Contact

Inboedelverzekering verplicht

Is een inboedelverzekering verplicht of niet?

In Nederland is een inboedelverzekering afsluiten niet verplicht. Je bepaalt dus zelf of je je inboedel wilt verzekeren. Toch raden wij je altijd aan om dit te doen. Heb je bijvoorbeeld na een brand een volledig nieuwe inboedel nodig? Dan kost dit je al snel enkele duizenden euro’s. Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je in zo’n geval genoeg geld van de verzekeraar krijgt om je spullen te vervangen. In dit artikel lees je precies waarom een inboedelverzekering geen overbodige luxe is.

Inboedelverzekering niet verplicht, wél verstandig

Je bezit vaak meer spullen dan je denkt. Een inboedelverzekering is niet alleen nodig voor je meubels, kunst en elektronica: ook je kleinere spullen zijn bij elkaar al snel flink wat geld waard. Denk bijvoorbeeld aan je complete garderobe en alle spullen en apparaten in je keuken. Bij elkaar kom je dan al snel op een aardig bedrag. Voor een paar euro per maand sluit je vaak al een inboedelverzekering af. Zo hoef je je nergens zorgen over te maken als je te maken krijgt met brandschade, stormschade of diefstal.

Inboedelverzekering verplicht bij huurwoning?

Je bent in Nederland niet wettelijk verplicht een inboedelverzekering af te sluiten. Bij een huurwoning kan je verhuurder je soms wél verplichten tot het afsluiten van een inboedelverzekering. Dit staat dan meestal in je huurcontract. Vaak is dit het geval bij een woning uit de vrije of particuliere huursector. Woningbouwverenigingen verplichten je meestal niet om een inboedelverzekering af te sluiten. Wel is het, ook als je in een huurwoning woont, heel verstandig om te kiezen voor een inboedelverzekering. Zeker als je niet het spaargeld of budget hebt om bij schade of diefstal een volledig nieuwe inboedel aan te schaffen.

Let op! Je inboedelverzekering vergoedt schades van alle losse spullen in je woning. Woon je in een koopwoning? Dan wil je niet alleen de spullen in je huis verzekeren, maar ook je woning zelf. Kies dan voor een opstalverzekering. Hiermee verzeker je je woning, maar ook bijgebouwen zoals je schuur of garage.

Tip! Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl en vind direct de goedkoopste woonverzekering die volledig aansluit op jouw wensen. Zo zijn zowel je woning als je inboedel goed verzekering tegen brandschade, stormschade, inbraak en diefstal.

Direct een inboedelverzekering afsluiten?Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wél heel verstandig! Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekeringen van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de goedkoopste inboedelverzekering voor jouw spullen! Inboedelverzekering vergelijken