Inboedelverzekering

Waarde inboedelverzekering berekenen

Hoe bereken ik de waarde van mijn inboedel?

Ga je een inboedelverzekering afsluiten, dan is het belangrijk de waarde van je inboedel goed te berekenen. De inboedelwaarde bepaalt namelijk de premie van je inboedelverzekring en ook hoeveel je maximaal uitgekeerd krijgt bij schade.

Het is dus erg belangrijk dat je een correct bedrag opgeeft voor de waarde van je inboedel. Geef je te weinig op, dan loop je de kans bij schade niet voldoende geld te krijgen van de verzekering om de beschadigde inboedel te laten herstellen of te vervangen. Geef je echter een te hoog bedrag op, dan is dat ook niet gunstig. Hoe hoger de inboedelwaarde, hoe hoger de premie. Geef je dus een te hoog bedrag op aan inboedelwaarde, dan betaal je meer premie dan nodig is.

Inboedelverzekering berekenen

De premie van je inboedelverzekering berekenen doe je door de waarde van je inboedel te bepalen. Maar hoe zorg je nu dat je de waarde van je inboedel goed bepaalt? Je kunt hiervoor een inboedellijst gebruiken waarmee je zelf na gaat wat je allemaal in je huis hebt staan en hoeveel het waard is. Een voorbeeld van een inboedellijst waarmee je dat kunt doen, kun je hier downloaden: Inventarisatielijst inboedel.

Het invullen van de inboedellijst is echter wel een tijdrovende methode. En er bestaat nog steeds het risico dat je een foutief bedrag invult en de berekende inboedelwaarde te hoog of te laag uitvalt.

Om consumenten te helpen de waarde van hun inboedel zo exact mogelijk te bepalen, heeft het Verbond van Verzekeraars de inboedelwaardemeter in het leven geroepen. In de Inboedelwaardemeter wordt aan de hand van enkele gegevens met een puntensysteem de waarde van de inboedel bepaald. Dit puntensysteem heeft het Verbond gebaseerd op een onderzoek onder een groot aantal huishoudens in Nederland.

Download hier: Waardemeter inboedel

Waarde inboedel - Indexclausule

Als je gebruik maakt van de inboedelwaardemeter om de waarde van de je inboedel te bepalen, geven veel verzekeraars een garantie tegen onderverzekering. In de inboedelverzekering moet dan wel een indexclausule zijn opgenomen. Dat wil zeggen dat elk jaar de verzekerde waarde van de inboedel met een bepaald percentage wordt verhoogd. De meeste mensen kopen namelijk in de loop der jaren steeds meer spullen, waardoor de waarde van de inboedel stijgt. Soms stellen verzekeraars ook aanvullende verplichtingen om voor de garantie tegen onderverzekering in aanmerking te komen, zoals dat je elke vijf jaar opnieuw de inboedelwaardemeter moet invullen.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie. Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;