Inboedelverzekering

Inboedelverzekering opzeggen

Hoe en wanneer inboedelverzekering opzeggen?

Heb je je inboedelverzekering langer dan een jaar geleden afgesloten, dan mag je deze op elk moment opzeggen. Hou wel rekening met een opzegtermijn is van één maand. Loopt je inboedelverzekering nog geen jaar? Dan kun je deze vaak pas aan het einde van het eerste contractjaar opzeggen. Heb je net een inboedelverzekering afgesloten en wil je hier alsnog van afzien? Dan kun je vaak binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos je inboedelverzekering annuleren. Dit noemen verzekeraars ‘beëindiging in de bedenktijd’.

Opzeggen inboedelverzekering bij verhuizing

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat je bij verhuizing je inboedelverzekering mag opzeggen. Wanneer je gaat verhuizen naar een andere woning, dan verhuist je inboedel mee. Je inboedelverzekering opzeggen is dan dus niet nodig, omdat je ook in je nieuwe huis een inboedel bezit.

Ga je binnenkort verhuizen, dan is het wel slim om dit door te geven aan je verzekeraar. Op die manier is je inboedelverzekeraar op de hoogte van de wijziging en staat je inboedel op het juiste adres geregistreerd. Ook wanneer je inboedel door een verhuizing tijdelijk op twee adressen staat, doe je er goed aan dit te melden bij je verzekeraar. 

Inboedelverzekering opzeggen bij samenwonen

Als je gaat samenwonen zijn er vaak twee inboedelverzekeringen. Om niet dubbel verzekerd te zijn is het verstandig om dan één inboedelverzekering op te zeggen. Normaal gesproken is het zo dat de oudste inboedelverzekering blijft doorlopen en dat je de jongste verzekering kan opzeggen. Wil je liever de jongste verzekering laten doorlopen, dan kun je een verzoek indienen bij je verzekeraar.

Tip! Meestal stijgt de inboedel in waarde als je gaat samenwonen. Vergeet dit dan niet aan te passen voor je inboedelverzekering. Je wilt tenslotte niet onderverzekerd zijn.

Inboedelverzekering opzeggen bij wijziging in polis

Een extra mogelijkheid om je inboedelverzekering kosteloos op te zeggen, is als de verzekeraar wijzigingen doorvoert die in jouw nadeel uitpakken. Het moet dan wel gaan om wijzigingen die op alle polissen worden doorgevoerd, zoals algemene premieverhogingen of een nadelige wijziging in de voorwaarden. Nadat je door je verzekeraar op de hoogte bent gesteld van de wijziging, heb je één maand de tijd om je inboedelverzekering schriftelijk op te zeggen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten