Inboedelverzekering

Laptop verzekering

Hoe werkt een laptop verzekering?

Ben je in het bezit van één of meerdere laptop(s), dan wil je deze natuurlijk goed verzekeren. Een standaard inboedelverzekering biedt alleen in en rondom je eigen woning dekking voor een bepaald maximumbedrag. Dit bedrag is voor veel mensen onvoldoende. Daarom kun je er voor kiezen om je inboedelverzekering uit te breiden, maar je hebt ook de mogelijkheid om een aparte laptopverzekering af te sluiten. 

Laptop verzekeren

Sommige verzekeraars bieden speciaal voor je laptop een laptopverzekering aan. Met deze verzekering ben je wereldwijd verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging van je laptop. Ben je in het bezit van meerdere laptops, dan kun je deze onder één polis onderbrengen. Je hoeft in dat geval dus niet meerdere laptopverzekeringen af te sluiten.

Hoe werkt de laptop verzekering?

Bij verlies of diefstal van je laptop vergoeden verzekeraars normaal gesproken de aankoopprijs, tenzij de dagwaarde van je laptop op dat moment minimaal 50 procent van de nieuwwaarde bedraagt. Is je laptop beschadigd, dan vergoedt de verzekeraar de reparatiekosten. De meeste laptopverzekeraars hanteren een eigen risico van 40 euro per gebeurtenis.

Let op: Een laptopverzekering biedt alleen maar dekking voor schade aan je laptop buitenshuis, dus niet in je eigen woning. Omdat een inboedelverzekering juist dekking in en rondom je eigen woning biedt, kun je een laptopverzekering zien als een aanvulling op je inboedelverzekering.

Laptop verzekeren op je inboedelverzekering

Een andere mogelijkheid om je laptop goed te verzekeren, is door je inboedelverzekering uit te breiden met een aanvullende dekking. Verzeker je je laptop(s) (aanvullend) mee op je inboedelverzekering, dan moet je wel met een paar zaken rekening houden:

  • Zo biedt een gewone inboedelverzekering slechts dekking in en rondom je eigen huis. Neem je je laptop mee in de trein of naar je werk, dan is eventuele schade niet gedekt. Dit kun je oplossen door je inboedelverzekering aan te vullen met een buitenshuisverzekering. Met deze dekking is je laptop wereldwijd verzekerd.
  • Daarnaast dekken de meeste inboedelverzekeraars laptops en andere computers en audioapparatuur standaard tot een bepaald maximumbedrag, dat vaak rond de 5.000 euro ligt. Mocht dit bedrag voor jou onvoldoende zijn, dan kun er voor kiezen om je laptop(s) op de kostbaarhedenverzekering mee te verzekeren. Je betaalt hiervoor wel een hogere premie, maar in ruil daarvoor ontvang je een uitgebreidere dekking.

Tip! Wil je je laptop(s) op je inboedelverzekering onderbrengen, dan moet je van tevoren goed de voorwaarden van de verschillende inboedelverzekeraars te controleren. Deze kunnen onderling namelijk flink verschillen wat betreft dekking.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;