Vergelijk het grootste aanbod inboedelverzekeringen

Inboedelverzekering vergelijken

vind altijd de beste deal!

Website van het jaar 2020
Laagste prijsgarantie via Geld.nl Laagste prijsgarantie via Geld.nl

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Vergelijk het grootste aanbod Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
inboedelverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt
 • 17:09
 • 17:06
 • 17:04
 • 17:02
 • 17:00

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Aegon
Aegon
ABN AMRO
ABN AMRO
ABN AMRO
ABN AMRO
Allianz
Allianz
ING
ING
ING
SNS
SNS
SNS
ASR
ASR
Avéro Achmea
Avéro Achmea
Centraal Beheer
Centraal Beheer
FBTO
FBTO
OHRA
OHRA
Reaal
Reaal
Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden
Allianz Direct
ANWB
Bruns ten Brink
nowGo
Unigarant
Univé
Verzekeruzelf.nl
De Goudse
InShared
HEMA
Aon Direct
Ditzo
Interpolis
Klaverblad
United Insurance
Woongarant
ZLM
Lemonade
Wie vergelijken wij? Op Geld.nl vergelijk je zelf eenvoudig de inboedelverzekering van het grootste aanbod inboedelverzekeraars. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je tot wel € 200 per jaar op je inboedelverzekering! > Lees hier hoe wij vergelijken
Hoe verdienen wij? Wij bieden je onze inboedelverzekering vergelijking geheel gratis aan. Hiervoor ontvangen we een vergoeding van de inboedelverzekeraar als jij ervoor kiest je inboedelverzekering via onze site af te sluiten. > Lees hier hoe wij verdienen
Waarom kiezen voor Geld.nl? Geld.nl biedt je een 100% onafhankelijke vergelijking waarin je het grootste aanbod inboedelverzekeraars vergelijkt. Bovendien bieden we je de laagste prijsgarantie op je inboedelverzekering en een goede service. > Lees hier over onze voordelen

Veelgestelde vragen

Wat vergoedt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering vergoedt schade aan de spullen in je huis. Denk hierbij aan schades door diefstal, brand, inbraak en waterschade. De inboedelverzekering vergoedt deze schades voor alle spullen die je kunt verplaatsen, zoals je meubels, elektronica en verzamelingen. Wil je ook schade aan de woning zelf verzekeren, dan heb je ook een opstalverzekering nodig.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Je bent niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten, maar het is wel handig. Omdat de waarde van al je meubels, elektronica en eventuele verzamelingen flink kan oplopen, is het wel belangrijk dat je er een afsluit. Maar je wilt er natuurlijk niet te veel voor betalen. Vergelijk daarom direct bij welke inboedelverzekeraar voor jou de goedkoopste inboedelverzekering biedt. Inboedelverzekering vergelijken >>

Hoeveel is mijn inboedel waard?

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kun je zelf de waarde van je inboedel opgeven. Je moet dan een inventarisatie laten maken of zelf van elk meubel, apparaat etc. een schatting maken. Dit is veel werk en meestal niet nodig. Je kunt de inboedelverzekeraar ook een schatting laten maken. Hiervoor gebruikt het een inboedelwaardemeter. Op basis van je leeftijd, inkomen, gezinssituatie en de grootte van je woning schatten ze de waarde van je inboedel. Blijkt bij een schade dat je spullen toch meer waard zijn? Geen probleem, de inboedelverzekeraar vergoedt gewoon de daadwerkelijke schade.

Wat is garantie tegen onderverzekering?

Garantie tegen onderverzekering wil zeggen dat als de inboedelverzekeraar de waarde van je inboedel te laag inschat, je toch de volledige waarde vergoed krijgt bij een schade. Je krijgt deze garantie alleen als je de inboedelverzekeraar de waarde van je inboedel laat bepalen aan de hand van de inboedelwaardemeter.

Hoe wordt de premie van mijn inboedelverzekering bepaald?

De premie van je inboedelverzekering hangt af van:

 • De waarde van je inboedel
 • Waar je woont
 • Het type woning
 • Het materiaal waar je woning van gemaakt is
 • Beveiligingsmaatregelen aan je woning
Wat is het verschil tussen een extra uitgebreide en een all risk inboedelverzekering?

Kort gezegd vergoedt een extra uitgebreide inboedelverzekering alle schades waar je zelf niets aan kunt doen, zoals brand-, storm-, diefstal- en waterschades. Schade aan je spullen doordat jij of een gezinslid zelf onhandig bent, bijvoorbeeld als je iets laat vallen of omstoot, worden alleen vergoed als je een all risk inboedelverzekering afsluit. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie.

Is mijn inboedel ook buiten mijn huis verzekerd?

Met een inboedelverzekering zijn je spullen verzekerd in je eigen huis, tuin en balkon. Maar ook spullen in schuurtjes, garages en andere gebouwen bij je woning vallen onder de dekking. Let op! Dit geldt alleen als deze gebouwen op je eigen terrein staan en goed zijn afgesloten. Voor schades aan je spullen tijdens een dagje uit of in een vakantiehuisje kun je een buitenshuisverzekering afsluiten bij je inboedelverzekering.

Wat moet ik doen bij schade aan mijn inboedel?

Bij schade aan je inboedel moet je natuurlijk eerst zorgen dat de schade niet erger wordt, bijvoorbeeld door bij een lekkage alvast zoveel mogelijk spullen aan de kant zetten. Maak vervolgens foto’s van de schade en bel je inboedelverzekeraar. De medewerkers leggen je uit hoe je de schade kunt claimen en of je de schade direct mag laten repareren. Meer hierover lees je in het artikel: Schade claimen inboedelverzekering.

"Snel een nieuwe, goedkopere inboedelverzekering geregeld!"
Sasha Sasha, 35

"Mijn vergeten inboedelverzekering maar eens uit de kast getrokken en bekeken. Wat was ik daar onnodig veel geld aan kwijt! Direct overgestapt en flink bespaard. Bedankt Geld.nl!"

Martijn Martijn, 28

"Helder en duidelijk mijn inboedelverzekering kunnen vergelijken. Ik heb een goedkopere gevonden, dus ik ben dik tevreden!"

Helen Helen, 24

"Het overzicht is makkelijk te begrijpen, waardoor ik snel een goedkope inboedelverzekering heb kunnen vinden"

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering vergelijken? Start nu met besparen

De inboedelverzekering, we sluiten er één af en de polis stoppen we in een laatje om nooit meer naar om te kijken. Zou je dat nog steeds doen als je wist dat je 200 euro per jaar kon besparen op je inboedelverzekering? Zorg dat jij die besparing niet misloopt en start direct met je inboedelverzekering vergelijken!

Inboedelverzekeraars passen hun premies en voorwaarden regelmatig aan. Bovendien heb je nu misschien meer en duurdere spullen dan toen je de inboedelverzekering afsloot. Als je inboedel nu meer waard is, ben je onderverzekerd en krijg je te weinig vergoed bij schade. Kortom: houd je de inboedelverzekering niet in de gaten, dan zit je in de toekomst mogelijk op de blaren. Haal dus snel je inboedel polis uit de la en houd hem eventjes tegen het licht. Vergelijk verzekeraars en vind de beste én goedkoopste inboedelverzekering voor jouw inboedel.

Zo vind je de goedkoopste inboedelverzekering

Beantwoord een aantal vragen en je vindt makkelijk de goedkoopste inboedelverzekering:

 1. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking
 3. Geef ons informatie over je woning en inboedel
 4. Vergelijk inboedelverzekeringen en zie hoeveel jij kunt besparen

In onze vergelijker vind je dus binnen enkele minuten de beste deals voor je nieuwe inboedelverzekering!

Top 10 goedkoopste inboedelverzekering

We hebben de top tien laagste premies voor de inboedelverzekering voor je in kaart gebracht.

Inboedelverzekeraar Naam Premie / maand
Centraal Beheer Inboedelverzekering (EUG) € 5,01
FBTO Inboedelverzekering (EUG) € 5,44
Allianz Direct Inboedelverzekering (EUG) € 6,18
Allianz Direct Inboedelverzekering (AR) € 7,53
a.s.r. Inboedelverzekering (EUG) € 8,06
ABN AMRO Inboedelverzekering (EUG) € 8,13
Inshared Inboedelverzekering (EUG) € 8,34
Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Basis (EUG) € 8,70
Ditzo Inboedelverzekering (EUG) € 9,17
Reaal Inboedelverzekering (EUG) € 9,25
Start vergelijken *Berekening d.d. 2 juli 2020 – Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar.

Waarom inboedelverzekering vergelijken op Geld.nl?

Wij van Geld.nl vinden dat besparen alles leuker maakt. Daarom helpen we je graag de beste en goedkoopste inboedelverzekering te vinden. Dankzij onze volgende voordelen vind je de inboedelverzekering die het beste bij je past en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Grootste aanbod inboedelverzekeringen vergelijken

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod inboedelverzekeringen. Wij vergelijken de beste inboedelverzekeringen, je vindt dus altijd wel een inboedelverzekering die bij je wensen past. De inboedelverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af.

Vergelijk het grootste aanbod inboedelverzekeringen

Inboedelverzekering vergelijken

Onafhankelijk en actueel inboedelverzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële instelling. Je wilt natuurlijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan, daarom hebben wij geen geheime deals met verzekeraars. We werken samen met onafhankelijke dataleveranciers om de premies, dekkingen en voorwaarden actueel te houden. Zo maak jij een eerlijke vergelijking. Daarom zijn wij één van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Laagste prijsgarantie op je inboedelverzekering

Sluit je via Geld.nl een inboedelverzekering af, dan betaal je nooit een hogere premie dan bij de inboedelverzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. Vind je ergens anders dezelfde inboedelverzekering toch goedkoper? Dan betalen wij je het verschil terug, plus vijf procent van de premie.

14 dagen bedenktijd op je inboedelverzekering

Ben je toch niet helemaal tevreden over de inboedelverzekering die je hebt afgesloten? Geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de inboedelverzekering kosteloos op en vraag je een nieuwe aan.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun inboedelverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de kennis van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de inboedelverzekering vergelijking of wil je schade melden? Onze deskundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste inboedelverzekering gevonden? Pak die besparing!

Zie je nu hoeveel je kunt besparen op je inboedelverzekering? Met dat geld doe je veel leukere dingen. Sluit die goede én goedkope inboedelverzekering direct online af en pak snel je besparing!

Je inboedelverzekering afsluiten kan óf direct via onze site óf we sturen je door naar de website van de inboedelverzekeraar. Het ligt aan de afspraken die we met de betreffende inboedelverzekeraar hebben via welke weg de afsluitprocedure loopt. Sluit je de inboedelverzekering direct via ons af, dan worden wij je tussenpersoon en neem je contact op met ons bij wijzigingen en schade. Sturen we je door naar de site van de inboedelverzekering, dan neem je direct contact op met je maatschappij vanaf het moment van afsluiten.

Een inboedelverzekering aanvragen doe je gemakkelijk in vier stappen:

 1. Vul je persoonlijke gegevens in
 2. Vul je IBAN-rekening nummer in
 3. Beantwoord de slotvragen
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie inboedelverzekering

Je krijgt direct een bevestiging van je inboedelverzekering aanvraag, maar dat wil niet zeggen dat je meteen geaccepteerd wordt. De inboedelverzekeraar kijkt eerst naar je betalingsverleden en of je ooit uit een verzekering bent gezet, om te bepalen of je een ‘risico’ vormt. Sommige maatschappijen bieden je voorlopige dekking voor de periode tussen de aanvraag en acceptatie van je inboedelverzekering. In die periode is je inboedel gewoon verzekerd. Binnen één tot enkele dagen krijg je bericht of je definitief geaccepteerd bent of geweigerd. Ben je geaccepteerd? Je oude inboedelverzekering opzeggen zorgt ervoor dat je niet dubbel betaald!

Inboedelverzekering vergelijken: handig om te weten

We willen graag dat je de goedkoopste en beste inboedelverzekering vindt, die past bij jou en je woning. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Inboedelverzekering dekking

Ga je je inboedel verzekeren, dan heb je de keuze uit twee soorten dekkingen: de extra uitgebreide en allrisk inboedelverzekering. Extra uitgebreide inboedelverzekeringen vergoeden je spullen tegen de meeste voorkomende schades, zoals schade door brand, storm, inbraak en waterschade. Met een allrisk inboedelverzekering zijn ook schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt verzekerd. Bijvoorbeeld als je een kop koffie omstoot over je iPad of als je kind een tekening maakt op de muur. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie. Ga je inboedelverzekeringen vergelijken? In ons resultatenoverzicht kun je zelf filteren op de gewenste dekkingsvariant.

2. Goedkope inboedelverzekering met de juiste waarde

De waarde van je inboedel is waarschijnlijk niet meer hetzelfde als toen je de inboedelverzekering afsloot. Ondertussen heb je misschien meer spullen of je oude meubels vervangen voor duurdere. Pas de waarde van je inboedelverzekering aan naar het juiste bedrag, zodat je genoeg vergoed krijgt bij schade. Belangrijke momenten om je inboedelverzekering onder de loep te nemen zijn:

 • Verhuizen
 • Verbouwen
 • Samenwonen
 • Scheiden
 • Kinderen krijgen
 • Kinderen uit huis

3. Pakketkorting inboedelverzekering

Vaak krijg je korting wanneer je meerdere verzekeringen bij dezelfde maatschappij afsluit. De inboedelverzekering wordt vaak samen aangeboden met een opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast is het ook gewoon praktisch deze woonverzekeringen bij dezelfde partij te hebben. Je hoeft dan bij schade niet na te denken bij wie je moet claimen.

4. Korting inboedelverzekering beveiligingscertificaten

Als je je woning hebt beveiligd volgens het politiekeurmerk en je hebt een BORG-certificaat, dan krijg je vaak korting op de premie inboedelverzekering. Het risico is namelijk kleiner dat je spullen gestolen worden en dus zul je minder snel schade claimen op je inboedelverzekering.

5. Eigen risico inboedelverzekering

De inboedelverzekering kent een eigen risico om te voorkomen dat je elke kleine schade claimt. Als je dit eigen risico verhoogt, krijg je korting op de premie van je inboedelverzekering. Bedenk je wel dat je bij schade aan je inboedel een groter bedrag zelf moet betalen.

6. Inboedelverzekering per jaar betalen

Je ontvangt korting op de inboedelverzekering als je de premie per jaar of per kwartaal betaalt, in plaats van per maand. De inboedelverzekeraar heeft dan namelijk minder administratiekosten.

7. Inboedelverzekering kostbaarheden

Heb je een bijzondere verzameling, neem dan een aanvullende kostbaarhedenverzekering bij je inboedelverzekering. Normaal krijg je bij schade een vergoeding gebaseerd op de dagwaarde van je spullen. Bij bijzondere verzamelingen is het niet logisch dat je bij oudere spullen minder vergoed krijgt. Ze hebben tenslotte een bijzondere waarde. Daarvoor is de kostbaarhedenverzekering.

Voordelen Geld.nl

Inboedelverzekering vergelijken en de rol van Geld.nl

Onafhankelijk, eenvoudig en transparant; dat is Geld.nl. We willen je op een makkelijke manier laten besparen zonder dat daar enige bezorgdheid aan te pas komt. Daarom is de informatie die wij tonen eerlijk en overzichtelijk, zodat je snel ziet bij welke inboedelverzekeraar je het goedkoopst uit bent. Zo maakt besparen alles leuker.

