Inboedelverzekering

Stormschade inboedelverzekering

Wordt stormschade vergoed door de inboedelverzekering?

In de voorwaarden van je inboedelverzekering staat dat deze dekking biedt voor schade door storm. Verzekeraars spreken normaal gesproken van storm als het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) windkracht 7 of hoger heeft gemeten. 

Schade door storm, maar niet gemeten

Mocht je stormschade aan je inboedel hebben, maar heeft het KNMI de exacte windkracht niet vast kunnen stellen omdat er bijvoorbeeld sprake was van een plaatselijke storm, dan kan de schade alsnog vergoed worden. In dit geval dient de stormschade die anderen in je omgeving (binnen een straal van 10 kilometer) hebben opgelopen als bewijs voor een storm.

Indirecte stormschade 

Niet alleen de schade die de storm rechtstreeks aan je inboedel toebrengt is gedekt, de meeste inboedelverzekeraars bieden ook dekking voor indirecte stormschade. Hierbij kun je denken aan schade die wordt veroorzaakt door een niet-verzekerd voorwerp, zoals schade door een omgewaaide schoorsteen of afgewaaide dakpan van het huis van de buurman.

Tip! Krijg je te maken met stormschade aan je inboedel, dan is het van belang dat je de schade zo snel mogelijk doorgeeft aan je verzekeraar. Bij de meest verzekeraars kun je hiervoor gebruik maken van een speciale 24-uurs alarmservice. Vaak helpt het ook als je foto’s maakt waarop de schade duidelijk te zien is. Deze foto’s dienen als bewijs van schade.

Eigen risico stormschade inboedel

Sommige inboedelverzekeraars hanteren een eigen risico in geval van stormschade. Het bedrag dat je bij stormschade zelf moet betalen, is vaak een percentage van de verzekerde som en kent een minimum en maximum bedrag. Zo werken de meeste inboedelverzekeraars met een eigen risico van 2 procent van de verzekerde som in geval van stormschade, met een minimumbedrag van 250 euro en een maximumbedrag van 450 euro. Overigens geldt het eigen risico bij de meeste verzekeraars niet voor glasschade door storm.

Let op: Niet alle inboedelverzekeraars werken met een eigen risico in geval van stormschade. En verzekeraars die wel met dit eigen risico werken, bieden je de mogelijkheid om dit af te kopen. In ruil voor een hogere premie hoef je dan in geval van stormschade niets zelf te betalen. In de vergelijkingsmodule inboedelverzekering van Geld.nl kun je onder het kopje ‘afkoop eigen risico bij stormschade’ zelf aangeven of je een eigen risico voor stormschade wilt.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten