Inboedelverzekering

Verzekering tablet laten vallen

iPad gevallen, wat vergoedt de inboedelverzekering? 

Steeds meer mensen hebben een iPad of tablet. Omdat dit een kostbaar bezit is, is het natuurlijk erg zuur als je de iPad laat vallen waardoor deze kapot gaat. Maar dat vergoedt mijn inboedelverzekering toch?, denk je misschien. Niet altijd! Sterker nog, in de meeste gevallen biedt je inboedelverzekering geen dekking als je de iPad of tablet laat vallen.

iPad of tablet kapot en dekking inboedelverzekering

De meeste huishoudens hebben een inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking. Anders dan de naam doet vermoeden, is deze dekking niet zo uitgebreid. Een extra uitgebreide inboedelverzekering vergoedt namelijk alleen schade aan je iPad of tablet als gevolg van brand, diefstal, inbraak, storm en waterschade. Schade die je zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld als je de iPad laat vallen of een kop koffie over je tablet stoot, vergoedt deze verzekering niet.

Heb je inboedelverzekering met een all risk dekking? Dan heb je geluk. Deze vergoedt schade die je zelf veroorzaakt namelijk wel. Hierbij geldt wel dat de schade per ongeluk, en dus niet met opzet, moet zijn ontstaan. Ook vergoedt de all risk inboedelverzekering geen schades die ontstaan door onzorgvuldigheid of door huisdieren en ongedierte.

iPad of tablet buitenshuis laten vallen?

Behalve de manier waarop de schade ontstaat, is ook de plek waar je je tablet of iPad laat vallen van belang. Inboedelverzekeringen vergoeden namelijk alleen schades die binnenshuis ontstaan. Neem je de tablet mee naar buiten en laat je ‘m daar vallen? Dan is de schade niet gedekt. Sommige verzekeraars zijn erg streng met deze grens. Als je bijvoorbeeld in je eigen tuin zit en je stoot de iPad van de tuintafel, wordt dit soms al niet vergoed.

Tip! Wil je je iPad of tablet ook verzekeren voor schade die buitenshuis ontstaat? Sluit dan een buitenshuisdekking bij je inboedelverzekering af. Meer hierover lees je in het artikel ‘buitenshuisverzekering’ 

Schade aan de iPad claimen

Heb je schade aan je iPad of tablet, neem dan direct contact op met je verzekeraar of tussenpersoon. Deze kan je vertellen of ze de schade vergoedt. Om de schade daadwerkelijk te claimen, moet je vervolgens een schadeformulier invullen. Dit downloadt je op de website van je verzekeraar of vraag je telefonisch. Het ingevulde schadeformulier stuur je samen met eventuele foto’s van de schade en de aankoopbon van de tablet op naar je verzekeraar. Deze zal vervolgens bepalen of je recht hebt op een vergoeding.

Let op: Gooi de kapotte iPad of tablet niet weg, ook niet als deze niet meer te repareren is. Soms wil de verzekeraar het apparaat nog even zien om de schade goed te beoordelen. Laat ook geen reparaties uitvoeren voor je bericht hebt gehad van de verzekeraar, omdat de verzekeraar daarna niet meer kan controleren wat precies de schade was.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;