Inboedelverzekering

Schade veroorzaakt door een ander

Schade veroorzaakt door een ander, wat moet ik doen?

Als er schade aan je inboedel is ontstaan door een ander, dan is het voor de hand liggend dat je de ander aansprakelijk stelt voor de schade. Maar als het om schade gaat die ook door je eigen inboedelverzekering wordt gedekt, kun je er ook voor kiezen de schade bij die verzekeraar te claimen. 

Schade door een ander claimen

In de meeste gevallen is het slim om de schade veroorzaakt door een ander te claimen bij je eigen inboedelverzekering. Deze verzekert namelijk tegen nieuwwaarde. Dat wil zeggen dat je het bedrag vergoed krijgt dat nodig is om een nieuw exemplaar van het beschadigde goed te kopen. Bij aansprakelijkheidsverzekeringen wordt meestal met dagwaarde gerekend. Doe je dus een beroep op de aansprakelijkheidsverzekering van de ander, dan zal de uitkering in veel gevallen lager zijn.

Daarnaast verloopt de beoordeling en de schadeafwikkeling meestal sneller bij je eigen verzekeraar dan wanneer deze via de verzekeraar van een ander loopt. En je bent dan niet afhankelijk van de verzekeraar van een ander.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;