Inboedelverzekering

Tuinverzekering

Waarop letten bij een tuinverzekering?

Als je een dure tuin hebt aangelegd of hierin kostbare tuinmeubelen hebt staan, wil je natuurlijk wel dat ze goed verzekerd zijn. Bij sommige woonverzekeraars kun je hiervoor een aparte tuinverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de schade aan bijvoorbeeld de tuin, tuinmeubilair, gereedschappen voor je tuin of beelden die je in de tuin hebt staan.

Valt tuin onder inboedelverzekering?

Heb je een extra uitgebreide inboedelverzekering, dan ben je meestal al verzekerd voor vandalisme of diefstal van tuinmeubilair, tuingereedschap, vlaggenstokken en wasgoed dat zich in de tuin of op het balkon van de woning bevindt. Een aparte tuinverzekering is vooral handig als je goed verzekerd wilt zijn tegen schades door storm, diefstal of brand. In de voorwaarden van je inboedelverzekering kun je vinden in hoeverre je tuin precies verzekerd is.

Tuinverzekering - Voorkom onderverzekering 

Het is wel belangrijk als je besluit een grote investering te doen in je tuin, bijvoorbeeld door duur tuinmeubilair of beelden aan te schaffen, dat je dit doorgeeft aan je verzekeraar. Dit kan namelijk van invloed zijn op de verzekerde waarde van je inboedel. Hierdoor moet deze opnieuw bepaald worden. Door dit op tijd te melden aan de verzekeraar voorkom je dat je onderverzekerd raakt.

Schade claimen tuin verzekering

Heb je schade opgelopen aan je tuin en wil je deze claimen bij je tuinverzekering? Dan kun je dit doen door het schadeformulier van je verzekeraar in te vullen. Hierop geef je aan om wat voor een schade het gaat en hoe deze is ontstaan. Om het de verzekeraar gemakkelijk te maken de schade goed in te schatten, kun je foto’s van de schade mee sturen.

Schade-expert tuinverzekering

Zodra de verzekeraar het schadeformulier ontvangen heeft, zal hij bepalen of je recht hebt op een schadevergoeding. Je krijgt altijd een bericht van de verzekeraar, dus ook als hij besluit dat je geen recht hebt op een vergoeding. In sommige gevallen zal de verzekeraar nog een schade-expert langs sturen om de schade nader te beoordelen.

Tip! Meer hierover lees je in het artikel ‘Wanneer schade expert?’

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten