Contact

Inboedelverzekering sieraden

Zijn sieraden en juwelen verzekerd bij je inboedelverzekering?

Inboedelverzekering sieraden

Met een inboedelverzekering zijn de sieraden in je woning verzekerd tegen schade en diefstal. Hierbij vergoedt de verzekeraar een maximaal bedrag dat verschilt per verzekeraar. In dit artikel lees je hoe de inboedelverzekering werkt voor (kostbare) sieraden en juwelen.

Hoe werkt inboedelverzekering voor sieraden?

Je inboedelverzekering vergoedt bij schade of diefstal altijd een maximumbedrag voor sieraden en juwelen. Meestal ligt het maximumbedrag rond de 2.500 euro. Bezit je geen dure sieraden? Dan is de dekking van je inboedelverzekering meestal voldoende. Als je dure sieraden of juwelen hebt, is het verstandig om daar een kostbaarhedenverzekering voor af te sluiten. Maar let op: ook bij een kostbaarhedenverzekering geldt er een maximumbedrag.

Tip! Tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl geef je zelf aan voor welk bedrag je sieraden en juwelen wilt verzekeren. Zo krijg je alleen verzekeringen te zien die voldoende vergoeden voor jouw lijfsieraden.

Inboedelverzekering met buitenshuisdekking voor sieraden

Stel je voor: je dure sieraad wordt buitenshuis gestolen. Een gewone inboedelverzekering vergoedt schade of diefstal buiten je eigen woning meestal niet. Met een buitenshuisverzekering of een kostbaarhedenverzekering heb je de zekerheid dat de verzekeraar ook schades die ergens anders ontstaan vergoedt. Een inboedelverzekering met buitenshuisdekking is niet alleen handig voor je sieraden: ook je mobiele telefoon, laptop en andere bezittingen zijn dan buitenshuis verzekerd.

Welke schades aan sieraden vergoedt je inboedelverzekering?

Als je een inboedelverzekering afsluit, kun je kiezen uit twee dekkingen: extra uitgebreid en all risk. Met een extra uitgebreide inboedelverzekering verzeker je je sieraden en juwelen onder meer tegen schade door brand, diefstal, ontploffing en waterschade. Een all risk inboedelverzekering is de meest uitgebreide verzekering: hiermee zijn je sieraden ook verzekerd tegen ongelukjes die je zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld als je je sieraden per ongeluk laat vallen.

Sieraden en woonverzekering

Een woonverzekering is een combinatie tussen een inboedel- en een opstalverzekering. Hiermee verzeker je dus je inboedel én je woning. Schades aan je sieraden of juwelen die in en om je woning ontstaan worden dus ook met een woonverzekering vergoed door je verzekeraar.

Tips inboedelverzekering sieraden

We geven je graag nog een paar handige tips, zodat je precies weet waar je op moet letten als je schade aan je sieraden of juwelen claimt bij je inboedelverzekering:

  • Bezit je sieraden en juwelen die erg veel waard zijn? Sommige verzekeraars vergoeden alleen schade als de sieraden opgeborgen zijn in een kluis.
  • Bewaar bonnetjes en taxatierapporten goed. Zo kun je de waarde van sieraden en juwelen altijd aantonen.
  • Lees de voorwaarden van je inboedelverzekering goed na. Zo weet je precies hoeveel de verzekeraar maximaal uitkeert bij schades aan je sieraden en juwelen.
De beste én voordeligste inboedelverzekering voor je sieraden? Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de beste én de goedkoopste inboedelverzekering voor jouw sieraden en juwelen.Inboedelverzekering vergelijken

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis.

Zij is als expert geld & verzekeringen gespecialiseerd in inboedelverzekeringen en zorgt dat je in onze vergelijking een goede keuze kunt maken voor je inboedelverzekering. Amanda is verantwoordelijk voor onze onderzoeken en persberichten en zorgt dat onze vergelijkingen compleet en actueel zijn. Ook is ze een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld bij RTL Nieuws en Telegraaf.

;