Inboedelverzekering

Inboedelverzekering samenwonen

Wat doe ik met mijn inboedelverzekering als ik ga samenwonen?

Ga je samenwonen, dan voeg je de inboedel van jou en je partner samen. Er is dan nog maar sprake van één gezamenlijke inboedel op één adres. Eén van beide partners kan dan de inboedelverzekering opzeggen. Vervolgens dient de partner van wie de inboedelverzekering wordt aangehouden de ander op zijn of haar polis bij te laten schrijven.

Samenwonen inboedelverzekering - Vergelijk en verhoog

Om te bepalen welke inboedelverzekering jullie gaan opzeggen, is het verstandig eerst te kijken bij welke verzekeraar je het goedkoopste uit bent. Houd er rekening mee dat de verzekerde waarde bij de verzekering die wordt aangehouden moet worden verhoogd. Je hebt immers na het samenvoegen van de twee inboedels meer spullen in huis, waardoor de waarde van de inboedel is gestegen. De waarde van de inboedel bepalen kun je doen aan de hand van een inboedellijst of een inboedelwaardemeter. 

Opzeggen inboedelverzekering samenwonen

De inboedelverzekering opzeggen doe je schriftelijk. Vermeld hierbij ook de reden van opzegging. Wanneer je gaat samenwonen, zijn sommige inboedelverzekeraars namelijk bereid de opzegtermijn kwijt te schelden, waardoor je sneller kunt overstappen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;