100% onafhankelijk

Geld.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor verzekeringen en bancaire producten. We worden niet gefinancierd door een verzekeraar of andere financiële dienstverleners. Daardoor sta jij als consument op nummer één. We vinden het belangrijk dat je een goede inboedelverzekering vindt tegen de laagste premie. Om dit waar te maken, zorgen we dat je altijd een honderd procent onafhankelijke vergelijking krijgt. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke dataleverancier Moneyview, zodat wij een goed beeld van inboedelverzekeraars kunnen bieden.

Hoewel wij geen onderdeel van een verzekeraar zijn, hebben we wel afspraken gemaakt over de verwerking van de inboedelverzekering aanvragen. Deze afspraken hebben geen invloed op de resultaten die wij tonen in de inboedelverzekering vergelijking. De goedkoopste inboedelverzekering staat altijd bovenaan, ook als we geen afspraken hebben met die partij. Dat is wel zo eerlijk!

100% transparant

Bij Geld.nl zijn we transparant over de werking en de verdiensten van onze inboedelverzekering vergelijking.

Hoe wij inboedelverzekeringen vergelijken

In onze inboedelverzekering vergelijking tonen we naast de premie ook andere kenmerken waarop je de verschillende inboedelverzekeringen met elkaar vergelijkt:

 • Klantcijfer: Het klantcijfer is afkomstig van Geld.nl en geeft een beeld van de ervaringen van consumenten die de betreffende inboedelverzekeraar hebben en helpt je bij het maken van de juiste keuze.
 • Polisvoorwaarden: De polisvoorwaarden geven inzicht in de dekking en de geboden vergoedingen van de inboedelverzekering. Wij hebben de kleine lettertjes alvast voor je gelezen en helder op een rij gezet. Tijdens het inboedelverzekering vergelijken zie je per onderdeel welke dekking en vergoeding de betreffende inboedelverzekering biedt.
 • Prijs/kwaliteit: Met de prijs/kwaliteit verhouding drukken we de verhouding van de kwaliteit (dekking en polisvoorwaarden) van het product ten opzichte van de premie uit. Een goede dekking tegen een gunstige premie uit zich in een hoge prijs/kwaliteit score. De prijs/kwaliteit verhouding is gebaseerd op drie objectieve waarden: de premie via Geld.nl, de polisvoorwaarden en het eigen risico.

Hoe wij verdienen

We hebben met veel inboedelverzekeraars afspraken gemaakt zodat je de inboedelverzekering van je keuze direct via Geld.nl kunt aanvragen. Voor het afsluiten van deze inboedelverzekering ontvangen wij een vergoeding van gemiddeld 20 euro per jaar. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Met een aantal partijen werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de inboedelverzekering vergelijking.

Laagste prijsgarantie op je inboedelverzekering

Geld.nl biedt je de laagste prijsgarantie op je inboedelverzekering. Dat houdt het volgende in: vind je binnen één week na het afsluiten van je inboedelverzekering via Geld.nl dezelfde inboedelverzekering ergens anders tegen een lager tarief, dan vergoeden wij het verschil plus vijf procent gedurende één jaar.

Veilig, gratis en eenvoudig

De inboedelverzekering vergelijking op Geld.nl is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign conform de nieuwst Internet Beveiliging Standaarden. Zo zorgen we ervoor dat alle informatie die je invult veilig is.

AFM, Kifid en de KVK

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst, dan moet je je richten aan de betreffende aanbieder. Wordt je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid opgelost, dan richt je je tot het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Met een klacht over de dienstverlening van Geld.nl richt je je tot Geld.nl zelf. De behandeling van elke klacht verloopt volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

Je privacy wordt gewaarborgd. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel


Naast vergelijkingen geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste onderzoeken en blogartikelen over woonverzekeringen.

Veelgestelde vragen
Meer besparen op je vaste lasten?
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc