Website van het jaar 2021

Inboedelverzekering vergelijken

vind altijd de beste deal!

DD-MM-JJJJ
 • Actuele rentes in Nederland
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Bespaar € 500 per jaar
Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
inboedelverzekering vergelijker.

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
10   "Prima en overzichtelijke website" Y.H.H.M.M. Donkers 17 oktober 2021
10   "Zeer tevreden, top" Ognyan Borisov 17 oktober 2021
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens

Veelgestelde vragen

Meer weten over inboedelverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over inboedelverzekeringen.

Wat vergoedt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering vergoedt schade aan de spullen in je huis. Denk hierbij aan schades door diefstal, brand, inbraak en waterschade. De inboedelverzekering vergoedt deze schades voor alle spullen die je kunt verplaatsen, zoals je meubels, elektronica en verzamelingen. Wil je ook schade aan de woning zelf verzekeren, dan heb je ook een opstalverzekering nodig.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Je bent niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten, maar het is wel handig. Omdat de waarde van al je meubels, elektronica en eventuele verzamelingen flink kan oplopen, is het wel belangrijk dat je er een afsluit. Maar je wilt er natuurlijk niet te veel voor betalen. Vergelijk daarom direct bij welke inboedelverzekeraar voor jou de goedkoopste inboedelverzekering biedt. Inboedelverzekering vergelijken >>

Hoeveel is mijn inboedel waard?

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kun je zelf de waarde van je inboedel opgeven. Je moet dan een inventarisatie laten maken of zelf van elk meubel, apparaat etc. een schatting maken. Dit is veel werk en meestal niet nodig. Je kunt de inboedelverzekeraar ook een schatting laten maken. Hiervoor gebruikt het een inboedelwaardemeter. Op basis van je leeftijd, inkomen, gezinssituatie en de grootte van je woning schatten ze de waarde van je inboedel. Blijkt bij een schade dat je spullen toch meer waard zijn? Geen probleem, de inboedelverzekeraar vergoedt gewoon de daadwerkelijke schade.

Wat is garantie tegen onderverzekering?

Garantie tegen onderverzekering wil zeggen dat als de inboedelverzekeraar de waarde van je inboedel te laag inschat, je toch de volledige waarde vergoed krijgt bij een schade. Je krijgt deze garantie alleen als je de inboedelverzekeraar de waarde van je inboedel laat bepalen aan de hand van de inboedelwaardemeter.

Hoe wordt de premie van mijn inboedelverzekering bepaald?

De premie van je inboedelverzekering hangt af van:

 • De waarde van je inboedel
 • Waar je woont
 • Het type woning
 • Het materiaal waar je woning van gemaakt is
 • Beveiligingsmaatregelen aan je woning
Wat is het verschil tussen een extra uitgebreide en een all risk inboedelverzekering?

Kort gezegd vergoedt een extra uitgebreide inboedelverzekering alle schades waar je zelf niets aan kunt doen, zoals brand-, storm-, diefstal- en waterschades. Schade aan je spullen doordat jij of een gezinslid zelf onhandig bent, bijvoorbeeld als je iets laat vallen of omstoot, worden alleen vergoed als je een all risk inboedelverzekering afsluit. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie.

Is mijn inboedel ook buiten mijn huis verzekerd?

Met een inboedelverzekering zijn je spullen verzekerd in je eigen huis, tuin en balkon. Maar ook spullen in schuurtjes, garages en andere gebouwen bij je woning vallen onder de dekking. Let op! Dit geldt alleen als deze gebouwen op je eigen terrein staan en goed zijn afgesloten. Voor schades aan je spullen tijdens een dagje uit of in een vakantiehuisje kun je een buitenshuisverzekering afsluiten bij je inboedelverzekering.

Wat moet ik doen bij schade aan mijn inboedel?

Bij schade aan je inboedel moet je natuurlijk eerst zorgen dat de schade niet erger wordt, bijvoorbeeld door bij een lekkage alvast zoveel mogelijk spullen aan de kant zetten. Maak vervolgens foto’s van de schade en bel je inboedelverzekeraar. De medewerkers leggen je uit hoe je de schade kunt claimen en of je de schade direct mag laten repareren. Meer hierover lees je in het artikel: Schade claimen inboedelverzekering.

Zojuist overgestapt

21.557

Inboedelverzekering

Inboedelverzekeringen vergelijken

De inboedelverzekering, we sluiten er één af en de polis stoppen we in een laatje om nooit meer naar om te kijken. Zou je dat nog steeds doen als je wist dat je 200 euro per jaar kon besparen op je inboedelverzekering? Zorg dat jij die besparing niet misloopt en start direct met je inboedelverzekering vergelijken!

Inboedelverzekeraars passen hun premies en voorwaarden regelmatig aan. Bovendien heb je nu misschien meer en duurdere spullen dan toen je de inboedelverzekering afsloot. Als je inboedel nu meer waard is, ben je onderverzekerd en krijg je te weinig vergoed bij schade. Kortom: houd je de inboedelverzekering niet in de gaten, dan zit je in de toekomst mogelijk op de blaren. Haal dus snel je inboedel polis uit de la en houd hem eventjes tegen het licht. Vergelijk verzekeraars en vind de beste én goedkoopste inboedelverzekering voor jouw inboedel.

Goedkope inboedelverzekering

Beantwoord een aantal vragen en je vindt makkelijk de goedkoopste inboedelverzekering:

 1. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking
 3. Geef ons informatie over je woning en inboedel
 4. Vergelijk inboedelverzekeringen en zie hoeveel jij kunt besparen

In onze vergelijker vind je dus binnen enkele minuten de beste deals voor je nieuwe inboedelverzekering!

Top 10 goedkoopste inboedelverzekering

We hebben de top tien laagste premies voor de inboedelverzekering voor je in kaart gebracht.

Top 10 goedkoopste inboedelverzekering
Inboedelverzekeraar Naam Premie / maand
Centraal Beheer Inboedelverzekering (EUG) € 5,01
FBTO Inboedelverzekering (EUG) € 5,44
Allianz Direct Inboedelverzekering (EUG) € 6,18
Allianz Direct Inboedelverzekering (AR) € 7,53
a.s.r. Inboedelverzekering (EUG) € 8,06
ABN AMRO Inboedelverzekering (EUG) € 8,13
Inshared Inboedelverzekering (EUG) € 8,34
Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Basis (EUG) € 8,70
Ditzo Inboedelverzekering (EUG) € 9,17
Reaal Inboedelverzekering (EUG) € 9,25

*Berekening d.d. 2 juli 2020 – Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar.

Start vergelijken ➔

Waarom inboedelverzekering vergelijken op Geld.nl?

Wij van Geld.nl vinden dat besparen alles leuker maakt. Daarom helpen we je graag de beste en goedkoopste inboedelverzekering te vinden. Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Wij vergelijken de beste inboedelverzekeringen, je vindt dus altijd wel een inboedelverzekering die bij je wensen past. De inboedelverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af.

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële instelling. Je wilt natuurlijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan, daarom hebben wij geen geheime deals met verzekeraars. We werken samen met onafhankelijke dataleveranciers om de premies, dekkingen en voorwaarden actueel te houden. Zo maak jij een eerlijke vergelijking. Daarom zijn wij één van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.
Inboedelverzekering vergelijken

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun inboedelverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de inboedelverzekering vergelijking of wil je schade melden? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Goedkoopste inboedelverzekering afsluiten

Zie je nu hoeveel je kunt besparen op je inboedelverzekering? Met dat geld doe je veel leukere dingen. Sluit die goede én goedkope inboedelverzekering direct online af en pak snel je besparing!

Je inboedelverzekering afsluiten kan óf direct via onze site óf we sturen je door naar de website van de inboedelverzekeraar. Het ligt aan de afspraken die we met de betreffende inboedelverzekeraar hebben via welke weg de afsluitprocedure loopt. Sluit je de inboedelverzekering direct via ons af, dan worden wij je tussenpersoon en neem je contact op met ons bij wijzigingen en schade. Sturen we je door naar de site van de inboedelverzekering, dan neem je direct contact op met je maatschappij vanaf het moment van afsluiten.

