Inboedelverzekering

Zakelijke inboedelverzekering

Waarop letten bij zakelijke inboedelverzekering?

Omdat de inventaris (zoals machines en bureaus) en voorraden van een onderneming vaak duur en onmisbaar zijn, is het belangrijk deze goed te verzekeren. Daarom kunnen ook bedrijven, net als particulieren, hun inboedel verzekeren. Maar de zakelijke inboedelverzekering werkt vaak net iets anders dan een inboedelverzekering voor particulieren. 

Voorwaarden inboedelverzekering zakelijk

De voorwaarden van een zakelijke inboedelverzekering verschillen per verzekeraar. Sommige verzekeraars werken met een zogenaamde combipolis, anderen brengen risico’s op aparte polissen onder.

Inboedelverzekering bedrijf - Combipolis

De combipolis van een zakelijke inboedelverzekering verzekert schade aan goederen en inventaris, maar ook bedrijfsschade en schade door een aansprakelijkheidsstelling. Onder aansprakelijkheidsstelling verstaan verzekeraars schade van bijvoorbeeld personeel of klanten, die door de onderneming ontstaan is. Voor deze combipolis wordt één premie gerekend en ook één polis met voorwaarden opgesteld.

Zakelijke inboedelverzekering - Aparte polissen

Bij een verzekeraar die werkt met aparte polissen, kun je zelf kiezen wat je allemaal gedekt wilt hebben. Voorbeelden van onderscheidt dat gemaakt wordt, zijn:

  • Inventaris: alle roerende zaken die een onderneming nodig heeft, zoals machines en gereedschap. Vaak valt hier ook kasgeld onder. Motorrijtuigen, caravans en vaartuigen vallen hier niet onder.
  • Voorraad: Grondstoffen, hulpstoffen, halffabricaten, eindproducten, zaken in bewerking en emballage.
  • Draagbare elektronische hulpmiddelen: alle draagbare elektronische hulpmiddelen, uitgezonderd gereedschappen die bedoeld zijn voor de bouwnijverheid.

Maar ook schade door aansprakelijkheidsstelling is meestal een aparte polis, waarvan je zelf kunt kiezen of je die wilt afsluiten.

Tip! Welke zakelijke inboedelverzekering je ook afsluit: lees van tevoren altijd goed de voorwaarden door. Op die manier weet je waar je precies voor verzekerd bent en kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Dekking zakelijke inboedelverzekering

Een zakelijke inboedelverzekering werkt, net als een particuliere inboedelverzekering, met verschillende dekkingscategorieën. Hiervoor geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie die je betaalt. De meeste standaard inboedelverzekeringen voor bedrijven bieden dekking voor schade door brand, storm, ontploffing en blikseminslag.

Daarnaast kun je je aanvullend verzekeren voor schade door neerslag, inbraak, diefstal en vandalisme. Maar ook dit is weer per verzekeraar anders. Zo kan het zijn dat de ene verzekeraar schade door diefstal standaard dekt, maar dat je je hiervoor bij een andere verzekeraar aanvullend moet verzekeren. Wil je precies weten waarvoor een inboedelverzekering precies dekking biedt? Controleer dan de voorwaarden inboedelverzekering.

Vergoedingen inboedelverzekering bedrijf

De vergoedingen van inboedelverzekeringen voor bedrijven worden uitgekeerd in nieuwwaarde. Nieuwwaarde is het bedrag dat nodig is om zaken van dezelfde soort en kwaliteit nieuw aan te schaffen.

Zakelijke inboedelverzekering uitbreiden

Sommige bedrijfsmiddelen kun je apart of extra verzekeren, waardoor je in geval van schade beter verzekerd bent. Zo heb je een computerverzekering, die een uitgebreide dekking biedt voor schade aan je computer dan je standaard inboedelverzekering. Niet alleen de computer zelf, maar bijvoorbeeld ook de software is verzekerd. Ook kun je er voor kiezen om een speciale laptop verzekering af te sluiten. Hiermee zijn de laptops van een bedrijf ook buitenshuis verzekerd.

Naast een uitgebreide verzekering voor de computers en laptops heb je de mogelijkheid om ook je machines, goederentransport, geld, glas en lichtreclame aanvullend te verzekeren.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende inboedelverzekering tegen de laagste premie! Inboedelverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten