Contact

Inboedelverzekering laptop

Wordt schade aan je laptop vergoed door je inboedelverzekering?

Bij de meeste inboedelverzekeringen is de laptop die je privé gebruikt gewoon meeverzekerd. Soms heb je wel een extra dekking nodig voor mobiele elektronica. Dit is vaak het geval bij schades aan je laptop door ongelukjes van jezelf of je gezinsleden, bijvoorbeeld als je de laptop zelf laat vallen. In dit artikel lees je welke schades aan je laptop je inboedelverzekering wel en niet vergoedt. Zo weet je precies waar je op moet letten.

Welke inboedelverzekering voor laptop?

Er zijn twee soorten inboedelverzekeringen:

Met een extra uitgebreide inboedelverzekering is je laptop onder meer verzekerd tegen diefstal, brand en stormschade. Wil je ook dat je inboedelverzekering schades door ongelukjes van jezelf of je gezinsleden vergoedt? Kies dan voor een allrisk inboedelverzekering. Als je dan je laptop zelf laat vallen of je stoot per ongeluk een glas water over je laptop omver, vergoedt de verzekeraar deze schades vaak ook. Maar let op: voor schades aan mobiele elektronica hanteren veel inboedelverzekeraars een hoger eigen risico. Sommige verzekeraars sluiten mobiele elektronica tegenwoordig zelfs uit van de allrisk dekking.

Tip! Op zoek naar de inboedelverzekering met de beste dekking voor jouw laptop en tablet? Ga verzekeringen vergelijken op Geld.nl en vind direct de goedkoopste inboedelverzekering die naadloos op jouw situatie aansluit!

Welke schades aan mijn laptop dekt de inboedelverzekering niet?

Je inboedelverzekering vergoedt geen schades aan je laptop die door opzet zijn ontstaan. Ook schades aan je laptop door eigen onvoorzichtigheid worden niet vergoed. Loop je bijvoorbeeld de trap af met je laptop én een tas met zware boodschappen? Dan zien verzekeraars dit als onvoorzichtig gedrag. Het risico op het laten vallen van je laptop is in zo’n situatie namelijk groot. Je inboedelverzekering vergoedt in zo’n geval de schade niet.

Inboedelverzekering laptop en schades buitenshuis

Je inboedelverzekering vergoedt schades aan je laptop die in je eigen huis zijn ontstaan. Maar soms gebruik je je laptop misschien op andere plekken, bijvoorbeeld in de trein of in de bibliotheek. In dat geval is een buitenshuisverzekering een verstandige keuze. Hiermee verzeker je jouw laptop tegen diefstal en schades buiten je eigen woning. Let op: als je je laptop even onbeheerd achterlaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, vergoedt de verzekeraar niets als het apparaat bijvoorbeeld wordt gestolen.

Let op! Sommige verzekeraars vergoeden geen schades aan mobiele apparaten die in je tuin of op je balkon zijn ontstaan. Dit verschilt echter per verzekeraar, dus kijk het goed na in de polisvoorwaarden.

Zakelijke laptop en inboedelverzekering

Werk je thuis met een laptop van de zaak? Dan is je werkgever verantwoordelijk voor de verzekering van de laptop. Bij schade aan het apparaat doet je werkgever dus beroep op de verzekeraar. Dit geldt natuurlijk niet als je de laptop opzettelijk stukmaakt. In dat geval moet je de schade zelf betalen.

Inboedelverzekering laptop als ZZP’er

Ben je ZZP’er en heb je een eigen kantoor of bedrijfspand buitenshuis? Dan is een zakelijke inboedelverzekering of inventarisverzekering afsluiten verstandig. Dit kan helaas niet via Geld.nl.

Werk je als zelfstandige vanuit je eigen woning? Ook dan heb je meestal een zakelijke inboedelverzekering nodig.

Op zoek naar de beste inboedelverzekering voor je laptop?Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekeringen van het meest complete aanbod woonverzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste inboedelverzekering met de beste dekking voor jouw laptop.Inboedelverzekering vergelijken
;