Een inboedelverzekering aanvragen doe je gemakkelijk in vier stappen:

 1. Vul je persoonlijke gegevens in
 2. Vul je IBAN-rekening nummer in
 3. Beantwoord de slotvragen
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie inboedelverzekering

Je krijgt direct een bevestiging van je inboedelverzekering aanvraag, maar dat wil niet zeggen dat je meteen geaccepteerd wordt. De inboedelverzekeraar kijkt eerst naar je betalingsverleden en of je ooit uit een verzekering bent gezet, om te bepalen of je een ‘risico’ vormt. Sommige maatschappijen bieden je voorlopige dekking voor de periode tussen de aanvraag en acceptatie van je inboedelverzekering. In die periode is je inboedel gewoon verzekerd. Binnen één tot enkele dagen krijg je bericht of je definitief geaccepteerd bent of geweigerd. Ben je geaccepteerd? Je oude inboedelverzekering opzeggen zorgt ervoor dat je niet dubbel betaald!

Inboedelverzekering vergelijken: handig om te weten

We willen graag dat je de goedkoopste en beste inboedelverzekering vindt, die past bij jou en je woning. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Inboedelverzekering dekking

Ga je je inboedel verzekeren, dan heb je de keuze uit twee soorten dekkingen: de extra uitgebreide en allrisk inboedelverzekering. Extra uitgebreide inboedelverzekeringen vergoeden je spullen tegen de meeste voorkomende schades, zoals schade door brand, storm, inbraak en waterschade. Met een allrisk inboedelverzekering zijn ook schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt verzekerd. Bijvoorbeeld als je een kop koffie omstoot over je iPad of als je kind een tekening maakt op de muur. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie. Ga je inboedelverzekeringen vergelijken? In ons resultatenoverzicht kun je zelf filteren op de gewenste dekkingsvariant.

2. Goedkope inboedelverzekering met de juiste waarde

De waarde van je inboedel is waarschijnlijk niet meer hetzelfde als toen je de inboedelverzekering afsloot. Ondertussen heb je misschien meer spullen of je oude meubels vervangen voor duurdere. Pas de waarde van je inboedelverzekering aan naar het juiste bedrag, zodat je genoeg vergoed krijgt bij schade. Belangrijke momenten om je inboedelverzekering onder de loep te nemen zijn:

 • Verhuizen
 • Verbouwen
 • Samenwonen
 • Scheiden
 • Kinderen krijgen
 • Kinderen uit huis

3. Pakketkorting inboedelverzekering

Vaak krijg je korting wanneer je meerdere verzekeringen bij dezelfde maatschappij afsluit. De inboedelverzekering wordt vaak samen aangeboden met een opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast is het ook gewoon praktisch deze woonverzekeringen bij dezelfde partij te hebben. Je hoeft dan bij schade niet na te denken bij wie je moet claimen.

4. Korting inboedelverzekering beveiligingscertificaten

Als je je woning hebt beveiligd volgens het politiekeurmerk en je hebt een BORG-certificaat, dan krijg je vaak korting op de premie inboedelverzekering. Het risico is namelijk kleiner dat je spullen gestolen worden en dus zul je minder snel schade claimen op je inboedelverzekering.

5. Eigen risico inboedelverzekering

De inboedelverzekering kent een eigen risico om te voorkomen dat je elke kleine schade claimt. Als je dit eigen risico verhoogt, krijg je korting op de premie van je inboedelverzekering. Bedenk je wel dat je bij schade aan je inboedel een groter bedrag zelf moet betalen.

6. Inboedelverzekering per jaar betalen

Je ontvangt korting op de inboedelverzekering als je de premie per jaar of per kwartaal betaalt, in plaats van per maand. De inboedelverzekeraar heeft dan namelijk minder administratiekosten.

7. Inboedelverzekering kostbaarheden

Heb je een bijzondere verzameling, neem dan een aanvullende kostbaarhedenverzekering bij je inboedelverzekering. Normaal krijg je bij schade een vergoeding gebaseerd op de dagwaarde van je spullen. Bij bijzondere verzamelingen is het niet logisch dat je bij oudere spullen minder vergoed krijgt. Ze hebben tenslotte een bijzondere waarde. Daarvoor is de kostbaarhedenverzekering.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Naast vergelijkingen geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste onderzoeken en blogartikelen over woonverzekeringen.

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice
Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige medewerkers staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer besparen op je vaste lasten?
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc