Contact

Inboedelverzekering iPad

Wordt schade aan je iPad vergoed door je inboedelverzekering?

Stel je voor: je laat je iPad of tablet vallen of het toestel wordt gestolen bij een inbraak. Soms vergoedt je inboedelverzekering een deel van de schade, maar lang niet altijd. In dit artikel lees je precies welke schades aan je iPad wel en niet gedekt zijn bij je inboedelverzekering.

Inboedelverzekering en schade aan iPad

Je inboedelverzekering vergoedt schade aan de losse spullen in je woning. Ook je iPad is in je woning verzekerd tegen schade door brand, storm, lekkage of diefstal. Sommige verzekeraars vergoeden alleen schade aan je iPad als je een aparte dekking voor elektronica hebt. Bij schades aan mobiele apparaten zoals een smartphone, laptop of iPad betaal je soms een hoger eigen risico bij je inboedelverzekering.

Tip! Op zoek naar een inboedelverzekering die ook schades aan je iPad dekt? Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl en vind direct de voordeligste inboedelverzekering die het beste bij jouw situatie en mobiele elektronica past.

Wat vergoedt inboedelverzekering bij diefstal iPad?

Als er bij je thuis wordt ingebroken, dekt je inboedelverzekering ook diefstal van je iPad. Maar soms neem je de tablet misschien mee naar buiten, bijvoorbeeld naar school of kantoor. Met een buitenshuisverzekering is je iPad ook verzekerd tegen diefstal buitenshuis. De buitenshuisdekking bij je inboedelverzekering vergoedt ook diefstal van bijvoorbeeld je smartphone, laptop of camera. Let op: verzekeraars vergoeden meestal een maximumbedrag voor elektronica, dus ook voor je iPad of tablet.

Inboedelverzekering bij val- en stootschade iPad

Maar wat als je kinderen je iPad laten vallen, of als je een kop hete thee over je iPad omstoot? Val- en stootschade aan je iPad zijn alleen gedekt als je een allrisk inboedelverzekering hebt. Een extra uitgebreide inboedelverzekering vergoedt val- en stootschade aan elektronica niet. Sommige verzekeraars vergoeden val- en stootschades aan mobiele apparaten helemaal niet. Bij deze verzekeraars moet je vaak een aparte verzekering voor elektronica afsluiten.

Hoeveel vergoeding bij inboedelverzekering voor iPad?

Bij de meeste inboedelverzekeraars geldt een maximumvergoeding bij schade aan je iPad of andere mobiele elektronica. Verzekeraars houden meestal rekening met de dagwaarde van je iPad, niet met de nieuwwaarde. Bij schade vergoedt de verzekeraar dus niet altijd voldoende geld om het toestel opnieuw te kunnen kopen. Meestal kun je je iPad wel laten repareren van de vergoeding.

Op zoek naar de beste inboedelverzekering voor je iPad?Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste én beste inboedelverzekering die ook schade aan je iPad dekt Inboedelverzekering vergelijken