Contact

"Vergelijk inboedelverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 200."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Inboedelverzekering studenten

vergelijk & vind de beste deal
DD-MM-JJJJ

Inboedelverzekering studenten

Ga je op kamers wonen? Dan wil je natuurlijk dat je spullen op je studentenkamer goed verzekerd zijn. Je hebt immers waarschijnlijk hard gespaard voor je eerste meubels en misschien heb je wel een gloednieuwe laptop aangeschaft. Door een goede studenten inboedelverzekering te kiezen zorg je dat je goed verzekerd bent voor schades aan al je spullen. Maar hoe vind je die? En vooral: hoe zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt?

Inboedelverzekering studenten

Daarvoor biedt Geld.nl je de oplossing! Wij helpen je in enkele stappen de beste en voordeligste studenten inboedelverzekering te vinden. Vul enkele persoonlijke gegevens in, kies je gewenste dekking en vergelijk alle beschikbare inboedelverzekeringen voor jouw situatie. Je ziet direct hoeveel jij kunt besparen en sluit de studenten inboedelverzekering van je keuze direct online af via Geld.nl.

Goedkoopste inboedelverzekering studenten

Veelgestelde vragen over inboedelverzekering student

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van inboedelverzekeringen, heeft de meestgestelde vragen over inboedelverzekering student op een rij gezet. Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op zondag 19 mei 2024.

Wat is een inboedelverzekering voor studenten?

Met een inboedelverzekering voor studenten verzeker je je spullen onder meer tegen diefstal, inbraak, stormschade en brand. Je bankstel, vloer, laptop en andere bezittingen zijn al snel een paar honderd euro waard. Als je televisie en dure laptop bijvoorbeeld gestolen worden, vergoedt de verzekeraar (een deel van) de kosten als je een inboedelverzekering voor studenten hebt.

Wat kost een inboedelverzekering voor een student?

Wat je betaalt voor je studenten inboedelverzekering hangt onder meer af van hoe uitgebreid je verzekeringspakket is. Ook verschillen de premies per verzekeraar. Voor een simpele inboedelverzekering voor studenten ben je doorgaans maar enkele euro’s per maand kwijt. Voor die paar euro zijn je spullen dan wél goed verzekerd voor als er toch eens iets misgaat.

Waarom inboedelverzekering voor student vergelijken?

Omdat je niet voor elke studenten inboedelverzekering hetzelfde betaalt, is verzekeringen vergelijken voordat je een keuze maakt heel verstandig. De premies voor inboedelverzekeringen verschillen enorm. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste inboedelverzekering loopt op tot wel 200 euro per jaar. Ook is de premie afhankelijk van in welke stad en in welke wijk je woont. Ten slotte is ook de waarde van je inboedel van invloed op de premie die je uiteindelijk betaalt. Maak dus altijd een persoonlijke vergelijking via Geld.nl en vind de goedkoopste inboedelverzekering die naadloos op jouw situatie aansluit!

Waarom studenten inboedelverzekering vergelijken via Geld.nl?

Maak vandaag nog je vergelijking via Geld.nl. Door je studenten inboedelverzekering op Geld.nl te vergelijken, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je vergelijkt het grootste aanbod studenten inboedelverzekeringen. Van grote tot kleine verzekeraars, wij vinden de goedkoopste studenten inboedelverzekering in jouw woonplaats!
  • Geld.nl is 100% onafhankelijk. We prijzen geen bepaalde verzekeraars aan, maar geven eerlijk en objectief advies over de inboedelverzekering voor studenten die écht bij je past. 
  • We bieden de laagste prijs garantie voor jouw woonverzekering. Op Geld.nl vind je altijd de beste deal voor jouw studenten inboedelverzekering.

Top 10 goedkoopste studenten inboedelverzekeringen

Om je een beeld te geven van wat je inboedel verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 goedkoopste studenten inboedelverzekeringen voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een verzekering voor jouw inboedel kost? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken en vind een goedkope studenten inboedelverzekering voor jouw situatie.

Top 10 goedkoopste studenten inboedelverzekeringen
Top 10 goedkoopste studenten inboedelverzekeringen
InboedelverzekeraarNaamPremie / maand
AegonInboedelverzekering (EUG)€ 3,05
Centraal BeheerInboedelverzekering (EUG)€ 3,62
Allianz DirectInboedelverzekering (EUG)€ 4,37
FBTOInboedelverzekering (EUG)€ 5,06
AegonInboedelverzekering (AR)€ 5,29
a.s.r.Inboedelverzekering (EUG)€ 5,48
DitzoInboedelverzekering (EUG)€ 5,59
LemonadeInboedelverzekering (EUG)€ 5,75
Centraal BeheerInboedelverzekering (AR)€ 5,93
INGInboedelverzekering (EUG)€ 6,27
Start vergelijken

*Berekening d.d. 14 februari – Gebaseerd op een 2-kamer studio voor een 20-jarige student in Delft. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Tips voor de beste studenten inboedelverzekering

Met een studenten inboedelverzekering verzeker je je spullen tegen diefstal, inbraak, storm- en waterschade en brandschade. Hieronder geven we je enkele handige tips, zodat je direct de studenten inboedelverzekering die bij jouw situatie past vindt.

Tips voor de beste studenten inboedelverzekering

Welke dekking voor inboedelverzekering student?

Als student kun je kiezen voor een extra uitgebreide inboedelverzekering of een allrisk inboedelverzekering.

Een extra uitgebreide inboedelverzekering vergoedt schades zoals storm, brand en diefstal. Een allrisk inboedelverzekering vergoedt bijvoorbeeld ook schades die door je eigen toedoen zijn ontstaan. Bijvoorbeeld als je een kop koffie over je laptop omstoot. Voor een allrisk inboedelverzekering voor studenten betaal je wel meer premie.

Tip! Ben je van plan om een inboedelverzekering af te sluiten? Dan is het slim om voor jezelf een afweging te maken tussen de kosten en de dekking. Normaal gesproken hebben studenten voldoende aan een uitgebreide inboedelverzekering, zeker als de totale waarde van je inboedel niet al te hoog is.

Verzekerde waarde studenten inboedelverzekering bepalen

Bij het afsluiten van een studenten inboedelverzekering maak je een inschatting van de waarde van je inboedel.

Als je net op kamers gaat, heb je misschien nog niet zoveel spullen. Maar houd ook rekening met spullen die je het komende jaar nog gaat kopen, zoals meubels of een laptop. Zo weet je zeker dat je over een paar maanden ook nog voldoende verzekerd bent.

Bonustip! Bewaar bonnetjes van je aankopen. Deze heb je nodig om de waarde van je spullen aan te tonen bij schade.

Inboedelverzekering voor alleen studentenkamer?

Bij sommige inboedelverzekeraars kun je geen inboedelverzekering afsluiten voor alleen je kamer.

Jij en je huisgenoten moeten dan een inboedelverzekering voor het hele studentenhuis afsluiten. Een voordeel is dan natuurlijk wel dat je dan de premie kunt delen. Het kan ook zijn dat de huisbaas al een inboedelverzekering heeft afgesloten voor je studentenhuis. De premie zit dan misschien al bij je kamerhuur inbegrepen.

Als je een kamer huurt, vraag dan aan je huisbaas of hij of zij een inboedelverzekering heeft. Het komt vaak voor dat huisbazen een collectieve inboedelverzekering hebben afgesloten.

Verzekerd via inboedelverzekering ouders als studenten?

Sommige inboedelverzekeraars bieden ook dekking voor de inboedel van kinderen die buitenshuis wonen voor een studie.

Soms is het zo dat de inboedelverzekering van je ouders nog dekking biedt. Controleer dit altijd voor je zelf een inboedelverzekering afsluit.

Inboedelverzekering voor op kamers met aansprakelijkheidsverzekering

Als je zelf een inboedelverzekering afsluit, is het handig om hierbij ook meteen een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Deze vergoedt schade die jij (per ongeluk) toebrengt bij anderen. Als je op Geld.nl een vergelijking maakt voor je inboedelverzekering kun je direct aangeven of je ook een aansprakelijkheidsverzekering wilt.

Tip! Ga altijd eerst verzekeringen vergelijken voordat je een inboedelverzekering afsluit. Zo weet je zeker dat je de voordeligste inboedelverzekering die bij jouw situatie past te pakken hebt. Doe dit overigens ook voor je andere verzekeringen, zodat je zeker niet te veel betaalt. Hier lees je meer informatie over de autoverzekering voor studenten en de zorgverzekering voor studenten.

Inboedelverzekering studenten en diefstal

In veel polisvoorwaarden staat dat er sprake moet zijn van braakschade, zodat de verzekeraar zeker weet dat er is ingebroken.

Hierdoor wordt diefstal uit gezamenlijke ruimtes vaak niet vergoed. Zorg ook voor een goed slot op je eigen studentenkamer. Uit eerder onderzoek van Geld.nl bleek al eens dat diefstal uit studentenkamers maar beperkt vergoed wordt door verzekeraars.

Inboedelverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!