Inboedelverzekering

Smartphone inboedelverzekering

Valt mijn smartphone onder de inboedelverzekering?

De smartphone is voor veel mensen een belangrijk bezit. We hebben deze bijna altijd bij ons en een ongelukje is snel gebeurd. Wat vergoedt je inboedelverzekering als je bijvoorbeeld koffie over je smartphone stoot of als je de telefoon in het toilet laat vallen?

Dekking inboedelverzekering en de smartphone

Welke schades je inboedelverzekering vergoedt is afhankelijk van je dekking. De meeste mensen hebben een inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking. Deze verzekering vergoedt schades aan je telefoon door onder meer brand, diefstal, inbraak en beroving. Voorwaarde is wel dat de schade in de verzekerde woning is ontstaan.

Welke schade smartphone niet gedekt

Schade als gevolg van stoten of laten vallen en waterschades valt dus niet onder de extra uitgebreide inboedelverzekering. Een all risk dekking vergoedt deze schades soms wel. Deze all risk inboedelverzekering vergoedt alle schades die ontstaan door oorzaken van buitenaf. En een enkele verzekeraar vergoedt in deze dekking ook schades die ontstaan door ‘ongelukjes’ die je zelf veroorzaakt. Zoals het omstoten van een kop koffie of je smartphone in je broekzak laten zitten als je deze in de wasmachine stopt.

Let op: Niet alle all risk inboedelverzekeringen vergoeden deze schades door ‘ongelukjes’. Controleer in de voorwaarden van je verzekeraar of jouw verzekering dit dekt.

Schade aan je smartphone buitenshuis

Natuurlijk kun je ook buiten je woning schade krijgen aan je smartphone. Deze meeste inboedelverzekeringen vergoeden standaard alleen schades buitenshuis als deze plaatsvinden in een afgesloten gebouw in Europa en je spullen hier niet langer dan 3 maanden aaneengesloten aanwezig zijn. Denk hierbij aan bungalowhuisjes of een appartement waar je logeert tijdens je vakantie.

Schades die buitenshuis ontstaan, vallen hier dus niet onder. Je kunt hiervoor bij veel verzekeraars wel een aparte buitenshuisdekking afsluiten. Deze vergoedt wereldwijd schades die buitenshuis ontstaan. In het artikel Buitenshuisverzekering lees je hier meer over.

Schade aan je smartphone claimen?

Als je te maken krijgt met schades aan je smartphone is het belangrijk deze zo snel mogelijk te melden bij je inboedelverzekeraar. Hiervoor vul je een schadeformulier in dat je downloadt op de website van de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast is het handig om een kopie van de aankoopbon en foto’s van de schade mee te sturen. Zo kan de verzekeraar goed beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding.

Als de telefoon gestolen is, moet je ook aangifte doen en een kopie van het proces verbaal meesturen met het schadeformulier.

Let op: Gooi je beschadigde smartphone niet weg voor je definitief bericht hebt gehad van je verzekeraar over de schadevergoeding. Soms wil de verzekeraar nog een expert naar de telefoon laten kijken om de schade goed te kunnen beoordelen.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 200 euro per jaar! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten