Inboedelverzekering

Schade door huisdier

Wordt schade door huisdieren vergoed?

Ongeacht welke inboedelverzekering je ook hebt, de meeste verzekeraars bieden geen dekking voor schade door huisdieren. Inboedelverzekeringen vermelden in hun voorwaarden namelijk enkele uitsluitingen en situaties waarin de verzekering geen dekking biedt. Schade door huisdieren die de verzekerde zelf houdt of die met goedkeuring van verzekerde in huis zijn, is een uitsluiting die door bijna alle  inboedelverzekeraars wordt gehanteerd. 

Schade door huisdier - Zonder goedkeuring

Schade door dieren die niet met goedkeuring je huis zijn binnengekomen, wordt door de meeste inboedelverzekeraars echter wél vergoed. Hierbij kun je denken aan een zwerfkat die schade veroorzaakt omdat je in de zomer een deur open hebt staan, of schade door een vogel die door een open raam naar binnen is gevlogen. 

Tip! Wil je de precieze dekking voor schade door (huis)dieren weten, dan is het verstandig om je voorwaarden van je inboedelverzekering te controleren.

Inboedelverzekering schade door ongedierte

Een andere uitsluiting die de meeste inboedelverzekeraars hanteren, is schade door insecten en ongedierte. Schade veroorzaakt door insecten en ongedierte wordt dus ook niet gedekt, hoe uitgebreid je inboedelverzekering ook is.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten