Inboedelverzekering

Inboedelverzekering student

Waarop letten bij inboedelverzekering student?

Ben je student en ga je binnenkort op kamers wonen? Dan ben je niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Wel is het natuurlijk verstandig om een inboedelverzekering af te slutien. Met een studenten inboedelverzekering is je inboedel (alle roerende zaken in je kamer) namelijk verzekerd tegen verschillende schadeposten, zoals waterschade, brandschade en schade door diefstal. Onder inboedel verstaan verzekeraars spullen die niet vastzitten in je kamer. Denk hierbij aan je laptop, je televisie, je boeken en je kleding. 

Collectieve studenten inboedelverzekering

Voordat je zelf een studenten inboedelverzekering af gaat sluiten, is het slim om aan je huisbaas te vragen of er al een gezamenlijke inboedelverzekering is, waar jij als kamerhuurder onder valt. Het komt soms namelijk voor dat huisbazen een collectieve inboedelverzekering hebben afgesloten. 

Tip! Heeft je huisbaas geen collectieve inboedelverzekering en wil je er zelf eentje afsluiten? Dan is het vaak voordelig om dit te doen bij je bank of bij de verzekeraar waar je al meerdere verzekeringen hebt lopen. In dat geval profiteer je namelijk van pakketkorting en/of studentenkorting. Ook zijn je verzekeringen dan overzichtelijk bij één verzekeraar ondergebracht.

Dekking inboedelverzekering student

Wil je een studenten inboedelverzekering afsluiten? Dan heb je de keuze uit verschillende dekkingscategorieën: 

Uitgebreide inboedelverzekering student

De uitgebreide inboedelverzekering kan gezien worden als een soort ‘basis inboedelverzekering’. Bij de uitgebreide dekking inboedel is schade door onder meer brand, bliksem, storm, diefstal, vandalisme, water en ontploffing gedekt.

Extra uitgebreide inboedelverzekering studenten

De inboedelverzekering extra uitgebreid biedt naast de dekkingen van de uitgebreide inboedelverzekering bijvoorbeeld ook dekking voor schade aan de inhoud van je koelkast of diepvries als gevolg van het uitvallen van de stroom, of het onvoorzien springen van leidingen door vorst.

All risk studenten inboedelverzekering

Tot slot is er de inboedelverzekering all risk, die dekking biedt voor alle schade aan je inboedel, behalve de uitsluitingen die in de voorwaarden inboedelverzekering worden opgenomen. Hierbij kun je denken aan schade door aardbevingen of overstromingen.

Tip! Ben je van plan om een inboedelverzekering af te sluiten? Dan is het slim om voor jezelf een afweging te maken tussen de kosten en de dekking. Normaal gesproken hebben studenten voldoende aan een uitgebreide inboedelverzekering.

Inboedelverzekering student - Diefstal

Het verschil tussen een ‘gewone’ inboedelverzekering en een studenten inboedelverzekering zit in de dekking voor diefstal. De meeste verzekeraars hanteren namelijk de binnenbraakclausule voor studenten die op kamers wonen. Dit houdt in dat schade en verlies door diefstal of vandalisme alleen is gedekt als er sporen van braak aan de kamer van de verzekerde aanwezig zijn. Schade aan de kamer door vandalisme of diefstal van spullen uit de kamer is dus niet gedekt als er alleen sprake is van braakschade aan bijvoorbeeld de deur van het gezamenlijke pand. Onder sporen van braak verstaan verzekeraars meestal een kapotgeslagen ruit of een geforceerd deurslot.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;