Inboedelverzekering

Korting inboedelverzekering met alarmsysteem

Krijg je korting met een alarmsysteem?

Heb je een alarmsysteem geïnstalleerd, dan krijg je in sommige gevallen korting op je inboedelverzekering. Dit doen verzekeraars, omdat in een goed beveiligde woning de kans op schade door inbraak en diefstal kleiner is en ze dus minder risico hebben om te geld te moeten uitkeren voor dergelijke schades.

Korting inboedelverzekering met erkende alarmcentrale

Voorwaarde voor korting is wel dat je alarmsysteem is aangesloten op een erkend alarmcentrale. In dat geval kan er namelijk altijd direct iemand reageren als het alarm afgaat. Hoe sneller iemand immers ter plekke is, hoe groter de kans dat een inbraak kan worden voorkomen of gestopt.

Korting verzekering alarm verschil per aanbieder

Zodra de alarminstallatie is aangesloten kun je via je verzekeraar korting aanvragen. Hoe hoog de korting is, verschilt per aanbieder. In de voorwaarden van de inboedelverzekering kun je vinden of je recht hebt op korting en hoe hoog de korting is. Dit is meestal uitgedrukt in een percentage van de premie.

Aanvullende maatregelen

Andere manieren om korting te krijgen zijn via het BORG Certificaat en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hiervoor zijn echter nog meer beveiligings- en preventiemaatregelen verplicht. Beschik je ook daarover dan kan de korting op de premie van je inboedelverzekering oplopen tot wel 20 procent.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken