Contact

"Vergelijk inboedelverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 200."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Inboedelverzekering vergelijken

vind altijd de beste deal!
DD-MM-JJJJ
Meest complete vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
inboedelverzekering vergelijker.

Website van het Jaar 2022 Website van het Jaar 2023

Geld.nl is voor de 7de keer
genomineerd voor de beste website

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Dit vinden klanten van onze vergelijking

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te blijven verbeteren. Hieronder zie je de meest recente reviews over onze vergelijkingen met 4 of 5 sterren.

Uitstekend Gebaseerd op 6.347 reviews
Bekijk alle reviews
Inboedelverzekering experts Geld.nl
Inboedelverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde inboedelverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste inboedelverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Inboedelverzekering specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van inboedelverzekeringen.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat vergoedt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering vergoedt schade aan de spullen in je huis. Denk hierbij aan schades door diefstal, brand, inbraak en waterschade. De inboedelverzekering vergoedt deze schades voor alle spullen die je kunt verplaatsen, zoals je meubels, elektronica en verzamelingen. Wil je ook schade aan de woning zelf verzekeren, dan heb je ook een opstalverzekering nodig.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Je bent niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten, maar het is wel handig. Omdat de waarde van al je meubels, elektronica en eventuele verzamelingen flink kan oplopen, is het wel belangrijk dat je er een afsluit, ook als student.

Maar je wilt er natuurlijk niet te veel voor betalen. Vergelijk daarom direct bij welke inboedelverzekeraar voor jou de goedkoopste inboedelverzekering biedt. Inboedelverzekering vergelijken >>

Hoeveel is mijn inboedel waard?

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kun je zelf de waarde van je inboedel opgeven. Je moet dan een inventarisatie laten maken of zelf van elk meubel, apparaat etc. een schatting maken. Dit is veel werk en meestal niet nodig. Je kunt de inboedelverzekeraar ook een schatting laten maken. Hiervoor gebruikt het een inboedelwaardemeter. Op basis van je leeftijd, inkomen, gezinssituatie en de grootte van je woning schatten ze de waarde van je inboedel. Blijkt bij een schade dat je spullen toch meer waard zijn? Geen probleem, de inboedelverzekeraar vergoedt gewoon de daadwerkelijke schade.

Wat is garantie tegen onderverzekering?

Garantie tegen onderverzekering wil zeggen dat als de inboedelverzekeraar de waarde van je inboedel te laag inschat, je toch de volledige waarde vergoed krijgt bij een schade. Je krijgt deze garantie alleen als je de inboedelverzekeraar de waarde van je inboedel laat bepalen aan de hand van de inboedelwaardemeter.

Hoe wordt de premie van mijn inboedelverzekering bepaald?

De premie van je inboedelverzekering hangt af van:

 • De waarde van je inboedel
 • Waar je woont
 • Het type woning
 • Het materiaal waar je woning van gemaakt is
 • Beveiligingsmaatregelen aan je woning
Wat is het verschil tussen een extra uitgebreide en een all risk inboedelverzekering?

Kort gezegd vergoedt een extra uitgebreide inboedelverzekering alle schades waar je zelf niets aan kunt doen, zoals brand-, storm-, diefstal- en waterschades. Schade aan je spullen doordat jij of een gezinslid zelf onhandig bent, bijvoorbeeld als je iets laat vallen of omstoot, worden alleen vergoed als je een all risk inboedelverzekering afsluit. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie.

Is mijn inboedel ook buiten mijn huis verzekerd?

Met een inboedelverzekering zijn je spullen verzekerd in je eigen huis, tuin en balkon. Maar ook spullen in schuurtjes, garages en andere gebouwen bij je woning vallen onder de dekking. Let op! Dit geldt alleen als deze gebouwen op je eigen terrein staan en goed zijn afgesloten. Voor schades aan je spullen tijdens een dagje uit of in een vakantiehuisje kun je een buitenshuisverzekering afsluiten bij je inboedelverzekering.

Wat moet ik doen bij schade aan mijn inboedel?

Bij schade aan je inboedel moet je natuurlijk eerst zorgen dat de schade niet erger wordt, bijvoorbeeld door bij een lekkage alvast zoveel mogelijk spullen aan de kant zetten. Maak vervolgens foto’s van de schade en bel je inboedelverzekeraar. De medewerkers leggen je uit hoe je de schade kunt claimen en of je de schade direct mag laten repareren. Meer hierover lees je in het artikel: Schade claimen inboedelverzekering.

Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Inboedelverzekeringen vergelijken

De inboedelverzekering, we sluiten er één af en de polis stoppen we in een laatje om nooit meer naar om te kijken. Zou je dat nog steeds doen als je wist dat je 200 euro per jaar kon besparen op je inboedelverzekering? Zorg dat jij die besparing niet misloopt en start direct met je inboedelverzekering vergelijken!

Inboedelverzekeringen vergelijken

Inboedelverzekeraars passen hun premies en voorwaarden regelmatig aan. Bovendien heb je nu misschien meer en duurdere spullen dan toen je de inboedelverzekering afsloot. Als je inboedel nu meer waard is, ben je onderverzekerd en krijg je te weinig vergoed bij schade. Kortom: houd je de inboedelverzekering niet in de gaten, dan zit je in de toekomst mogelijk op de blaren. Haal dus snel je inboedel polis uit de la en houd hem eventjes tegen het licht. Vergelijk verzekeraars en vind de beste én goedkoopste inboedelverzekering voor jouw inboedel.

Goedkoopste inboedelverzekering

Top 10 goedkoopste inboedelverzekeringen

Om je een beeld te geven van wat je inboedel verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 goedkoopste inboedelverzekeringen voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een verzekering voor jouw inboedel kost? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken en vind een goedkope inboedelverzekering voor jouw situatie.

Top 10 goedkoopste inboedelverzekeringen
Top 10 goedkoopste inboedelverzekeringen
InboedelverzekeraarNaamPremie / maand
Centraal BeheerInboedelverzekering (EUG)€ 4,81
Allianz DirectInboedelverzekering (EUG)€ 5,97
FBTOInboedelverzekering (EUG)€ 6,10
InsharedInboedelverzekering (EUG)€ 6,88
ABN AMROInboedelverzekering (EUG)€ 6,92
AegonInboedelverzekering (EUG)€ 6,94
Allianz DirectInboedelverzekering (AR)€ 7,44
UnigarantInboedelverzekering (AR)€ 7,69
ANWBInboedelverzekering (AR)€ 7,88
a.s.r.Inboedelverzekering (EUG)€ 8,16
Start vergelijken

*Berekening d.d. 14 februari 2022 – Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Tips voor de beste inboedelverzekering

We willen graag dat je de goedkoopste en beste inboedelverzekering vindt, die past bij jou en je woning. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

Tips beste inboedelverzekering

Inboedelverzekering dekking

Ga je je inboedel verzekeren, dan heb je de keuze uit twee soorten dekkingen: de extra uitgebreide en allrisk inboedelverzekering.

Extra uitgebreide inboedelverzekeringen vergoeden je spullen tegen de meeste voorkomende schades, zoals schade door brand, storm, inbraak en waterschade. Met een allrisk inboedelverzekering zijn ook schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt verzekerd. Bijvoorbeeld als je een kop koffie omstoot over je iPad of als je kind een tekening maakt op de muur. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie. Ga je inboedelverzekeringen vergelijken? In ons resultatenoverzicht kun je zelf filteren op de gewenste dekkingsvariant.

Goedkope inboedelverzekering met de juiste waarde

De waarde van je inboedel is waarschijnlijk niet meer hetzelfde als toen je de inboedelverzekering afsloot.

Ondertussen heb je misschien meer spullen of je oude meubels vervangen voor duurdere. Pas de waarde van je inboedelverzekering aan naar het juiste bedrag, zodat je genoeg vergoed krijgt bij schade. Belangrijke momenten om je inboedelverzekering onder de loep te nemen zijn:

 • Verhuizen
 • Verbouwen
 • Samenwonen
 • Scheiden
 • Kinderen krijgen
 • Kinderen uit huis

Pakketkorting inboedelverzekering

Vaak krijg je korting wanneer je meerdere verzekeringen bij dezelfde maatschappij afsluit.

De inboedelverzekering wordt vaak samen aangeboden met een opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast is het ook gewoon praktisch deze woonverzekeringen bij dezelfde partij te hebben. Je hoeft dan bij schade niet na te denken bij wie je moet claimen.

Korting inboedelverzekering beveiligingscertificaten

Als je je woning hebt beveiligd volgens het politiekeurmerk en je hebt een BORG-certificaat, dan krijg je vaak korting op de premie inboedelverzekering.

Het risico is namelijk kleiner dat je spullen gestolen worden en dus zul je minder snel schade claimen op je inboedelverzekering.

Eigen risico inboedelverzekering

De inboedelverzekering kent een eigen risico om te voorkomen dat je elke kleine schade claimt.

Als je dit eigen risico verhoogt, krijg je korting op de premie van je inboedelverzekering. Bedenk je wel dat je bij schade aan je inboedel een groter bedrag zelf moet betalen.

Inboedelverzekering per jaar betalen

Je ontvangt korting op de inboedelverzekering als je de premie per jaar of per kwartaal betaalt, in plaats van per maand.

De inboedelverzekeraar heeft dan namelijk minder administratiekosten.

Inboedelverzekering kostbaarheden

Heb je een bijzondere verzameling, neem dan een aanvullende kostbaarhedenverzekering bij je inboedelverzekering.

Normaal krijg je bij schade een vergoeding gebaseerd op de dagwaarde van je spullen. Bij bijzondere verzamelingen is het niet logisch dat je bij oudere spullen minder vergoed krijgt. Ze hebben tenslotte een bijzondere waarde. Daarvoor is de kostbaarhedenverzekering.

Acceptatie inboedelverzekering

Je krijgt direct een bevestiging van je inboedelverzekering aanvraag, maar dat wil niet zeggen dat je meteen geaccepteerd wordt.

De inboedelverzekeraar kijkt eerst naar je betalingsverleden en of je ooit uit een verzekering bent gezet, om te bepalen of je een ‘risico’ vormt. Sommige maatschappijen bieden je voorlopige dekking voor de periode tussen de aanvraag en acceptatie van je inboedelverzekering. In die periode is je inboedel gewoon verzekerd. Binnen één tot enkele dagen krijg je bericht of je definitief geaccepteerd bent of geweigerd. Ben je geaccepteerd? Je oude inboedelverzekering opzeggen zorgt ervoor dat je niet dubbel betaald!

Meer informatie over inboedelverzekering
Geld.nl en wetgeving

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is ook aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Wij waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Naast vergelijkingen geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste onderzoeken en blogartikelen over woonverzekeringen.

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Meer besparen op je woonverzekering?
 • Inboedelverzekering student

  Met een studenten inboedelverzekering verzeker je je spullen o.a. tegen diefstal, inbraak, storm- en brandschade.

 • Opstalverzekering vergelijken

  Vergelijk en vind de opstalverzekering met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw woning!

 • Woonverzekering vergelijken

  Met een woonverzekering sluit je zowel een inboedel- als opstalverzekering af. Wel zo handig, al je zaken bij één verzekeraar!

 • All risk inboedelverzekering

  De all risk inboedelverzekering vergoedt bijna alle schade aan je spullen. Vind hier de all risk inboedelverzekering met de laagste premie.

 • Extra uitgebreide inboedelverzekering

  De extra uitgebreide inboedelverzekering is de variant met de minst uitgebreide dekking. Vergelijk hier en bespaar direct.

 • All risk woonverzekering

  De all risk woonverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je spullen én woning. Vind hier direct de beste all risk woonverzekering.

Inboedelverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!