Inboedelverzekering

Salvagekosten

Wat zijn salvagekosten?

Is je woning getroffen door een brand of heb je te maken met grote waterschade? Dan is de kans aanwezig dat je met de term salvagekosten in aanraking komt. Salvagekosten zijn kosten die door of namens de Stichting Salvage gemaakt worden, tijdens of direct na een brand of grote waterschade.

Stichting Salvage

Na een brand kan het zijn dat de Stichting Salvage een expert (Salvagecoördinator) stuurt. Deze expert biedt je persoonlijke hulp. Zo helpt hij je om de schade te beperken en treedt op namens de gezamenlijke verzekeraars. De kosten die met zijn werkzaamheden gepaard gaan, noem je salvagekosten.

Wanneer wordt Stichting Salvage ingeschakeld?

Als gedupeerde heb je zelf niet het recht om de Stichting Salvage in te schakelen. Dit moet een bevelvoerder van de brandweer doen. Vindt hij dat je salvagehulp nodig hebt, dan vraagt hij de regionale alarmcentrale van de brandweer om de brand bij Stichting Salvage te melden. In de volgende gevallen kan het zijn dat Stichting Salvage wordt ingeschakeld: 

  • Als je door brand of waterschade dakloos bent geworden
  • Als je door brand of waterschade geen kleding meer hebt
  • Als je door brand of waterschade in paniek verkeert
  • Als je woning moet worden gedicht of bewaakt
  • Als je inboedel of inventaris behoorlijke schade heeft opgelopen

Let op: Salvagekosten worden bij een inboedelverzekering vaak in één adem genoemd met bereddingskosten, maar er is een groot verschil tussen beide. Bereddingskosten maak je namelijk zelf om (een grotere) schade te voorkomen. 

Dekking salvagekosten

Ben je in het bezit van een inboedelverzekering? Dan kom je zelf in principe niet met salvagekosten in aanraking. Verzekeraars hebben namelijk afgesproken om deze kosten onderling te verdelen. Zij zullen deze kosten dus niet bij jou in rekening brengen. Als voorwaarde hiervoor geldt wel dat de Stichting Salvage door de brandweer is ingeschakeld.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;