Contact

Inboedelverzekering samenwonen

Wat doe je met je inboedelverzekering als je gaat samenwonen?

Ga je samenwonen? Dan heb je meestal allebei al een inboedelverzekering, tenzij je allebei nog thuis woonde voor het samenwonen. Per huishouden heb je maar één inboedelverzekering nodig. Je kunt je eigen inboedelverzekering of die van je partner voortzetten, maar vaak is een nieuwe inboedelverzekering afsluiten verstandiger. In dit artikel lees je precies hoe de inboedelverzekering werkt bij samenwonen.

Nieuwe inboedelverzekering bij samenwonen

Als je gaat samenwonen, verandert er veel in je situatie. Samen heb je immers meer spullen, bijvoorbeeld je partners kunstcollectie en jouw boeken en sieraden. Waarschijnlijk is jullie gezamenlijke inboedel dus ook meer waard. Het is dan ook verstandig niet zomaar te kiezen voor één van de twee inboedelverzekeringen die jullie al hebben. Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl. Je vindt dan direct de goedkoopste inboedelverzekering die helemaal past bij jullie nieuwe situatie!

Tip! Koop je samen met je partner een huis? Zorg dan ook voor een opstalverzekering. Hiermee verzeker je jullie woning en bijgebouwen tegen schade door brand, storm en inbraak. Je kunt ook een woonverzekering afsluiten: dit is een inboedel- en een opstalverzekering ineen. Zo verzeker je dus je huis én de spullen die erin staan tegen allerlei schades.

Samenwonen en inboedelverzekering behouden

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om jouw inboedelverzekering of die van je partner te behouden. Let wel even op de opzegtermijn van beide inboedelverzekeringen. Bij de meeste verzekeraars kun je je inboedelverzekering na een jaar gewoon elke maand opzeggen. Zijn beide inboedelverzekeringen maandelijks opzegbaar? Kies dan voor de verzekering met de meest uitgebreide dekking.

Ook als je samen een nieuwe inboedelverzekering afsluit is de opzegtermijn belangrijk. Misschien zit één van jullie nog aan een jaarcontract vast. Het is in dat geval beter om de partner bij te schrijven op die inboedelverzekering. Na dat jaar kunnen jullie dan alsnog overstappen van inboedelverzekering.

Om één inboedelverzekering te behouden moet je de verzekeraar alsnog laten weten wat de nieuwe waarde van jullie gezamenlijke inboedel is.

Inboedelverzekering samenwonen zonder samenlevingscontract

Hebben jij en je partner geen samenlevingscontract? Ook zonder samenlevingscontract kunnen jullie het beste samen één inboedelverzekering afsluiten. Het is voldoende als jij en je partner op hetzelfde adres ingeschreven staan.

Inboedelverzekering samenwonen vrienden

Ga je een woning huren met één of meerdere vrienden? Als jullie allemaal op hetzelfde adres ingeschreven staan, kun je een gezamenlijke inboedelverzekering afsluiten. Ook in dit geval geldt dat jullie wel de nieuwe waarde van de gezamenlijke inboedel door moeten geven aan de verzekeraar.

Samenwonen zonder inboedelverzekering

Ga je inwonen bij je partner die wel een inboedelverzekering heeft, maar heb jij die nog niet? Geef dan het samenwonen én de waarde van jullie gezamenlijke inboedel door aan de verzekeraar van je partner. Ook in deze situatie is het verstandig om even een nieuwe vergelijking te maken. De kans is namelijk groot dat de inboedelverzekering van je partner niet de goedkoopste keuze is voor jullie nieuwe situatie.

Op zoek naar de beste gezamenlijke inboedelverzekering?Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste inboedelverzekering met de beste dekking voor jullie gezamenlijke inboedel.Inboedelverzekering vergelijken
;