Contact

Inboedelverzekering telefoon

Wordt schade aan je telefoon vergoed door je inboedelverzekering?

Stel je voor: je laat thuis je mobiele telefoon in het afwaswater vallen of het toestel valt hard op de grond, met als resultaat behoorlijke schade. Je zou denken dat je inboedelverzekering dit soort schades aan je mobiele telefoon gewoon dekt. Helaas ligt het niet altijd zo simpel. Steeds meer inboedelverzekeraars sluiten mobiele telefoons uit of vergoeden niet alle soorten schades. In dit artikel lees je precies welke schades aan je mobiele telefoon je inboedelverzekering wel en niet dekt.

Vergoedt inboedelverzekering telefoon kapot laten vallen?

Laat je zelf je smartphone vallen of stoot je kind er per ongeluk een glas limonade over? Dit soort ongelukjes zitten in een klein hoekje. Alleen een allrisk inboedelverzekering vergoedt dit soort schades aan je mobiele telefoon. Een extra uitgebreide inboedelverzekering vergoedt alleen schades aan je mobiele telefoon door bijvoorbeeld brand, storm, lekkages en diefstal uit je woning.

Omdat er veel fraude wordt gepleegd bij dit soort ongelukjes met mobiele telefoons, hebben veel verzekeraars de dekking aangescherpt. Zo vergoeden sommige verzekeraars alleen val- of stootschades als je een inboedelverzekering met aanvullende dekking hebt afgesloten. Ook zijn er verzekeraars die val- of stootschades nooit vergoeden.

In onderstaande tabel zie je precies welke verzekeraars welke schades aan je mobiele telefoon wel en niet vergoeden.

VerzekeraarSmartphone verzekerd voor brandschades, waterschades en diefstal?Smartphone verzekerd voor ongelukjes, zoals vallen en stoten*Afwijkend maximaal bedragAfwijkend eigen risicoOpmerking
a.s.r.XAanvullende dekking nodig voor allrisk schades
ABN AMROXAanvullende dekking nodig voor allrisk schades
Aegon€ 250
Allianz DirectX
ANWBXXAanvulllende dekking nodig voor smarthones en tablets
Aon€ 100
Centraal Beheer
De GoudseXAanvullende dekking nodig voor allrisk schades
DitzoXAanvullende dekking nodig voor allrisk schades
FBTO
HEMA€ 225Afwijkend eigen risico alleen bij diefstal
INGX
InsharedXAanvullende dekking nodig voor val- en stootschade
Interpolis
Klaverblad€ 150
LemonadeX
Nationale-NederlandenXAanvullende dekking nodig voor val- en stootschade
OHRA€ 500
SNS Bank€ 450
UnigarantXXAanvulllende dekking nodig voor smarthones en tablets
Univé€ 450
Verzekeruzelf.nl
ZLM€ 100

Hoeveel vergoeding bij inboedelverzekering voor telefoon?

Verzekeraars die schades aan mobiele telefoons wel vergoeden, hanteren soms een apart maximumbedrag of een eigen risico voor mobiele telefoons. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld schades tot maximaal 450 of 500 euro aan je mobiele telefoon.

Ook kijken verzekeraars bij schade aan mobiele telefoons naar de dagwaarde van de telefoon. Hiervoor werken inboedelverzekeraars met een vast afschrijfpercentage per jaar. Elk jaar dat je mobiele telefoon oud is, krijg je dus een bepaald percentage minder vergoed.

De dagwaarde van je telefoon daalt vrij snel. Veel verzekeraars trekken voor elk jaar dat je telefoon oud is 25 tot 30 procent van de oorspronkelijke aankoopprijs af. Op deze manier krijg je na twee à drie jaar al niet veel meer vergoed. Als de telefoon nog te repareren is, vergoedt de verzekeraar soms de kosten van de reparatie zolang die niet hoger zijn dan de dagwaarde van je telefoon.

Mobiele telefoon en eigen risico inboedelverzekering

Zoals je in de tabel in dit artikel ziet, hanteren sommige verzekeraars een apart eigen risico bij schade aan je mobiele telefoon. Dit betekent dat je bij een schade bijvoorbeeld de eerste 100 euro zelf betaalt. Voorbeeld: je laat je mobiele telefoon in het toilet vallen. Volgens de verzekeraar is de dagwaarde van het toestel 300 euro. De verzekeraar vergoedt dan slechts 200 euro. De eerste 100 euro valt onder het eigen risico en betaal je zelf.

Tip! Zeker weten dat jouw mobiele telefoon of smartphone goed en voordelig is verzekerd? Tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl vind je direct de goedkoopste inboedelverzekering met het laagste eigen risico. Zo betaal je nooit te veel, maar is je kostbare toestel wel goed verzekerd tegen schades.

Waterschade mobiele telefoon inboedelverzekering

Waterschade aan je mobiele telefoon vergoedt de verzekeraar alleen als de schade in je woning is ontstaan. Laat je je mobiele telefoon zelf in je broekzak zitten en belandt het toestel daardoor in de wasmachine? Dan zit een vergoeding van je verzekeraar er vaak alleen in als je een inboedelverzekering met allrisk dekking hebt. Ook bij een allrisk inboedelverzekering geldt soms dat je een aanvullende dekking nodig hebt voor je verzekeraar dit soort schades vergoedt. In de tabel in dit artikel zie je de vergoeding per verzekeraar overzichtelijk op een rij.

Mobiele telefoon buitenshuis kapot en inboedelverzekering

>Meestal heb je je mobiele telefoon of smartphone bij je buitenshuis. Je inboedelverzekering vergoedt echter geen schades aan je mobiele telefoon die buiten je woning ontstaan. Loop je dus door een regenbui en is je telefoon daarna kapot, of laat je het toestel vallen op straat? Dan vergoedt je inboedelverzekering deze schade niet, ook niet als het op de straat voor je woning gebeurt. Je kunt hiervoor wel een buitenshuisdekking afsluiten als aanvulling op je inboedelverzekering.

Let op! Ook bij een buitenshuisdekking stelt de inboedelverzekeraar voorwaarden. Laat je bijvoorbeeld je mobiele telefoon op het terras of op tafel liggen als je even naar het toilet gaat? Dan vergoedt de inboedelverzekeraars niets als de telefoon gestolen wordt. Je moet namelijk zelf goed op je spullen letten. Controleer daarom goed de voorwaarden van je buitenshuisdekking.

Telefoon gestolen en inboedelverzekering

We hebben het al even kort aangestipt, maar je inboedelverzekering biedt standaard geen dekking buiten je woning. Dus wordt je telefoon uit je zak gestolen als je in de tram staat, dan krijg je alleen een vergoeding als je een buitenshuisdekking hebt afgesloten. Wordt je telefoon bij een inbraak in je huis gestolen? Dan vergoedt een standaard inboedelverzekering de schade vaak wel.

Let dus altijd even goed op als je een inboedelverzekering afsluit. Vergelijk de inboedelverzekeringen van diverse verzekeraars en lees de voorwaarden van je verzekering goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij schade aan je mobiele telefoon of andere kostbare bezittingen.

De juiste inboedelverzekering voor jouw smartphone vinden?Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekeringen met of zonder buitenshuisdekking van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je altijd de juiste inboedelverzekering die schades aan jouw toestel optimaal vergoedt. Inboedelverzekering vergelijken