Contact

Inboedelverzekering verhuizen

Wat regelen voor de inboedelverzekering als ik ga verhuizen?

Wanneer je gaat verhuizen, verplaats je je inboedel slechts van de ene naar de andere woning. Je kunt de inboedelverzekering dan ook gewoon meenemen. Je hoeft hiervoor alleen maar de adreswijziging door te geven aan je verzekeraar of tussenpersoon. Je kunt bij de meeste verzekeraars de adreswijziging tot maximaal twee maanden na de verhuizing nog doorgeven. Na twee maanden vervalt de dekking van je inboedelverzekering als je de adreswijziging niet doorgeeft.

Inboedel verhuizen

Het is ook verstandig als je gaat verhuizen om nog eens goed je inboedelverzekering tegen het licht te houden. Koop je bijvoorbeeld tijdens de verhuizing nieuwe meubels, dan verandert de waarde van je inboedel. In dat geval kun je de waarde van je inboedel opnieuw bepalen door middel van een inboedelwaardemeter of inboedellijst. Is de waarde van je inboedel hoger geworden, dan moet je wellicht ook meer premie betalen.

Let op: Als je in een huurwoning woont en je verhuist naar een koopwoning, moet je naast je inboedelverzekering ook een opstalverzekering afsluiten. Verhuis je echter van een koophuis naar een huurwoning, dan kun je je opstalverzekering juist opzeggen.

Verzekerd verhuizen

Tijdens je verhuizing is je inboedel gedekt tegen een beperkt aantal schades, zoals brandschade of schade tijdens het vervoer, mits de schade niet onder de aansprakelijkheid van de vervoerder valt. De dekking inboedelverzekering tijdens de verhuizing kan per verzekeraar verschillen, het is dus verstandig even goed de voorwaarden van je inboedelverzekering door te lezen voor je gaat verhuizen. Mocht je de dekking tijdens verhuizing niet voldoende vinden, dan kun je eventueel een zogenoemde verhuisverzekering afsluiten.

Je kunt het risico van schade aan je inboedel tijdens de verhuizing ook ondervangen door te kiezen voor een Erkende Verhuizer. Deze garanderen dat je inboedel is verzekerd tot maximaal 100.000 euro binnen Nederland. Je kunt een Erkende Verhuizer vinden op de website erkendeverhuizers.nl.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
;