelverzekeraars de buitenshuisdekking aanbiedt. Bij sommige verzekeraars kun je je inboedelverzekering niet aanvullen met een buitenshuisdekking, maar alleen een aparte buitenshuis verzekering afsluiten.

Telefoon inboedelverzekering met kostbaarhedenverzekering

De meeste inboedelverzekeraars bieden dekking tot een bepaald maximumbedrag. Hoe hoog dit maximumbedrag is, kun je terugvinden in de voorwaarden inboedelverzekering. Mocht dit bedrag voor jou onvoldoende zijn, dan kun je je inboedelverzekering uitbreiden met een kostbaarhedenverzekering. Met deze aanvulling biedt je inboedelverzekering (vaak ook buitenshuis) voor een hoger bedrag dekking in geval van diefstal of schade.

Verzekering telefoon

Bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon kun je vaak een speciale telefoonverzekering afsluiten. Deze verzekering biedt wereldwijd dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van je telefoon, voor de in de voorwaarden genoemde situaties.

Voorwaarden telefoon verzekering

Telefoonverzekeringen vergoeden normaal gesproken de aankoopprijs in geval van diefstal of verlies. Als voorwaarde hiervoor geldt wel dat:

  • De dagwaarde van je mobiele telefoon op dat moment minimaal 50 procent van de nieuwwaarde is
  • Is de waarde van je telefoon op het moment van verlies of diefstal minder dan 50 procent van de nieuwwaarde, dan krijg je slechts de dagwaarde vergoed
  • Is de telefoon beschadigd? Dan vergoedt de telefoonverzekeraars meestal de reparatiekosten
Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;